עוגת וניל תותים וקצפת הכין דיוויד האבא של הנכדה הבכורה שלי לכבוד בת המצווה של הילדה. מיה שלנו חגגה 12 ולא הסכימה בשום פנים ואופן שיערכו לה מסיבה. "זה מביך' ענתה לי כששאלתי למה. אני כבר חלמתי על שמלות נשף, על ברבורים עפים, הסתכלה עלי בתדהמה. "בשום פנים ואופן" הודיעה נחרצות וכך היה. הנסיכה האהובה שלנו, הנכדה הבכורה שלי, שבזכותה זכיתי להיקרא "מוּרמוּר", אני אוהבת אותך כל כך! מאחלת לנו המון שנים של חגיגות ביחד.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
ביום שישי היו אמורים לבוא אלינו שנחגוג ככה בקטנה וגם על הדרך הזהירה שהיא לא רוצה שום עוגה מיוחדת. אבא שלה שמע ועשה מה שהוא רוצה ותודה על כך, כי הוא הכין לה עוגה מקסימה. עוגה שכל כך מתאימה לה. לבנה, רכה, בלי קשקושים, עוגה נהדרת.
בזמן שעקבתי אחריו למדתי כמה טריקים. למשל, לפני שיצק את הבלילה לתבנית, שימן את התבנית עם חמאה ופיזר פרורי לחם כדי שהעוגה לא תידבק.
הוא השתמש ב-2 שמנת מתוקה.
אחת למילוי בתוך העוגה והשניה מחוץ לעוגה
דיוויד חצה את העוגה הכין קצפת ומילא את העוגה באמצע
עטף את העוגה בניילון נצמד עם הקצפת ולילה למקרר.
כדי שהשמנת תיספג בבצק
למחרת ציפה את העוגה בקצפת ותותים.
עוגה רכה, עסיסית, נהדרת
לבנה וחגיגית כיאה לבת המצווה.
הפוסט הראשון שסיפרתי בו על מיה
העוגיות של מוּרמוּר בצק פריך ונוטלה

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות82
מתכונים לווטצאפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לעוגות יומולדת כאן
מתכונים לעוגות יום הולדת
העיצוב החדש שלכם למטבח עם המטחנה החשמלית
קונים אחד לכם ואחד לילדים – השני בהנחה!
עוגת וניל תותים וקצפת מחכה לנסיכה שלנו לחגיגה

עוגת וניל תותים וקצפת
עוגת וניל תותים וקצפת
סוויט דוליIngredients
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- חצי כוס שמן
- 250 מל שמנת מתוקה
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1 וחצי כוס קמח תופח
- חצי כוס מים רותחים
לציפוי
- 500 מל שמנת מתוקה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כף סוכר
- תותים
Instructions
- שמים את הביצים הסוכר ומקציפים לקצף אוורירי ובהיר שיהיה ממש נפוח
- מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים
- מוסיפים את השמן ומערבבים
- מוסיפים את השמנת מתוקה ומערבבים
- את הקמח והאינסטנט פודינג מערבבים הכל ביחד לחוד ומוסיפים לתערובת
- מערבבים עוד שני סיבובים במיקסר
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים סיבוב אחד נוסף ודי
- משמנים תבנית ומפזרים פירורי לחם על התבנית את השאריות זורקים לכיור
- יוצקים את הבלילה לתבנית
- לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות מכניסים את העוגה ואופים כשלושים דקות
- בודקים שהעוגה נאפתה מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר
- חוצים באמצע
- מקציפים את כל השמנת המתוקה עם הסוכר וסוכר וניל
- כמות אחת של שמנת מתוקה נשים בעוגה החצויה בתוך העוגה
- מכסים את העוגה עם החצי השני, מכסים בניילון נצמד ולילה למקרר
- למחרת מצפים את העוגה עם קצפת ותותים. עוגה של נסיכות!
