בייגלה סימיט תורכי שמכינים בבית הוא בייגלה בטעם של פעם, טבעוני לחלוטין.
המון שומשום או מלח גס/ אפשר או אפילו זעתר, אפשר לפזר על הבייגלה, בייגלה פריך מבחוץ ורך מבפנים, נהדר.
פעם, כשהיינו קטנים, היינו קונים בעגלות והוא היה חם וטעים וכל כך קל להכין אותו בבית.
הכנתי לכם עם סרטון כדי שתוכלו לראות בדיוק איך הכנתי את הבייגלה
את הבייגלה הכנתי מבצק שמרים.
להכנת הבצק השתמשתי כמובן בנטורינה,
שמתאימה מאד למאכלים טבעוניים והוסיפה רכות לבצק.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו תראו בסטורי איך הכנתי את הבייגלה
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו31 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
תודה על התמונות הנהדרות של הבייגלה שהכנתם ושלחתם לי

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים נהדרים ללחם וחלות תמצאו כאן
מתכונים ללחם וחלות
בייגלה סימיט תורכי שמכינים בבית
סוויט טיפ:
כל הכמויות בכוס מידה בינלאומית
כמות: 10 – 12 יחידות תלוי בגודל.
מה צריך לבייגלה סימיט תורכי שמכינים בבית?
500 גרם קמח
1 כף שמרים שימרית
רבע כוס סוכר
100 גרם נטורינה
2 כפיות מלח
כוס ורבע עד כוס וחצי מים
לציפוי
קערת מים
200 גרם שומשום
מלח גס / זעתר
איך מכינים בייגלה סימיט תורכי שמכינים בבית?
שמים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים בצד אחד, סוכר בצד שני ומערבלים.
מוסיפים את הנטורינה ומלח ומערבבים.
מוסיפים את המים בזרזיפים איטיים עד שהבצק מתחיל להתגבש.
תנו למיקסר לעבוד כעשר דקות במהירות בינונית עד שהבצק נתלה על הוו.
הבצק רך וגמיש.
משמנים קערה שמים את הבצק בתוכו ומתפיחים כשעה וחצי לפחות.
אחרי כשעה וחצי מוציאים את הבצק, מגלגלים לרולדה ארוכה.
מחלקים את הבצק לכדורים של 70 גרם כל כדור.
לוקחים כדור, מרדדים היטב עם המארוך ומגלגלים לרולדה ארוכה.
מחלקים את הרולה לשתיים ומלגלגלים לצורת בורג.
ניתן להכין בייגלה עיגול פשוט. מעבירים את הבייגלה לתבנית.
מכינים שתי קערות אחת עם מים והשניה עם שומשום.
טובלים כל בייגלה במים ולאחר מכן בשומשום. אפשר לפזר מלח גס על הבייגלה.
נותנים לבייגלה לתפוח עוד כחצי שעה.
בזמן הזה אפשר להדליק את התנור ל – 200 מעלות.
לאחר חצי שעה, מכניסים את הבייגלה לתנור.
אופים כרבע שעה ובודקים שהבייגלה לא נשרפים.
מוציאים ומקררים ולא יכולים להתאפק מלטעום.
תהנו אהובות ואהובים.
תודה ליונה על צילומים נהדרים לבייגלה שהכין.