מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים

הם רכים, הם מלאים מתיקות עם טויסט של ציפורן והם חלומים, ריבת חצילים הורסת!

יש לי חברה שמקנחת ארוחה עם שפיץ של לחם ועליו פרוסת חמאה.
זה הכי טעים לה בעולם.
כן בטח שהיא אוהבת עוגות, אבל הקינוח האמיתי אחרי העוגות, זה לחם עם חמאה.
אם יש בארוחה פיתה, אז בכלל לשים את הפיתה על האש ולמרוח שכבה נדיבה של חמאה עליה,
קניתם את עולמה לתמיד.
רק שבוע שעבר במסעדה בסוף הארוחה ביקשה מהמלצר עוד קצת חמאה ואני כל פעם מופתעת מחדש.
אני, שנים אצלי במקרר החמאה למטרת אפיה בלבד.
לא מעיזה לגעת בחמאה, כי רק לחשוב על לחם עם חמאה וחלבה למשל זה אסון,
למה להתחיל צרות? עדיף שהחמאה שבמקרר תוגדר לאפיה ובזה נגמר הסיפור. לא נוגעת.

מאז שנכנס לנו החתן השבדי למשפחה יש קבוע במקרר המשפחתי אצל בתי, חמאה למריחה "לורפק".
שנים לא העזתי לגעת בחמאה, ו"לורפק" זה באמת לשבור אותי לגמרי כי היא נמרחת כל כך בקלות.
באחד הימים כשהתארחתי אצל בתי, בעודי מורחת פרוסה עם שכבה דקה (דקה-דקה נשבעת!)
של לורפק ומקטרת על זה שיש במקרר את האסון הזה,
אמרה בתי:"ואת מנעת ממני כל השנים חמאה"
נפל לי הסכין של החמאה מהיד והלסת נשמטה לאדמה.
"מנעתי?? אם יש מדף תמיד עמוס במקרר שלנו, זה המדף של החמאה, איך מנעתי ממך בדיוק?"
"אבל אמא, זו היתה חמאה לבישול ולאפיה"
"מה בישול?זו היתה החמאה היחידה שהיתה! החמאה הכי טעימה שיש. לא היה משהו אחר !"
"לא נראה לי. זה לא חמאה אמיתית"
לורפק לא אמיתית ואת בכלל לא אמיתית! מנעתי ממנה חמאה. אני לא מאמינה שאני שומעת את זה!!"
תקעתי כזה ביס בפרוסה שאולי מפה לפחות תגיע הנחמה.
פייי לכי תתווכחי עם רגשות של ילדים.

השבוע היינו בשוק מחנה יהודה ושם על הדוכן ראיתי חצילים קטנים.
ישר ידעתי שאני רוצה להכין ריבה מהחצילים, אבל הם לא היו ממש יפים.
עשינו סיבוב בכל השוק עד שהגענו למדף עמוס לעייפה בחצילים קטנים-קטנים, יפים-יפים,
ואני העמסתי שקית מהם.
במוח כבר תכננתי את הפרוסה עם החמאה עליה אניח את החצילים למטרות צילום.
הבעיה היחידה תמיד בצילומים שאני צריכה לטעום עבורכם אם הריבה הצליחה,
שתראו איך זה נראה מבפנים.

aggeplantjam11

כמו שאתם רואים בתמונה ואה-ואה חברימים, היא יצאה פצצה!

 

aggeplantjam6

מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים




מה צריך בשביל ריבת חצילים?
קילו חצילים קטנים – בוחרים את הכי קטנים.
קילו סוכר
4-5 שיני ציפורן
מקל וניל
כף לימון סחוט

איך מכינים ריבת חצילים?

שוטפים את החצילים ועם מזלג מחוררים את החצילים מספר פעמים בכל חציל.
שמים בסיר, ממלאים מים ומרתיחים.
לאחר ההרתחה שופכים את המים, ממלאים את הסיר שוב במים ומשאירים כל הלילה את החצילים במים,
כדי שהמרירות של החצילים תעלם.
למחרת, שופכים את המים, שמים בסיר סוכר, מקל וניל, לימון וציפורן ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים קרוב לשעתיים על אש קטנה קטנה עד שהחצילים משנים צבעם
והופכים לביסים של חלום.

אם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

aggeplantjam3

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים