מתכון לפיתות ביתיות בתנור הן פיתות טבעוניות, קלות הכנה שאתם כל כך תהנו להכין אותן ליום העצמאות.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי לכם שלב אחרי שלב את הכנת הפיתות בסרטון ובואו תראו איך הכנתי
בשנה שעברה לכבוד יום העצמאות הכנתי מתכון לפיתה על מחבת, פיתה מחמישה מצרכים בלבד, פיתה נהדרת שמכינים על מחבת.
השנה החלטתי להעביר את הפיתות אל התנור ותשמעו אמא'לה ואבא'לה כמה טעים יצאו הפיתות.
שמנמנות, רכות ונהדרות.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן79 – מתכונים לווטצ'אפ
יש כמה טיפים שיעזרו לכם להכין את הפיתות המושלמות האלה.
ראשית, אחרי שמכינים את הבצק מתפיחים אותו לשעה.
אחרי כשעה, חותכים את הבצק למספר הכדורים או הפיתות שאתם מעוניינים להכין ומכדררים לכדורים.
תנו להם לנוח עוד כחצי שעה ואחרי זה תתחילו להכין את הפיתות.
כל כדור מרדדים עם מערוך.
אני השארתי אותן קצת שמנמנות, אבל אם אתם אוהבים את הפיתות שלכם שטוחות, תרדדו יותר.
המלצה שלי, לא לרדד למצב שטוח.
התנור צריך להיות חם מאד, אפיתי ב-250 טורבו.
אני ישבתי מול התנור ובמשך שלוש דקות שלמות צילמתי
את הפיתות בזמן האפייה כדי להיות בטוחה שהן יתנפחו
מכניסים את הפיתות לשלוש דקות ומחכים.
לאט לאט קורה הקסם, הן מתנפחות כמו בלון.
תראו איך התנור שלכם עובד ואולי צריך 4 דקות
אבל תשגיחו על הפיתות.
בין סיבוב אפייה לשני, תנו לתנור להתחמם
ורק אז תכניסו את הפיתות שוב.

הכנתי לכם ארוחת פלאפל ישראלית
פלאפל, פיתות, סלטים, חומוס, תפוחי אדמה ואת הכל תמצאו כאן
ארוחת פלאפל ישראלית
הפיתות שלנו יצאו רכות, נהדרות, מושלמות!
כדי שהפיתות יהיו פרווה השתמשתי בנטורינה,
תחליף לחמאה על בסיס צמחי
נהדרת לאפייה למתכוני פרווה או טבעוניים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נכנסים ליוטיוב, ללינק שלמטה,
ונרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
מחפשים עוד מתכונים ליום העצמאות? בבקשה
מתכונים ליום העצמאות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לפיתות ביתיות בתנור
מתכון לפיתות בייתיות בתנור
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- חצי כפית מלח
- 50 גרם נטורינה
Instructions
- שמים בקערת מיקסר קמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים הכל ביחד
- מכינים במיקסר עם וו לישה
- מפעילים את המיקסר, מוסיפים את הנטורינה ומוסיפים את המים
- נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק מוכן
- מוציאים את הבצק מהקערה, מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה
- מוציאים מההתפחה, לשים מעט את הבצק וחותכים ל10-12 חתיכות
- מכינים כדורי בצק, מגלגלים אותם בתוך כף היד ליצירת כדור
- לאחר שיצרנו כדורים, מכסים במגבת מטבח לכחצי שעה
- לאחר חצי שעה, מרדדים כל בצק לפיתה עגולה
- לא לרדד דק מדי שעדיין הפיתה תהייה עבה
- את כל הפיתות מכינים,שומרים את כל הפיתות מתחת למגבת מטבח נותנים להן לנוח כחצי שעה
- מחממים תנור ל - 250 מעלות
- מניחים נייר אפייה על התבנית וכאשר התנור חם מאד מכניסים את הפיתות לתבנית
- אופים כ3 עד 4 דקות והפיתות תופחות להן בהנאה
- מוציאים את הפיתות,מעבירים לתבנית ומכסים במגבת מטבח
- ככה מכינים את כל הפיתות
- מסיבוב לסיבוב, תנו לתנור להתחמם ורק אז להכניס שוב את הפיתות
- אחרי שהפיתות מוכנות, ניתן לחלק לשקיות ולהקפיא
- הן פשוט נהדרות!


