דייסת סולת ללא חלב מתכון מנצח, שלושה מוצרים, עשר דקות הכנה ויש לכם דייסה נהדרת למול הטלוויזיה או לארוחת בוקר.
לפני שהקורונה הגיעה אלינו, היינו יושבים בארוחת ערב עם אמא שלי בדיור המוגן, כולם ליד שולחן אחד. ארבע נשים מסביב לשולחן ואנחנו האורחים שמארחים חברה. בכל ארוחת ערב, המנה הראשונה תמיד דייסת סולת.
אתם עוקבים אחרי באינסטוש נכון?
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
אמא שלי יושבת עם עוד שלוש נשים ליד השולחן. גברת ד' היתה מוסיפה תמיד כפית חמאה וסוכר לדייסת הסולת ומערבבת. ר' היתה מוסיפה ריבה ומערבבת. א' לא היתה מסכימה שיתנו לה את הדייסה.
"אני לא אוכלת את זה. זה מאכל של תינוקות", ואמא שלי, מערבבת את הדייסה עם מעט סוכר, אוכלת שתי כפות ושמה בצד.
ארבע נשים, כל אחת והדייסה שלה. ואני, אם רק הייתי יכולה הייתי טורפת את הדייסות של כולם. איך אני אוהבת דייסת סולת! הקטע המצחיק הוא שאף פעם לא הכנתי לי דייסת סולת בשנים האחרונות. פעם אחרונה שהכנתי דייסת סולת כשהילדים היו קטנים.
השבוע, עם החורף שנחת עלינו, החלטתי להכין דייסת סולת אבל בלי חלב. בחורף אני אוכלת פחות מוצרי חלב ולכן חיפשתי תחליף.
קרם קוקס תחליף נהדר. אחרי שפותחים את קופסת השימורים, מערבבים את הנוזל עם הקרם ויש לנו נוזל נהדר.
אני נכנתי עם קרם קוקוס, אתם יכולים להכין עם חלב רגיל, בדיוק באותה הדרך שבה אני הכנתי את הדייסה. כוס חלב אחת שתי כפות סולת ואתם מסודרים.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום?
זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו55 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
הכנתי את הדייסה בכוסות בסט הנהדר שאתם רואים, שהיה שנים אצל אמא שלי והוא שמור אצלי בארון.
כל כך אוהבת את הסט הזה!
מזכירה לכם שמבצעי המתנות הבלעדיים לסוויט דולי
עדיין נמשך עם מתנות חדשות ואת הכל תמצאו כאן
עוד מתכונים לארוחת בוקר תמצאו פה –
מתכונים לארוחת בוקר
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
דייסת סולת ללא חלב מתכון מנצח
דייסת סולת ללא חלב מתכון מנצח
סוויט דוליIngredients
- 400 גרם קרם קוקוס - קופסה
- 4 כפות סולת
- 2 כפיות סוכר
- מעט קינמון לפיזור מעל
Instructions
- יוצקים את קרם הקוקוס עם מי הקוקוס לקלחת קטנה ושמים על האש,
- מערבבים עד שהכל נעשה נוזל אחיד
- מוסיפים את הסוכר ואת הסולת ומערבבים כל הזמן שלא יהיו גושים
- כשהדייסה מתחילה לבעבע, תנמיכו את האש
- הדייסה מסמיכה לאט לאט, מעבירים לכוסות מפזרים קינמון מעל עושים פו-פו ואוכלים. תענוג!