מינה פשטידת בשר לפסח או כמו שהספרדים קוראים לה מינה דה פסח, פשטידת בשר ומצות מהמטבח הספניולי שגדלתי עליו בבית אמא.
פשטידה חגיגית שמגישים לשולחן והיא כל כך טעימה!
בואו תראו איך הכנתי באינסטגרם שלי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
פשטידת בשר מיוחדת לפסח, עם שכבות של מצות מעורבבת עם בשר, באמצע שכבת בשר ולמעלה עוד שכבת מצות עם בשר.
השנה החלטתי לשדרג את המינה שלנו והוספתי שכבת פירה עם בשר. יצא פנטסטי!
בשנה שעברה הכנתי על מחבת. הנה – פשטידת מצות ובשר על מחבת
אני זוכרת את דודה שלי דודה אסתר שתהייה בגן עדן, מכינה את הפשטידה בנמרצות האופיינית שהיתה לה.
מערבבת את כל החומרים ומכינה את הפשטידה.
השידרוג שלי ממש הוסיף טעם אחר לפשטידה עם שכבת הפירה למעלה.
כדי להכין את הפשטידה שלנו
ראשית, מרטיבים מצות היטב היטב
ומכינים פירה
את הפירה מערבבים עם בשר
משמנים תבנית והשכבה הראשונה
היא שכבת מצות רכה, מעורבבת ומתובלת בבשר טחון
שהכנו מראש, הבשר הטחון כמובן מתובל כבר
שכבה אמצעית היא שכבת בשר נטו
השכבה השלישית היא שכבת פירה עם בשר
אותה מפזרים על שכבת הבשר
ואת כל הפשטידה המפוארת הזו מכניסים לתנור.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן75 מתכונים לווטצאפ
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
תראו את היפהפייה כשיצאה מהתנור
שכבת מצות עם בשר
שכבת בשר
ושכבת פירה עם בשר – חלום!

תכינו לארוחה החגיגית, או לארוחת צהריים בחול-המועד
היתרון הנהדר שלה, אפשר להכין ואפשר לאכול גם חם
אבל גם להשאיר בחוץ או לקחת לפיקניק היא נהדרת.
תוסיפו סלט ליד ואתם לא צריכים יותר כלום.
היא כל כך טעימה ונהדרת ואתם תהנו מאד.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מינה פשטידת בשר לפסח
מינה פשטידת בשר לפסח
סוויט דוליIngredients
- 5 מצות
- 3 ביצים
שכבת בשר
- 500 גרם בשר טחון
- 5 כפות שמן
- 1 בצל יבש
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום כתושות
שכבת פירה
- 4 תפוחי אדמה
- 4 כפות שמן זית
- רבע כוס מים
- כפית מלח
Instructions
- שוברים את המצות ושמים בקערה עם מים עד שהן מתרככות
- אחרי שהמצות ממש רכות, סוחטים ומעבירים למסננת
- מכינים את שכבת הבשר
- בסיר שמים בצל קצוץ עם שמן ומטגנים את הבצל מספר דקות לגוון שחום
- כשהבצל מטוגן היטב מוסיפים את הבשר הטחון
- מפוררים עם מזלג את הבשר בתוך השמן
- מוסיפים מלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל את הבשר עד שכולו מפורר ומבושל
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים
- כשתפוחי האדמה רכים, שופכים את המים משאירים רק כרבע כוס
- מוסיפים שמן ומלח ומערבבים לפירה
- את כמות הבשר מחלקים לשלוש, שליש לשכבת המצות, שליש לשכבת האמצע, שליש לשכבת הפירה
- את המצות הסחוטות מערבבים עם ביצים ומוסיפים חלק מהבשר
- משמנים תבנית היטב ומשטחים את שכבת המצות והבשר בתבנית
- מוסיפים שכבת בשר על המצות והבשר
- לפירה תפוחי האדמה מוסיפים את הבשר ומערבבים ביחד
- משטחים את שכבת הפירה והבשר על הבשר ומסדרים את התבנית
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הפשטידה
- אופים כארבעים דקות עד שהפשטידה משחימה
- מוציאים מהתנור. אפשר לאכול אותה חמה, אפשר לאכול גם אחרי כחצי שעה - טעימה מאד!