עוגת סברינה כשרה לפסח של רונית – זו עוגת הסברינה הכי טעימה שאכלתי בשנים האחרונות. היא ואו – אבל ממש. ואפשר לעשות אותה פרווה בקלות.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
פגשתי את רונית חברה של שנים במקרה ותוך שנייה כבר דיברנו, כאילו לא היתה הפסקה של כמעט שנה בה לא נפגשנו בגלל הקורונה.
כמובן שנושא פסח עלה בשיחה ומה את מכינה לחג?
"אני מכינה את עוגת הסברינה שלי, אין פסח בלי הסברינה, אמא שלי הכינה אותה בזמנו, עוגה שעוברת מדור לדור, כבר הגיעה לכל פינה בעולם, עוגה נהדרת"
שמעתי את רונית ובכל זאת, זו סברינה לא התלהבתי אבל סיפרתי לאחותי.
אחותי גם מכירה את רונית ואכלה את המטעמים שלה והעוגה הזו לא פעם.
"תעזבי הכל, לכי לרונית, תיקחי את המתכון כי אין כמו הסברינה של רונית"
"אופירה זו סברינה!"
"שמעת מה אמרתי? לכי לכי, חבל על הדיבורים"
אז הלכתי. התקשרתי לרונית והיא פתחה את הלב הגדול והנהדר שלה, את הבית, את המטבח, את המיקסר ושלב אחרי שלב הכינה לנו סברינה כשרה לפסח – הורסת בטעמה.
הכנתי לכם סרטון שתראו איך הכנו בדיוק
תראו את היופי של העוגה מבפנים
כן, מודה, אחת הסברינות הטובות שאכלתי בחיי!
רכה כמו עננים שאין לתאר, ספוגה בטעמים ואמא'לה ואבא'לה כמה קל להכין אותה! נכון, מפרידים ביצים אבל מאותו הרגע כל המצרכים אחד אחרי השני נכנסים למיקסר.
כשרונית שמה במיקסר את כל המוצרים, לא דיברתי מהפחד, אמרתי, נו-נו נראה מה יצא מזה. תקשיבו – זה עובד אש!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הכנו בתבנית וחלק בכוסיות קאפקייקס
כדי שיהיו סברינות אישיות
והסברינות האישיות יצאו יפהפיות!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו2 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד עוגות כשרות לפסח? בבקשה
אם תאפו בתבנית חד פעמית בינונית
הכמות תספיק לכל הכמות
אני קישטתי עם גאנש למעלה,
אתם יכולים לקשט עם דובדבנים או תותים, מה שאתם אוהבים.
רוצים לקבל קוצץ לפני החג כבר בשבוע הבא?
יום אחרון להזמנות!
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת סברינה כשרה לפסח
![]()
עוגת סברינה כשרה לפסח
סוויט דוליIngredients
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קמח מצות לעוגה
- חצי שקית אבקת אפייה
סירופ
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- חצי בקבוק תמצית רום
ציפוי
- 500 מל 2 קופסאות שמנת מתוקה
- 6 כפיות סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
Instructions
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
- את החלבונים שמים בקערת מיקסר ומתחילים להקציף
- מקציפים עד קבלת קצף לבן ואוורירי
- מוסיפים את הסוכר בפעימות קטנות וממשיכים להקציף את החלבונים
- אחרי מספר דקות מנמיכים את פעולת המיקסר
- מוסיפים את החלמונים ומפעילים שוב את המיקסר לאט
- מפסיקים את המיקסר, מוסיפים את הקמח מצות ומפעילים את המיקסר שוב
- נותנים לקמח להתערבב היטב עם הבלילה וסוגרים את המיקסר.
- משמנים תבנית ויוצקים את הבלילה לתבנית
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית לאפייה כארבעים דקות
- בינתיים מכינים את הסירופ
- שמים בסיר קטן את הסוכר, המים והרום ומבשלים עד שהסוכר נמס
- כשהעוגה נאפתה נותנים לה להתקרר מעט ויוצקים את הסירופ בזהירות על כל העוגה
- נותנים לעוגה להתקרר ומקציפים את הקצפת
- מצפים את העוגה בקצפת
- אני קישטתי בגאנש שוקולד .
- שיהיה חג שמח וטעים!

העוגה יצאה מעולה
טעימה ומיוחדת 🙂
איזה כיף לשמוע! תודה רבה מאד והמשך חג שט וטעים
אני אפיתי בתבנית עגולה יצא 10
תודה רבה לאה. שיהיה חג שמח וטעים!