סלמון ותרד בעלי פילו, המנה הראשונה שלכם לראש השנה. מנה יפהפייה במראה ונהדרת בטעמה. הביס הקראנצ'י של הפילו זה השוס. שילוב של הטעם העשיר של הסלמון, הטעם העדין והמרקם העסיסי של עלי התרד המבושלים, הפריכות של בצק הפילו יוצרים חגיגה של טעמים במנה אחת. ביס מושלם!
אני השתמשתי בעלי פילו של שימרית, שאני תמיד עפה עליהם מחדש. כמות העלים,מתאימה לי תמיד לאירוח. בצק הפילו של שימרית נמצא במקררים, איפה שהגבינות והחמאה, לא במקפיא. בגלל שהבצק מצונן הטריות שלו נשמרת. קל מאד לעבוד איתו, אין צורך בהפשרה והתוצאה מושלמת. תראו בעצמכם.
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
בואו תראו איך הכנתי
הנחיות לגבי הביצוע:
ראשית הסלמון, ניתן לקנות קפוא, ויש להפשיר לפני השימוש. לפני שמתחילים להכין, מסירים את העור מהסלמון. חוצים את הדג לחצי, את החצי חותכים לפסים ואחרי זה ריבועים. ככה יש לנו ריבועי סלמון נהדרים.
כדי ליצור את הצורה המושלמת של עלי הפילו, אני השתמשתי בשני עלי פילו. דף אחד משמנים, מניחים עליו דף נוסח ומגלגלים ויוצרים "גלגול" בבצק, שמים כף תרד, את הסלמון ומתחילים לקפל על הסלמון.
אני הכנתי חלק עם דף אחד, שאין צורך לשמן לפני השימוש, רק עם משתמשים בשני דפים משמנים את הדף הראשון.
ניתן להכין עם דף אחד בלבד, אבל בגלל השקיפות של הדף, התרד בולט יותר.
ככה בדיוק מכינים, פילו, תרד וסלמון מעל, ועוטפים את הדג עם העלים מסביב.
אגב, אפשר להכין גם אם מנגולד אם אוהבים
בפעם הראשונה אולי תהססו, תאמינו לי בדף השני אתם תדעו בדיוק מה לעשות
אם תקפידו על הגלגול, יצאו לכם מנות נפלאות
אופים כ-15 דקות, הסלמון נאפה בפנים, העלים משחימים ויש לכם ביס מושלם
עוד מתכונים לראש השנה תמצאו כאן
מתכונים לראש השנה
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
סט חדש לראש השנה
סלמון ותרד בעלי פילו – המנה הראשונה שלכם לראש השנה
הפרסום בשיתוף "שימרית"
סלמון ותרד בעלי פילו
סלמון ותרד בעלי פילו
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילת עלי פילו של שימרית
- 3 כפות שמן
- 1 בצל
- 800 גרם תרד
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 10-12 נתחי קוביות סלמון
- רבע כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית בזיליקום יבש
Instructions
הכנת התרד
- יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומאדים לגוון שקוף
- קוצצים את התרד ומוסיפים לבצל ומאדים
- מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים עד שהתרד מתאדה, מורידים מהאש
הכנת הסלמון
- מורידים את העור מהסלמון, חותכים לפסים ואחרי זה לריבועים, מייבשים את הסלמון עם נייר סופג
- יוצקים שמן לקערית, מוסיפים מלח, פלפל שחור, אורגנו, בזיליקום ומערבבים לבלילה אחידה
- שמים את נתחי הסלמון בקערית ומצפים את הסלמון בתערובת התבלינים מכל הצדדים
- אפשר ליבש את הסלמון ולהכניס לקערית כל פעם שניים או שלושה נתחים ולמרוח אותם היטב בבלילה
הכנת המאפה
- משתמשים בשני דפים של עלי פילו.
- דף ראשון מורחים בשמן, מניחים עליו דף נוסף ומגלגלים באמצע לצורת שבלול
- על השבלול באמצע שמים כף תרד, סלמון מתובל בתבלינים ומתחילים לעטוף את הדף עם העלים מסביב
- אחרי שעטפנו, מגלגלים מכל הצדדים והופכים. טא-דם! יש לנו יופי של מאפה
- אם משתמשים רק בדף אחד של פילו - מגלגלים, מניחים כף תרד, חתיכת סלמון ושוב עוטפים את הדג
- מניחים את כל מאפי הפילו עם הסלמון בתבנית ומורחים בשמן
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כ- 15 דקות עד שהפילו משחים
- מוציאים ואפשר להגיש.
- אפשר להכין מראש, לאפות חצי אפייה ולהקפיא. ביום ההגשה, אופים עוד כעשר דקות ומגישים חם. חג שמח ובתיאבון.

תודה רבה דולי יקרה על המתכון.
האם יש דרך כלשהי להכין בלי עלי הפילו?
תודה רבה ושנה טובה!!
נורית
את יכולה להכין את מצע התרד על התבנית, לתבל היטב את הסלמון ולהניח מעל ולאפות.שיהיה חג שקט ושמח!