עוגיות פרח ריבה משגעות מכינים משני מצרכים בלבד. בצק פריך וריבה.
העוגיות הכי נימוחות, הכי נמסות, עוגיות נוסטלגיות שכל פעם עפים עליהם מחדש.
עוגיות פרח ריבה מבצק פריך אני קוראת להן עוגיות קסם.
כשהייתי קטנה אני זוכרת שהייתי מפרקת את העוגיה לשניים,
מתענגת על החלק עם הריבה ואחרי זה מחסלת את החצי השני.
הן באמת נפלאות ואם תכינו עם בצק פריך קנוי זה בכלל משחק ילדים.
כדי שההכנה תהייה ממש קלה,
רדדו את הבצק הפריך על נייר אפייה.
תקרצו עם קורצן פרחים או עיגולים
ואת שאריות הבצק תרימו, כך עיגולי הפרחים ישארו מושלמים.
למתכונים נוספים לעוגיות לחצו כאן
– מתכונים לעוגיות
מתכןו לעוגיות נהדרות מגולגלות עם שני מצרכים בלבד
העוגיות של מורמור
ואם אתם בענייני פורים
כל המתכונים והרעיונות למשלוח מנות לפורים רק ללחוץ
מתכונים לפורים
בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגיות פרח ריבה משגעות
![]()
![]()
עוגיות פרח ריבה משגעות
סוויט דוליIngredients
- 1 בצק פריך מוכן
- 1 כוס ריבה תות או משמש/ מה שתרצו
- 1/2 כוס אבקת סוכר לקישוט
בצק פריך
- 300 גרם קמח – 2 כוסות קמח+2 כפות
- 200 גרם חמאה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה או 2 חלמונים – 2 חלמונים יעשו את הבצק יותר רך
- קורט מלח
Instructions
- מתכון לבצק פריך:
- שמים הכל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים.
- מוסיפים את הביצה או החלמונים ממשיכים לערבל עד שנוצרת העיסה.
- את הבצק המוכן לקרר לפחות חצי שעה במקרר ורק לאחר מכן לעבוד איתו.
- מחלקים את הבצק לשניים.
- חלק ראשון לרדד את הבצק על נייר אפיה למשטח דק ועם קורצן חותכים עיגולי פרח.לאחר שקרצנו את העוגיות את הבצק המיותר מרימים והעוגיות נשארות על נייר האפיה.
- מרדדים את החלק השני על נייר אפיה למשטח דק ועם קורצן חותכים עיגולי פרח.
- עם קורצן קטן יותר קורצים במרכז הבצק עיגול.
- ככה יש לנו גם שכבת בצק וגם שכבת פרח.
- מעבירים את נייר האפיה לתבנית ואופים את העוגיות כ10-12 דקות.
- מקררים את העוגיות. מצפים את העוגיות השלמות עם כפית ריבה. מניחים על העוגיה השלמה את העוגיה עם החור ויש לנו פרח ריבה נהדר!
- מפזרים על העוגיות עם החור אבקת סוכר.אפשר לשמור את העוגיות כשבוע בכלי סגור.
סוויט טיפ:
כמות העוגיות: כ – 25 עוגיות
מה צריך בשביל עוגיות פרח ריבה משגעות?
1 בצק פריך מוכן
1 כוס ריבה תות או משמש/ מה שתרצו
חצי כוס אבקת סוכר לקישוט
מתכון לבצק פריך:
300 גרם קמח – 2 כוסות קמח+2 כפות
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר – חצי כוס
1 ביצה או 2 חלמונים – 2 חלמונים יעשו את הבצק יותר רך
קורט מלח
שמים הכל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים.
מוסיפים את הביצה או החלמונים ממשיכים לערבל עד שנוצרת העיסה.
את הבצק המוכן לקרר לפחות חצי שעה במקרר ורק לאחר מכן לעבוד איתו.
מחלקים את הבצק לשניים.
חלק ראשון לרדד את הבצק על נייר אפיה למשטח דק ועם קורצן חותכים עיגולי פרח.
לאחר שקרצנו את העוגיות את הבצק המיותר מרימים והעוגיות נשארות על נייר האפיה.
מרדדים את החלק השני על נייר אפיה למשטח דק ועם קורצן חותכים עיגולי פרח.
עם קורצן קטן יותר קורצים במרכז הבצק עיגול.
ככה יש לנו גם שכבת בצק וגם שכבת פרח.
מעבירים את נייר האפיה לתבנית ואופים את העוגיות כ10-12 דקות.
מקררים את העוגיות.
מצפים את העוגיות השלמות עם כפית ריבה.
מניחים על העוגיה השלמה את העוגיה עם החור ויש לנו פרח ריבה נהדר!
מפזרים על העוגיות עם החור אבקת סוכר.
אפשר לשמור את העוגיות כשבוע בכלי סגור.
