פילו עם תרד וגבינות הכנתי לכבוד שבועות,
אחרי שמאפה תרד וגבינות שלי בפסח צבר הצלחה עצומה.
הפעם החלטתי להכין את הפילו בצורת שקיות קטנות.
הכנתי לכם סרטון שתראו בדיוק איך מכינים את שקיות הפילו.
הכנתי עבורכם את כל המצרכים בתמונה.
לכבוד שבועות תנובה יצאה עם מוצר חדש "מלית למאפים".
תשמעו זה יופי של מוצר.
הגבינה מתאימה למאפים, היא לא נוזלית, מוצקה ומצוינת להכנת מאפים.
הוספתי גם גבינת עיזים פרובטו שהיא עדינה ונפלאה.
מערבבים הכל ביחד ויוצרים תערובת.
משמנים את עלה הפילו ושמים כף מהתערובת באמצע הדף,
אוספים את כל העלים מסביב ומגלגלים בעדינות
את העלים כדי שהבלילה לא תצא החוצה.
מעבירים את שקית הפילו לכוס קפאקייק,
באפייה היא תשמור לנו על הצורה.
אפשר להכין את המאפים מראש, לאפות ולשמים במקרר.
חצי שעה לפני שהאורחים באים מחממים ויש לכם יופי של מנה להגשה.

רוצים לקבל מתכונים למייל?
רק ללחוץ כאן –
לעוד מתכונים נהדרים עם פילו לחצו כאן
מתכונים עם עלי פילו
מבחר מתכונים עם עלי פילו, מתכונים מתוקים ומלוחים
לעוד מתכונים יוונים, מבחר מתכונים יוונים מכל הסוגים,
אוכל יווני סלוניקאי ועוד לחצו כאן
מתכונים יוונים
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לשבועות
רק ללחוץ – שבועות
בואו להנות מהמון מתכונים נהדרים
בקבוצת האוכל הטעימה
מוזמנים לכאן –
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
כשמוציאים מהתנור, נותנים להם להתקרר ושולפים את שקיות הפילו החוצה.
אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר,
ולחמם לפני שהאורחים מגיעים.

הפרוייקט בשיתוף תנובה.
סוויט טיפ:
מחבילת עלי פילו תקבלו כ-15-16 שקיות נהדרות של עלי פילו ממולאים בתרד וגבינות
מה צריך בשביל תפוחי אדמה ברוטב בשמל?
1 חבילת עלי פילו
1 חבילת תרד טרי – 400 גרם
2 ביצים
1 קופסה מלית למאפים – 500 גרם – השף הלבן
1 קופסת גבינת עיזים פיראוס/פרובטו 5% – 250 גרם
מעט מלח לפי הטעם
שמן זית לשימון עלי הפילו
כ – 15 כוסות קאקפקייקס
איך מכינים פילו עם תרד וגבינות?
קוצצים את התרד דק דק ומעבירים לקערה.
מוסיפים את קופסת המלית למאפים, את גבינת העיזים,
ביצים וערבבים הכל ביחד. מוסיפים מעט מלח אם חסרה לכם מליחות.
פורסים את עלי הפילו ומשמנים את העלה העליון.
שמים כף מהבלילה באמצע הדף ואוספים מסביב את העלה.
מסובבים קלות את העלה "שיסגור" את הבלילה
ומעבירים לכוס קאפקייק. עם הידיים "מעמידים" את בצק הפילו מחוץ לכוסית.
מעבירים לתבנית אפייה את כל הכוסיות עם בצק הפילו הממולא.
בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות מכניסים את התבנית.
אופים כעשרים דקות עד חצי שעה עד שהעלים משחימים.
מוציאים מקררים ואוכלים בהנאה רבה.
חג שבועות טעים אהובות ואהובים!