לחם חלב רך כמו עננים

לחם חלב רך כמו עננים שאי אפשר להפסיק לאכול

שתף
הדפסה
לחם חלב רך כמו עננים
מה צריך

1 כוס חלב
רבע כוס חלב מרוכז
1 ביצה
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
400 גרם קמח לבן
1 כפית מלח
50 גרם חמאה
למריחה מעל
1 ביצה
2 כפות חלב

מה צריך

1 כוס חלב
רבע כוס חלב מרוכז
1 ביצה
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
400 גרם קמח לבן
1 כפית מלח
50 גרם חמאה
למריחה מעל
1 ביצה
2 כפות חלב

לחם חלב רך כמו עננים

לחם חלב רך כמו עננים זהו לחם שתתאהבו בו. הוא רך-רך-רך וכל כך טעים, כשאחותי טעמה אותי שאלה "הכנת בריוש?" ואני חייכתי בהנאה כי זה לא בריוש אבל טעים במיוחד.

הלחם הזה נקרא גם לחם יפני ובדרך כלל להכנת הלחם מכינים רביכה מקדימה איתה מבשלים את הלחם. לא בבית ספרנו אהובות ואהובים.
עם טריק נהדר הכנתי את הלחם ויצא הכי טעים שיש ומושלם!

בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי

הלחם הלבן הרך במיוחד, לא צריך סכין בשביל לחתוך אותו, הוא נתלש לבד מצורת ההכנה שלו. כבר אמרתי לכם שהוא רך כמו עננים? אתם חייבים לנסות.

כדי שתראו איך בדיוק הכנתי הכנתי לכם סרטון בואו תראו

אחרי שמכינים את הבצק והוא עובר התפחה
מוציאים למשטח עבודה
ומחלקים את הבצק לשניים

לחם חלב רך כמו עננים

מרדדים את הבצק דק דק

לחם חלב רך כמו עננים

מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה

לחם חלב רך כמו עננים

חותכים את הבצק לחמש או שש יחידות
ומעבירים לתבנית אפייה להתפחה נוספת.

תשאירי רווח בתבנית כי הבצק תופח שוב וממלא את התבנית.
אם אתם רוצים להכין ארבעה לחמים גם אפשר,
אני הכנתי שני לחמים מהכמות הכוללת.

בגלל שאנו חותכים את הבצק לפני האפייה
לא תמיד נזקקים לסכין אחרי שהלחם נאפה
הוא יתפרק בקלות גם בלי סכין.

לחם חלב רך כמו עננים

מבצע! 2 בקבוקים למרסס שמן מזכוכית 250 מל’

מבצע! 2 בקבוקים למרסס שמן מזכוכית 250 מל’

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

אחרי ההתפחה השנייה,
מורחים את הלחם עם חלב וביצה בנדיבות
ומכניסים לאפייה לתנור

לחם חלב רך כמו עננים

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

החיתוך יוצר את הצורה המיוחדת של הלחם

לחם חלב רך כמו עננים

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן 58 – מתכונים לווטצא'פ

פה תוכלו לראות שהפרדתי את הלחם ללא סכין
הוא באמת נהדר ומיוחד

לחם חלב רך כמו עננים

לחם חלב רך כמו עננים

לחם חלב רך כמו עננים


———–

לחם חלב רך כמו עננים

סוויט דולי
לחם חלב רך במיוחד כמו עננים
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course מתכונים לחלות ולחם
Cuisine מטבח יפני

Ingredients
  

  • 1 כוס חלב
  • רבע כוס חלב מרוכז
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • 400 גרם קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה

למריחה על הלחם

  • 1 ביצה
  • 2 כפות חלב

Instructions
 

שמים בקערה חלב, חלב מרוכז, ביצה, סוכר, שמרים ומערבבים הכל ביחד

  • בקערת המיקסר מוסיפים קמח ומלח ומערבבים
  • מוסיפים לתערובת את בלילת החלב ונותנים למיקסר לעבוד
  • אחרי שיש בלילה אחידה מוסיפים חמאה
  • נותנים למיקסר לעבוד כשבע עד עשר דקות עד לקבלת בצק רך
  • מעבירים למשטח עבודה יוצרים כדור רך
  • משמנים תבנית, מעבירים את הכדור לתבנית ולהתפחה
  • מתפיחים כשעה עד שעה וחצי עד שהכדור מכפיל את נפחו
  • מוציאים מההתפחה, מוציאים את האויר מהבצק
  • לשים היטב ומחלקים את הבצק לשני חלקים
  • משטחים את החלק הראשון ומרדדים עם מערוך דק דוק
  • מגלגלים לרולדה ארוכה את הבצק ומגלגלים היטב
  • חותכים את הבצק לחמישה עד שבעה חלקים
  • משמנים תבנית ומעבירים את הלחם להתפחה שניה
  • מתפיחים כשלושים דקות נוספות
  • ככה מכינים גם את כיכר הלחם השנייה
  • מערבבים בקערה קטנה חלב וביצה לבלילה אחידה
  • אחרי שהלחם תפח מורחים את הלחמים עם התערובת בנדיבות
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הלחמים
  • אופים כארבעים עד חמישים דקות עד שהלחמים משחימים
  • אחרי האפייה מעבירים לרשת צינון
  • וזה השלב שאפשר להתענג על הלחם. תהנו!
Keyword לחם חלב רך כמו עננים

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
4 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות
איילה
איילה
1 שנה לפני

חיב חלב מרוכז(לא אוהבים) עפשר חלב רגיל??

עמית
עמית
6 חודשים לפני

האם הכוונה לחלב מומתק?

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים