עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג הכנתי לכבוד יום ההולדת של אחותי. אחותי אהובתי, חוגגת יומולדת והיא הכי אוהבת בעולם עוגות גבינה.
אחרי שאחינו נפטר בלי הודעה מוקדמת, נשארנו שתינו ומאז יש לי חצי שני שהולך איתי לאורך כל הדרך.
היא מלפני, היא מאחורי ומכל צדדי שומרת עלי, דואגת לי, נו טוב אני אחותה הקטנה. לא יכולתי לייחל לאחות טובה ממנה. כולם מכירים את הלב הענק שלה ושלא כדרכי אני נשפכת אבל באמת מגיע לה.
החלטתי השנה להפתיע אותה ולהכין לה עוגת גבינה ליום ההולדת, אבל לא סתם עוגה.
עוגת גבינה ללא גלוטן, עוגת גבינה עם בסיס בצק פריך עם שקדים, עוגת גבינה נהדרת ללא הפרדת ביצים, עוגת גבינה עם חצי קילו גבינה בלבד.
אין אמבטיית מים, מערבבים את הגבינות וזהו.
עוגת גבינה אפויה עם ושכבת מרנג עוצרת נשימה. כל ביס מהעוגה הוא חגיגה לפה ולנשמה.
הכנתי לכם סרטון שתראו איך הכנתי את העוגה.
1.יש לצפות את התבנית מסביב בנייר אפייה כדי שהעוגה תשב בבטחה.
2.אחרי שמכינים את הבצק, משטחים את הבצק על התבנית ומכניסים למקרר.
3.מכינים את בלילת הגבינות, יוצקים לתבנית ואופים בתנור.
4.אני אפיתי בחום למעלה ולמטה – לא טורבו.
5.את קצף הביצים למעלה שמים בסוף האפייה.
6.משאירים את התנור דולק, מצפים את העוגה בשכבת קצף הביצים ומחזירים את העוגה לתנור לרבע שעה נוספת.
7.כשהעוגה יוצאת מהתנור, לא נוגעים בה, מקררים ומכניסים למקרר לחמש-שש שעות לפחות. כן-כן נורא קשה אבל זה יעשה רק טוב לעוגה.
8.ממליצה בחום להסתכל בסרטון, שלב אחרי שלב אני מסבירה ומדגימה איך הכנתי את העוגה הנהדרת הזו.
9. וכן, ניתן להכין עם קמח תופח רגיל.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
עוגת הגבינה המופלאה הזו עם שכבת העננים מעליה
היא קסם של עוגה. כל ביס ממנה חגיגה לפה ולנשמה
ואני יודעת שתהנו ממנה.
תכינו, תשלחו לי תמונות או תייגו אותי ואשמח לפרסם את התמונות שלכם.
עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות
מחפשים מתכונים לעוגות גבינה?
בבקשה כל הקולקציה במקום אחד –
מתכונים לעוגות גבינה לשבועות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג
עוגת גבינה אפויה בציפוי מרנג
סוויט דוליIngredients
שכבת הבצק
- 100 גרם נטורינה
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 50 גרם שקדים טחונים
- 2 חלמונים
- 1 כוס קמח תופח - ללא גלוטן - ניתן להכין עם קמח תופח רגיל
שכבת הגבינה
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2 חלמונים
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 250 גרם שמנת חמוצה
- 2 כפות קורנפלור
- רבע כוס חלב
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
שכבת המרנג
- 4 חלבונים
- 1 כוס סוכר
Instructions
שלב ראשון – מכינים את הבצק
- שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבבים הכל ביחד עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה.
- הבצק רך ונעים.
- משמנים תבנית אפייה ומצפים את התבנית ואת הצדדים בנייר אפייה
- מכניסים את התבנית למקרר עם הבצק
הכנת המלית
- את החמאה החלמונים, הסוכר והוניל לשים במקסר ולהקציף עד קבלת קצף אורירי ותפוח.
- בקערה נפרדת לערבב את הגבינות ביחד
- את הקורנפלור להמיס בחלב ולהוסיף לתערובת הגבינות
- להוסיף את תערובת הגבינות למקסר ולערבב הכל ביחד
- להוציא את התבנית עם הבצק מהמקרר ולצקת את הגבינות על הבצק
- לתנור שחומם מראש – בחימום למעלה ולמטה – לא טורבו – בחום של 180 מעלות, מכניסים את העוגה
- אחרי עשר דקות להוריד את החום ל – 160 לעוד כשלושים-ארבעים דקות עד שהעוגה משחימה מעט למעלה
- להשאיר את התנור דולק ולהוציא את העוגה
הכנת שכבת המרנג
- מקציפים את ארבעת החלבונים הנותרים עם הסוכר לקצף חזק ויציב
- מעבירים את קצף הביצים על העוגה. כל פעם כף או בשקית זילוף
- מחזירים לתנור לעוד כ-15 דקות
- מוציאים מהתנור, לא נוגעים בעוגה, מקררים אותה ואחרי זה מכניסים למקרר לפחות לחמש או שש שעות
- אני יודעת שזה נורא קשה אבל רק ככה הטעמים בעוגה יהיו מושלמים!
- אחרי שהעוגה ישנה היטב במקרר מוציאים אותה ומתחילים לחגוג
- שיהיה חג שכולו שמחה אהובות ואהובים!
היי דולי היקרה
איזה גודל תבנית?
תבנית 24 – בהצלחה!