לחם טחינה עם זיתים ללא גלוטן, מכינים בקערה אחת בעשר דקות ויש לכם לחם טעים ללא טיפת גלוטן. בעבר הכנתי לחם טחינה עם גרעינים שונים, לחם טחינה ללא גלוטן. הגענו לקיץ, חם, אין כח לעמוד ולהכין אוכל מסובך וזה מתכון נהדר שמכינים בעשר דקות והוא טעים ומתאים לקיץ כל מי שרוצה לאכול ללא גלוטן.
השבוע התקשר הבן שלי וביקש שאכין לו שוב את הלחם טחינה כי התחיל דיאטת ללא גלוטן. לא היו לי גרעיני חמניה או דלעת בבית אז החלפתי והכנתי את הלחם עם זיתים. יצא פנטסטי! יצא נהדר, הילד עף עליו ואמרתי שזו הזדמנות נהדרת לספר לכם גם על הלחם הזה, אולי תרצו להכין גם.
בואו לאינסטגרם שלי תראו כמה הלחם רך –
האינסטגרם של סוויטדולי
כמו שאמרתי לכם, שמים את כל המצרכים בקערה אחת, מערבבים ולתנור. יצא לחם נהדר, רך וטעים.
הטריק החשוב – את אבקת האפייה תכניסו לבלילה ממש לפני שאתם מכניסים את הלחם לתנור. תדליקו את התנור וכשהוא חם, מערבבים לתוך הבלילה את אבקת האפיה, אני פיזרתי שומשום מעל ולתנור. אתם יכולים לפזר כל מה שאוהבים. גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, מה שאוהבים.
לחם בלי טיפת גלוטן, שמכינים בקערה אחת והוא טעים מאד. אפיתי את הלחם בתבנית בינונית חד פעמית.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים ללחם? בבקשה
מתכונים ללחם ולחמניות
בואו לאינסטוש צילמתי לכם את הרכות של הלחם.
לחם טחינה עם זיתים ללא גלוטן
לחם טחינה עם זיתים ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 4 ביצים
- 5 כפות טחינה
- חצי כפית מלח
- 2 כפות סירופ מייפל
- 1 כפית אבקת אפייה
- חצי כוס שומשום
- 1 כוס פרוסות זיתים
Instructions
- שוברים את הביצים בשלמותם לקערה, מוסיפים מלח טורפים את הביצים היטב
- מוסיפים טחינה, מייפל ומערבבים היטב
- מוסיפים את השומשום והזיתים ומערבבים לבלילה אחידה
- מדליקים תנור ל 180 מעלות
- לפני שמכניסים את הלחם לתנור מוסיפים את אבקת האפייה לבלילה ומערבבים
- מפזרים שומשום על הבלילה למעלה
- כשהתנור חם מכניסים את התבנית לתנור
- אופים ב 180 מעלות כחצי שעה, מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להתקרר
- הוא נהדר, הוא טעים אין בו טיפת גלוטן, בתיאבון.
היי האם אפשר לוותר על הסירופ מייפל או במה ניתן להחליף אותו?
את יכולה במקום המייפל לשים דבש או סילן