מתכון למופלטה מרוקאית מושלמת עם סרטון הדרכה שלב אחרי שלב והסברים מדוייקים הכנתי עם רותם.
תכירו את רותם, החברה של הבת שלי. רותם, נשואה, אמא לשני ילדים, עובדת אמנם בהייטק ומנהלת פרוייקטים של מיליונים אבל הבחורה מגיל 14 מפלטת מופלטות בעיניים עצומות.
"רותם בואי תני יד" אמא שלה אמרה ורותם היתה מתייצבת. ככה רצתי להתייצב במטבח של רותם כדי שכולנו נלמד להכין מופלטה לקראת המימונה.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים מופלטה שלב אחרי שלב
בואו לאינסטוש שלי – תראו בדיוק איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
יש מתכונים שבעיני הם שפה סינית אבל מסתבר שאם אני הצלחתי, גם אתם תצליחו.
אותו דבר קרה לי עם מתכון לספינג' מרוקאי מושלם שהכניסות אליו חורכות אצלי את האתר ותודה לכם על כך. אבל בואו נחזור למופלטה.
תכירו את רותם שזה כבר הזמן שאני טועמת את המופלטות המוכנות והמהממת הזו עוד מפלטת עם הידיים.
אז איך קורה הקסם?
קערת מיקסר בה שמים את כל המצרכים ונותנים לבצק להסתובב כעשר דקות. בסיום התהליך הבצק רך מאד וזה בסדר. נותנים לבצק לנוח ואחרי זה מכינים ממנו כדורים.
מניחים את הכדורים בקערה עם שמן כרבע שעה. שינוחו.
שיעור ראשון בהכנת מופלטה – שמן ומופלטה חברים. אין הנחות.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים למימונה?
מתכונים למימונה
הבצק צריך להיות דק על גבול השקוף
אל תתנו לבצק לנצח אתכם, תרדדו אותו דק
כל המתכונים לעוגיות לפסח במקום אחד
עוגות ועוגיות לפסח
את המופלטות מניחים על תבנית ומטגנים על חום בינוני
כשהמופלטה הבאה מוכנה, מניחים על ראש החבילה והופכים
ככה מניחים את כל המופלטות אחת על גבי השנייה
חשוב שיהיו דקות שלא יהיו לנו פיתות אלא מופלטות
והכי חשוב – לתת להן להיות קריספיות ופריכות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו91 כאן- מתכונים לווטצא'פ
כל מופלטה מקפלים לחצי, את החצי למשולשים
ויש לכם צלחת מופלטות חגיגית לחג
מכשיר לעוגיות יש לכם?
תנו לאורחים שלכם חמאה ודבש
ואמן אמן – כל החיים שלנו יהיו רק דבש!
תרבחו ותסעדו.
מתכון למופלטה מושלמת וסרטון הכנה
מתכון למופלטה מרוקאית מושלמת
סוויט דוליIngredients
- 1 קילו קמח
- 1 כף מלח
- 1 כף סוכר
- 1 כפית שמרים יבשים
- 3 כפות שמן
- 650 מל מים פושרים
Instructions
- שמים בקערת המיקסר את כל החומרים ונותנים לבצק להסתובב
- מוסיפים את המים ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
- הבצק יספוג את המים ובסיום הבצק יהיה רך ודביק
- כשהבצק מוכן, מוציאים את הבצק, משמנים אותו לכדי כדור
- משמנים את התבנית, מחזירים את הבצק לקערת המיקסר
- מכסים את התבנית ונותנים לו לתפוח כרבע שעה
- אחרי רבע שעה לוקחים תבנית ויוצקים לתוכה 3 כוסות שמן
- את הבצק שלנו מוציאים מהקערה ומחלקים לכדורים
- שוקלים כל כדור כ-60 גרם
- מכדררים את הכדור עם ידיים משומנות לכדור חלק ואחיד
- מעבירים את הכדור לקערה עם השמן
- ככה מכינים את כל הכדורים ומניחים בקערה עם השמן
- כשהקערה מלאה, מורחים את הכדורים בשמן מכסים במגבת מטבח לרבע שעה
- אחרי רבע שעה משמנים משטח אפייה כי זה הסוד של המופלטה
- בינתיים מחממים מחבת על האש, שיתחמם
- פותחים את הכדור מהפנימה החוצה בתנועות מהירות עם ידיים משומנות
- פותחים לבצק דק דק על גבול השקוף
- גם אם יש קרעים בבצק לא קרה כלום
- כשהבצק דק דק מעבירים למחבת ומטגנים את המופלטה
- עוברים לכדור הבא, משטחים אותו לכדי מופלטה דקה דקה
- כשהמופלטה מוכנה, מעבירים לתבנית שעל האש, מניחים את המופלטה על המופלטה הקודמת
- והופכים את המופלטה כדי שהמופלטה תאפה גם מהצד השני
- זו השיטה. כל פעם מוסיפים מופלטה והופכים את חבילת המופלטות.
- ככה מכינים את כל המופלטות
- בסיום, מקפלים לחצי, את החצי מקפלים לשני משולשים, אתם יכולים למרוח חמאה ודבש
- אתם יכולים לתת לאורחים שלכם לשים כמה דבש וחמאה שהם אוהבים
- ושתהייה לכם מימונה נהדרת. תרבחו ותסעדו!
