תבשיל בורגול וחיטה אדום טבעוני הוא תבשיל שמכינים בסיר אחד והוא ישמש כתוספת נהדרת לכל ארוחה.
השבוע ביקרתי בבית חולים ושוב ושוב חזיתי כמה עובדים אנשי צוות הרפואה. הרופאים, האחיות שעובדות כל כך קשה! מתוזזות ממקום למקום, כולם לא מרגישים טוב, כולם רוצים עכשיו ומיד והן עושות את העבודה במסירות עמוקה.
כשחזרתי, הייתי נורא רעבה ובא לי משהו אבל לא עם בשר. הבורגול והחיטה נראו לי נפלאים, וזרקתי בפנים גם אורז.
וככה נולד לו תבשיל בורגול עם חיטה שהוא בצבע אדום, כמו שאני אוהבת וטעים אש!
בואו תראו באינסטגרם איך הכנתי. בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
מחפשים עוד מתכונים עם בורגול? בבקשה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן56– מתכונים לווטצ'אפ
קל מאד להכין את התבשיל.
מטגנים בצל, אחרי ששטפנו את כל הקטניות, מוסיפים לסיר, מטגנים, תבלינים, מים והופ אחרי שעה וקצת יש לנו תבשיל אש!
חייבת להודות בפניכם שאכלתי אותו גם קר. זאת אומרת אחרי שהסיר עמד על האש והתקרר, לקראת ערב ראיתי את הסיר, מכיוון שאני אין לי דחיית סיפוקים, כף ועוד כף לצלחת והופ לבטן.
היה כל כך טעים! תנסו, באמת מתכון קל וטעים.

הסכו"ם השחור שביקשתם הגיע לסוויט!
סט סכו"ם מהודר שמתאים למדיח בשני צבעים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תבשיל בורגול וחיטה אדום טבעוני
תבשיל בורגול וחיטה אדום טבעוני
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 2 שיני שום פרוסות
- 1 כוס בורגול עבה
- חצי כוס חיטה
- 1 כוס אורז
- 2-3 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כף תבלין עוף
Instructions
- לפני שמתחילים רצוי להשרות את הבורגול והחיטה במים לכמה שעות
- אם אתם קצרים בזמן שימו במים רותחים לפחות שעה
- יוצקים שמן לסיר, קוצצים בצל, שום ומוסיפים לסיר
- מאדים את הבצל והשום עד לקבלת גוון שחום
- בינתיים שוטפים את האורז, הבורגול והחיטה היטב
- עד שהבצל משחים משרים את הכל במים
- כשהבצל השחים, מסננים את המים ומעבירים את החיטה הבורגול והאורז לסיר
- מטגנים כחמש דקות את הכל ביחד
- מוסיפים את השום, פפריקה ותבלין גריל עוף וצובעים את כל הקטניות באדום ומערבבים
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
- אחרי שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מסתיימים
- שימו לב שלא ישרף לכם, אם צריך תוסיפו עוד חצי כוס מים עד שהחיטה רכה.
- מורידים ומתחילים לאכול ישר מהסיר עם כף כמה שזה טעים. בתיאבון!