לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי

לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי, תבשיל לוביה שמלקקים איתו אצבעות

שתף
הדפסה
לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי
מה צריך

כוס לוביה יבשה
3 כוסות מים
4 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם

מה צריך

כוס לוביה יבשה
3 כוסות מים
4 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם

לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי

לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי, זהו תבשיל טעים טעים, תבשיל טבעוני/צמחוני לחלוטין שיכול להיות תוספת לכל ארוחה.

אצלנו במשפחה לא היה נהוג לאכול לוביה, אבל גיליתי אותה בבית של חמותי שתחייה. לוביה בדרך כלל אוכלים בראש השנה ובפסח, והלוביה שחמותה היתה מכינה, טעמה מופלא.

מתכון עם לוביה טריה תמצאו כאן תבשיל לוביה הכי טעים שיש.

עונתה של הלוביה הטרייה קצרה וכשראיתי בחנות התבלינים לוביה יבשה, ידעתי שאני חייבת לקנות ולהכין אותה. הלוביה נראית תמימה למראה אבל היא כל כך טעימה! בשונה משעועית לבנה רגילה היא לא זקוקה להרבה זמן בישול כמו השעועית.

לוביה יבשה, נקראת גם שעועית העין השחורה והיא שייכת למשפחת הקטניות, לכן עם קצת מזל אנחנו לא חייבים לחכות לחגים כדי להינות מהלוביה.

בואו לאינסטוש שלי טעים שם   –

את הלוביה היבשה יש להשרות לפני הבישול. תשרו אותה לילה לפני או תרתיחו לפני הבישול. אחרי ההרתחה הראשונה יצוף קצף על הלוביה, תסירו את הקצף, תרוקנו את הסיר, תשטפו את הלוביה ותתחילו את הכנת התבשיל.

לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי

לאור בקשתכם, נפתחה קבוצת ווטצאפ מיוחדת לדילים ומבצעי מכירות בלעדיים.
רוצים להצטרף? לוחצים כאן – סוויט של מוצרים

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן42 – מתכונים לווטצ'אפ

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

המכשיר שיעזור לכם לרוקן ירקות בקלות

מחפשים עוד מתכונים לצמחוניים? בבקשה
מתכונים לצמחוניים

 

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

אני הכנתי תוספת של אורז ללוביה
ואצלנו מערבבים את הלוביה עם האורז
ויש לנו יופי של ארוחה. אתם תהנו מאד.

לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי

סוויט דולי
תבשיל לוביה יבשה מהמטבח הספרדי
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course מתכונים לצמחונים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 כוסות לוביה יבשה
  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל יבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פפריקה אדומה

Instructions
 

  • משרים את הלוביה לילה לפני במים
  • בבוקר, שופכים את המים ושוטפים את הלוביה
  • לקיצור תהליכים ניתן להרתיח את הלוביה, נוצר קצף על הלוביה, להסיר את הקצף להרתיח לכחצי שעה ולהוריד מהאש. שוטפים את הלוביה
  • יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ לריבועים
  • מטגנים את הבצל עד לגוון שחום
  • מוסיפים את הלוביה לסיר, מוסיפים את שיני השום
  • מוסיפים את המים, מלח, פלפל שחור ופפריקה ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שעה וחצי עד שהלוביה מתרככת
  • תבשיל פצצה!
Keyword לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים