לחם חלב רך כמו עננים זהו לחם שתתאהבו בו. הוא רך-רך-רך וכל כך טעים, כשאחותי טעמה אותי שאלה "הכנת בריוש?" ואני חייכתי בהנאה כי זה לא בריוש אבל טעים במיוחד.
הלחם הזה נקרא גם לחם יפני ובדרך כלל להכנת הלחם מכינים רביכה מקדימה איתה מבשלים את הלחם. לא בבית ספרנו אהובות ואהובים.
עם טריק נהדר הכנתי את הלחם ויצא הכי טעים שיש ומושלם!
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
הלחם הלבן הרך במיוחד, לא צריך סכין בשביל לחתוך אותו, הוא נתלש לבד מצורת ההכנה שלו. כבר אמרתי לכם שהוא רך כמו עננים? אתם חייבים לנסות.
כדי שתראו איך בדיוק הכנתי הכנתי לכם סרטון בואו תראו
אחרי שמכינים את הבצק והוא עובר התפחה
מוציאים למשטח עבודה
ומחלקים את הבצק לשניים

מרדדים את הבצק דק דק

מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה

חותכים את הבצק לחמש או שש יחידות
ומעבירים לתבנית אפייה להתפחה נוספת.
תשאירי רווח בתבנית כי הבצק תופח שוב וממלא את התבנית.
אם אתם רוצים להכין ארבעה לחמים גם אפשר,
אני הכנתי שני לחמים מהכמות הכוללת.
בגלל שאנו חותכים את הבצק לפני האפייה
לא תמיד נזקקים לסכין אחרי שהלחם נאפה
הוא יתפרק בקלות גם בלי סכין.

מבצע! 2 בקבוקים למרסס שמן מזכוכית 250 מל’
לפרטים ורכישה
מבצע! 2 בקבוקים למרסס שמן מזכוכית 250 מל’
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אחרי ההתפחה השנייה,
מורחים את הלחם עם חלב וביצה בנדיבות
ומכניסים לאפייה לתנור

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
החיתוך יוצר את הצורה המיוחדת של הלחם

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן 58 – מתכונים לווטצא'פ
פה תוכלו לראות שהפרדתי את הלחם ללא סכין
הוא באמת נהדר ומיוחד

לחם חלב רך כמו עננים

———–
לחם חלב רך כמו עננים
סוויט דוליIngredients
- 1 כוס חלב
- רבע כוס חלב מרוכז
- 1 ביצה
- 2 כפות סוכר
- 400 גרם קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 50 גרם חמאה
למריחה על הלחם
- 1 ביצה
- 2 כפות חלב
Instructions
שמים בקערה חלב, חלב מרוכז, ביצה, סוכר, שמרים ומערבבים הכל ביחד
- בקערת המיקסר מוסיפים קמח ומלח ומערבבים
- מוסיפים לתערובת את בלילת החלב ונותנים למיקסר לעבוד
- אחרי שיש בלילה אחידה מוסיפים חמאה
- נותנים למיקסר לעבוד כשבע עד עשר דקות עד לקבלת בצק רך
- מעבירים למשטח עבודה יוצרים כדור רך
- משמנים תבנית, מעבירים את הכדור לתבנית ולהתפחה
- מתפיחים כשעה עד שעה וחצי עד שהכדור מכפיל את נפחו
- מוציאים מההתפחה, מוציאים את האויר מהבצק
- לשים היטב ומחלקים את הבצק לשני חלקים
- משטחים את החלק הראשון ומרדדים עם מערוך דק דוק
- מגלגלים לרולדה ארוכה את הבצק ומגלגלים היטב
- חותכים את הבצק לחמישה עד שבעה חלקים
- משמנים תבנית ומעבירים את הלחם להתפחה שניה
- מתפיחים כשלושים דקות נוספות
- ככה מכינים גם את כיכר הלחם השנייה
- מערבבים בקערה קטנה חלב וביצה לבלילה אחידה
- אחרי שהלחם תפח מורחים את הלחמים עם התערובת בנדיבות
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הלחמים
- אופים כארבעים עד חמישים דקות עד שהלחמים משחימים
- אחרי האפייה מעבירים לרשת צינון
- וזה השלב שאפשר להתענג על הלחם. תהנו!
חיב חלב מרוכז(לא אוהבים) עפשר חלב רגיל??
חלב מרוכז הוא יותר שמן מחלב רגיל וזה מוסיף לרכות הלחם
האם הכוונה לחלב מומתק?
חלב מרוכז שנמכר בקופסאות שימורים