פילו ממולאים בשקדים טחונים בסירופ מתוק

אח אח איך אתם תהנו מהביס שירקיד לכם את הפה בטעמים מופלאים!

לפני כל חג אחותי משגעת אותי עם המשפט "מה יהיה עם תפריט לחג?".
לה יש את "ספר הבית" בו היא כותבת בכל חג מי היה, מה אכלו, איזה מאכלים "עפו" ובמה לא נגעו.
מה?! תפריט מה? עכשיו כשיש עוד שבועיים לחג??!
זה ההבדל בינינו. אצלה הכל מתוכנן, אני לא טובה בלתכנן.
דווקא על מי יכין מה הפסקנו להתווכח. הכל ידוע.
היא מכינה את הפרסה, אני מביאה שוק טלה וכו' וכו'.
השנה הצליחה להפתיע אפילו אותי כשאמרה:
"לא אטריד אותך השנה עם התפריט. אני לא דואגת. את ברגע האחרון נכנסת למטבח והיידים שלך עפות, איך אומר הבן שלך? כמו המכונית שטסה בכביש החוף"
וכשזורקים לך את האמת בפרצוף, האסימון יורד. אני באמת לא טובה בתכנונים.
כך היה גם השנה. המתוקים הנהדרים האלה נוצרו אחרי שראיתי את עלי הפילו שוכבים בשקט במקפיא.

קראתי לאחותי שתדגים לכם איך מכינים את מה שתכננתי והיא כמובן התייצבה.
כן כן – הקול קול סוויט דוּלי והידיים ידי אחותי.

אז איך מכינים עלי פילו ממולאים בשקדים טחונים בסירופ מתוק?

פילו שקדים3

עם פילו חייבים לעבוד עם בזהירות ובעדינות.
לוקחים עלה אחד, היתר בינתיים מכוסים עם מפית שלא יתייבשו.

מניחים את עלה הפילו על משטח עבודה, משמנים ומקפלים לשניים

פילו ממולא שקדים

מניחים כף מהשקדים הטחונים, משטחים בידיים משומנות

פילו שקדים8

ומתחילים לגלגל

פילו שקדים9

ומגלגלים

פילו שקדים10

עד שיש לנו סיגר מושלם.

פילו שקדים12

איך מכינים משולשים שנראים כמו תכשיטים
ונעלמים בביס אחד?

פילו שקדים5

מניחים דף פילו על משטח העבודה
משמנים וחותכים את דף הפילו לשלושה חלקים

שקופיתפילו שקדים14

הגודל המתאים הוא החלטה שלכם.

פילו שקדים23

כמו שאתם רואים בתמונה נעשתה מקצועית
סימנה ארבע שורות
מניחים כדורי שקדים בפינה ויוצרים משולשים.

תוכלו לראות בסרטון פה איך עשתה את זה בדיוק

פילו שקדים13

מניחים את הסיגרים והמשולשים בתבנית אפיה

פילו שקדים26

לאחר האפייה טובלים בסירופ מתוק

פילו שקדים7

אם זה מתוק מדי עבורכם
אפשר רק להבריש את סירופ הסוכר או לפזר אבקת סוכר.

פילו שקדים2

ובפינתנו תמונות שללחו לי הגורמות לי לרקוד מרוב אושר – ווקשה(:

סיגרים

פילו ממולאים בשקדים טחונים בסירופ מתוק




מה צריך בשביל פילו ממולאים בשקדים טחונים בסירופ מתוק?

1 חבילת עלי פילו מופשרים
ספריי שמן
200 ג' שקדים טחונים
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 מקל וניל
רבע כוס לימון סחוט

איך מכינים פילו ממולאים בשקדים טחונים בסירופ מתוק?

מכינים סירופ מתוק

בסיר מניחים את הסוכר המים הלימון ומקל הוניל ומרתיחים עד לבעבוע.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד כעשרים דקות עד שהסירופ מסמיך.
מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר.

מכינים את מלית השקדים

בקערה מניחים את השקדים הטחונים ומוסיפים -32 כפות מהסירופ המתוק.
תתחילו עם 2 כפות אם סמיך מדי תוסיפו עוד כף ולערבב.

תהליך ההכנה

מוציאים את עלי הפילו מהאריזה, מניחים עלה פילו אחד על משטח העבודה ואת היתר מכסים.
משמנים את עלה הפילו עם תרסיס שמן ומקפלים לשניים.
מניחים בערך כף מתערובת השקדים על עלה הפילו, משטחים עם ידיים משומנות.
סוגרים משני צידי עלה הפילו ומגלגלים לסיגר.
באותה צורה מכינים גם את המשולשים.
מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומשמנים.
עם סכין מסמנים שלושה חלקים שווים.
מניחים מעט ממלית השקדים ויוצרים משולשים.
מניחים את הסיגרים והמשולשים בתבנית אפיה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, אופים בערך כ-10-12 דקות שלא ישרפו.
ברגע שיצאו מהתנור לטבול בסירופ המתוק למספר שניות ולהעביר לקערה.
אם אתם לא מתכננים להגיש באותו היום לא לטבול את הסיגרים והמשולשים.
אפשר גם להבריש את הסירופ המתוק על הסיגרים והמשולשים האפויים.
אוח אוח איך אתם תהנו מהביס שירקיד לכם את הפה בטעמים מופלאים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

פילו שקדים4


תגובות

עוד מתכונים טעימים