טופו עם ירקות ברוטב קארי, תבשיל צמחוני / טבעוני שמכינים בעשרים דקות והוא טעים אש!
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
כדי שתראו בדיוק איך הכנתי את התבשיל בבקשה בואו תראו
מאז שגלי בתי הבכורה הפכה לצמחונית, הראש התחיל לחפש מתכונים שיתאימו לילדה. טופו עם קרם קוקוס, אפונה וכרובית בטעמים אסייתים, יצא יופי של תבשיל.
מודה, אני בהתחלה לא הבנתי איך אוהבים את הטופו. טופו הוא למעשה תוצר תסיסה של פולי סויה, שמשתמשים בו למאכלים טבעונים או צמחונים. הטופו מקור מצויין לחלבון צמחי, עשיר מאד בסידן ומסייע בחיזוק העצמות.
הכי מצחיק שביום שישי, הגשתי לשולחן את התבשיל טופו הזה, וכל אלה שגם לא צמחונים, טעמו וביקשו תוספת, התבשיל חוסל!
הטריק ההיסטרי של התבשיל, מכינים בעשרים דקות. מתחילים עם הטופו, עוברים לירקות, מערבבים הכל ביחד ובום – יש לנו תבשיל אש!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן33– מתכונים לווטצ'אפ
מכשיר עוגיות במבצע חנוכה!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
הטופו, במקור חסר טעם ולכן חשוב שנתבל אותו וככה יספוג את הטעמים.
תבשיל מלא בטעמים, קל הכנה ומבטיחה לכם שיאהבו אותו מאד אצלכם.
הטעמים האסייתים עושים פה את כל העבודה, היידה תהנו.
טופו עם ירקות ברוטב קארי
טופו עם ירקות ברוטב קארי
סוויט דוליIngredients
- 300 גרם טופו קשה
- 3 כפות קורנפלור
- 5 כפות שמן
- 3 שיני שום
- רבע כוס רוטב סויה
- 1 כוס פרחי כרובית
- 1 כוס אפונה
- רבע כוס קארי ירוק
- 400 גרם קרם קוקוס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף אבקת קארי צהוב
- חצי כוס כוסברה קצוצה
Instructions
- מוציאים את הטופו מהשקית ומייבשים היטב
- חותכים את הטופו לפרוסות ואחרי זה לקוביות
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים ומפרידים לקוביות
- יוצקים שמן למחבת, כשהשמן חם מעבירים את קוביות הטופו לטיגון
- יוצקים רוטב סויה על הטופו ומטגנים את הטופו עם הרוטב
- מטגנים מספר דקות עד שהקוביות משחימות, מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת בינתיים
- יוצקים שמן למחבת, מוסיפים את השום, פרחי הכורבית ומטגנים
- מוסיפים את האפונה ומערבבים הכל ביחד, מטגנים כמה דקות
- מוסיפים את הקרם קוקוס ורוטב הקארי הירוק לסיר עם הכרובית והאפונה ומערבבים
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, אבקת קארי צהובה ומערבבים
- מוסיפים את קוביות הטופו לתבשיל ומערבבים ומבשלים הכל ביחד
- מבשלים הכל ביחד כמה דקות, לקראת הסוף מוסיפים את הכוסברה ומערבבים
- התבשיל שלנו מוכן! בתיאבון.

מנה מעולה. החלפתי את הכרובית בקוביות חציל ופלחי זוקוני, הוספתי ערמונים ויצא חלום
איזה כיף לשמוע, תודה רבה!