מתכון ללחמניות בריוש מתוקות רכות כמו עננים, שכל ביס מהן חלום, אחרי הפעם הראשונה שתכינו, לא תבינו איך לא הכנתם עד עכשיו. הן פשוט חלומיות. הילדים והנכדים יחסלו אחת אחרי השנייה והריח שמשתרר בבית, מושלמות!
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
בחנוכה הכנתי את מריטוצו הסופגנייה האיטלקית המושלמת ומישהי שאלה אותי אם אפשר להכין בלי קרם. גאונות! אחותי התחננה שאכין לה בלי הקרם וככה הכנתי את הלחמניות בריוש שהיו הצלחה שוס.
את לחמניות הבריוש המתוקות שלנו מכינים מבצק שמרים. הבצק מאד רך ואל תדאגו. תכינו כדורים, תשימו בתבנית ותנו להם לתפוח עוד כשעה.
כשהלחמניות בריוש יוצאות מהתנור, מורחים אותן בסירופ סוכר
ולא צריך לחכות לכלום. אפשר לחסל מיד!
תראו את הרכות של הלחמניות לאחר האפייה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן95– מתכונים לווטצ'אפ
מה שכן, הלחמניות רכות ונהדרות באותו היום.
כל ביס מהן עננים. רכות ומתקתקות שזה פשוט חלום.
אבל הן רכות באותו היום
אם אתם רוצים להקפיא זה רעיון מצוין ואפשרי.
תקפיאו אחרי ההקפאה חימום קל בתנור ושוב יש לכם לחמניות בריוש מופלאות.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים ללחם ולחמניות? בבקשה
הלחמניות שלנו מוכנות לאכילה
היפהפיות שלנו מוכנות להגשה
מתכון ללחמניות בריוש מתוקות
מתכון ללחמניות בריוש מתוקות
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- רבע כפית מלח
- חצי כוס סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים
- 3/4 כוס חלב פושר
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
סירופ סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית מיץ לימון סחוט
Instructions
- שמים במיקסר קמח עם שמרים ומערבבים
- מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים הכל ביחד
- מפעילים את המיקסר ומוסיפים את החמאה הרכה
- מוסיפים גם את הביצים לתערובת ומערבבים
- מוסיפים בזרזיף את החלב והמיקסר עובד כל הזמן
- הבצק יוצא מאד מאד רך וזה בסדר גמור
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
- משמנים קערת התפחה עם שמן ומעבירים את הבצק לקערה
- מכסים ונותנים לבצק לתפוח כשעה שעה וחצי
- לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק היטב ומחלקים לכדורים
- אפשר לחלק ל-100 גרם כל כדור
- כל כדור מרדדים ומגלגלים ללחמניה ומעבירים לתבנית
- מסדרים בתבנית את הלחמניות ברווחים אחת מהשניה
- נותנים להם לתפוח עוד כשעה
- אחרי שהלחמניות תפחו מורחים בביצה טרופה לתנור שחומם מראש
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית עם לחמניות הבריוש
- אופים כעשרים דקות עד שהן משחימות ומוציאים מהתנור
- בינתיים מכינים סירופ סוכר
- מרתיחים בסיר סוכר, מים, תמצית וניל ולימון. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות
- כשלחמניות הבריוש יוצאות המתנור מורחים אותן בסירופ הסוכר היטב
- ונותנים להן להתקרר. או שלא. אפשר להתחיל לטעום מיד! בתיאבון


