מתכון לחמין חיטה ותפוחי אדמה טעים אש הכנתי לגלי, בתי הבכורה. בשבת שעברה גלי והמשפחה היו אמורים להגיע לסופשבוע, ותמיד אני מחפשת מתכונים צמחונים שיהיו לגלי הצמחונית. אני יודעת שגלי משתגעת על חיטה ולכן החלטתי לשלב חיטה עם גריסים ולעשות חמין קטן. אתם יודעים איך זה, בסוף כולם רוצים את הסיר "של גלי".
אגב, הכנתי לה בשנה שעברה, חמין צמחוני ואפילו הכנתי סרטון, בואו תראו
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
כלל חשוב!
יש להשרות את השעועית, החיטה, הגריסים לילה לפני. שמים במים ונותנים להם לעמוד כל הלילה במים. אני שמתי בכמה קערות. בבוקר מחליפים מים ועד שמכינים את החמין, הקטניות במים.
גם את הביצים תוציאו מהמקרר שלא יהיו קרות כשהן נכנסות לחמין שלא יתפוצצו.
הוראות בישול
אחרי הרתיחה, הנמכתי את האש והשארתי את הסיר כמה שעות על הגז. אל תשכחו לבדוק מדי פעם שהמים לא נגמרו והתבשיל לא התייבש.
אחרי ההרתחה, לי יש אינדוקציה ושמתי את הסיר עם מגבת מעל על מספר 2 ונתתי לו להתבשל כמה שעות טובות.
נפתחה קבוצה למוצרים של הסוויט.
רוצים לקבל הצעות לפני כולם?
בואו הצטרפו פה
סוויט של מוצרים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן76– מתכונים לווטצ'אפ
עוד מתכונים נהדרים לחנוכה תמצאו כאן
מתכונים לחנוכה
מחפשים עוד מתכונים לחמין?
מתכונים לחמין
הסיר היפהפה שלנו מוכן
מתכון לחמין חיטה ותפוחי אדמה
מתכון לחמין חיטה ותפוחי אדמה
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 2 בצלים
- 1 כף מלח
- 1 כף פלפל שחור
- 1 כף פפריקה אדומה
- 1 כף גריל עוף
- 1 ראש שום שלם
- 5 תפוחי אדמה
- 1 כוס חיטה
- 1 כוס גריסים
- 4 ביצים
- 6 כוסות מים
Instructions
- משרים לילה לפני את הקטניות במים
- בבוקר שופכים את המים, מוסיפים מים חדשים ועד שמכינים את החמין הקטניות במים
- יוצקים שמן לסיר רחב מוסיפים קוביות מהבצל ומטגנים לאט לאט עד לקבלת גוון שחום
- כשהבצל משחים, מוסיפים כוס מים ומבשלים את הבצל עם המים שהמים יהפכו לחומים
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה ותבלין עוף גריל ומרתיחים
- נותנים למים להתבשל עם התבלינים
- מוסיפים את הקטניות לסיר
- מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומפזרים בסיר
- מוסיפים את ראש השום שלם לתוך הסיר
- מביאים לרתיחה, אחרי שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש
- מוסיפים את הביצים
- מבשלים על אש קטנה כ5 עד 6 שעות לאט לאט
- בודקים כל הזמן שהמים לא נגמרים
- פותחים את הסיר לאחר כמה שעות, לוקחים כפית, טועמים, אומרים - מושלם! ויש לכם סיר חמין נהדר לחורף.
