בערב ראש השנה, הברכה הראשונה אותה אנו מברכים הינה על תפוח בדבש.
מה מתאים יותר לראש השנה, מקונפיטורת תפוחי עץ אותה תכינו בעצמכם ותתנו לאנשים לטעום?
מתכון קל-קל לקונפיטורת תפוחי עץ – ויש לכם מעדן.
תפוח בדבש – הסבר מצהר על חשיבות התפוח בדבש
תפוח העץ הוא פרי בעל תפקיד חשוב ברוב התרבויות בעת העתיקה כמו ביוון וברומא. זאת גם אחת הסיבות
בגללה קיבל התפוח דימוי של הפרי האסור (פרי עץ הדעת) שממנו טעמו אדם וחווה בגן העדן כפי שמסופר
בספר בראשית. במסורת היהודית, לעומת זאת, אין לדבר תימוכין. יחד עם זאת, התפוח
מופיע כמה וכמה פעמים בכתבי הקודש היהודיים.
כך למשל בשיר השירים : "כתפוח בין עצי היער כן דודי בין הבנים" (שיר השירים ב, ב) וכן: "תחת התפוח עוררתיך".
הסיבה שבגללה אוכלים בראש השנה תפוח קשורה במתיקותו.
נוטלים חתיכה של תפוח טובלים אותה בדבש, טועמים ואומרים:
י ְהִי רָצֹון מִלְפָנֶיךָ ה' אֱלֹהֵינּו ו ְאלֹהֵי אֲבֹותֵינּו שְּתִתְחַדֵש עָלֵינּו שָנָה טֹובָה ּומְתּוקָה.
עוד מתכונים לראש השנה לחצו כאן
מתכונים לראש השנה
אז מה יותר מתאים לברכה מקונפיטורת תפוחי עץ או ריבת תפוחי עץ שתכינו לבד בבית?
רצוי להשתמש לקונפיטורת תפוחי עץ, בתפוחים אדומים קשים. הקמחיים יצרו מהריבה עיסה.
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה.
לעוד מתכוני ריבות או קונפיטורות לחג רק לחצו כאן – מתכונים לריבות וקונפיטורות
ואם אתם מחפשים מתכונים לעוגות תפוחים הכל כאן – עוגות תפוחים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קונפיטורת תפוחי עץ
קונפיטורת תפוחי עץ
סוויט דוליIngredients
- 1 ק"ג תפוחים קלופים, חתוכים לפרוסות או ריבועים.
- 1 ק"ג סוכר
- 1 לימון סחוט
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 מקל וניל
Instructions
- מקלפים התפוחים וחותכים לפרוסות או רבעים. מניחים בסיר, שמים הסוכר והלימון ומשהים כ-6 שעות או לילה במקרר.
- מוציאים מהמקרר, מערבבים, מוסיפים הקינמון ומקל הוניל מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוציאים את מקל הוניל, מנמיכים האש ונותנים לזה להתבשל לאט לאט על אש נמוכה לפחות שעה עד שהסירופ מסמיך והתפוחים נעשים שקופים.
- מגישים בחג בהנאה רבה(:שתהיה שנה עגולה כתפוח ומתוקה מדבש!
