עוגת בראוניז שוקולד בננות וטופי היא עוגה שהכנתי לאורי.
האחיין שלי אורי חוגג היום יומולדת שלושים.
כשהתחתן סיפרתי על אהבתו הגדולה כשהכנתו לו עוגת בננות בציפוי טופי
אורי היה תינוק בלונדיני עם עיניים כחולות, תינוק פרסומות. מגיל צעיר ידע מה הוא רוצה.
בגיל חצי שנה,בבדיקה שיגרתית בטיפת חלב, האחיות שאלו אם התחיל לאכול מרק.
אחותי סיפרה שהילד שלוש פעמים ביום מקבל בקבוק קורנפלור כי הוא לא מסכים לגעת במרק.
האחיות הזדעזעו ואמרו שלא בא בחשבון ועליה להפסיק עם זה מיד.
אמרו ונשארו בחיי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
כפית המרק היתה נוגעת לאורי בפה ב"שליחתה" ירק את המרק.
אמא שרק לו ניסתה להערים עליו כמובן אבל זה לא עזר.
הילד רק השתכלל בשיטות היריקה ועבר לריסוסי מרק על המטבח, מה שגרם לאמא שלו להפסיק לנסות.
שנתיים אכל הילד קוטג' וקורנפלור והיום הוא טוחן בשר כאילו אין מחר.
אגב, בתו התינוקת בגיל חצי שנה "העתיקה" מאביה את תנועות היריקה ולא הסכימה לגעת במרק שאמה הגישה לה.
רוצים לקבל מתכונים כל יום לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו48 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
ראשית, מכינים עוגת בראוניז שוקולד חלומית ומקררים במקרר.
הפעם הכנתי את העוגה בתבנית 24
בינתיים מכינים את הבננות המקורמלות.
מזליפים במחבת מעט מאד שמן ומטגנים קלות פרוסות של בננה.
קלות אמרתי. לא לשרוף אותן.
לאחר שמשחימות קלות הופכים לצד השני כדי שיהיו חומות משני הצדדים.
שופכים על הבננות
דבש מים וקינמון
ונותנים להן להתבשל קלות.
יפה מבעבע מה?
כשספגו הבננות את כל הנוזלים מוציאים מהמחבת ומקררים.
נותנים להן להתקרר ושומרים בצד.
מצפים את העוגה בשמנת מתוקה ומפזרים את הבננות מעל.
מכסים בעוד שכבת קצפת
במחבת נקי מכינים קרם טופי בקלי קלות
עם שמנת מתוקה וסוכריות טופי.
אחרי שהקרם מוכן מוסיפים בננות
מבשלים אותן כעשר דקות משני הצדדים
מקררים ומניחים על העוגה בצורת רעפים
אחת על השניה.
מצפים את הבננות בטופי שנותר
ומקשקשים באמצע זילופי טופי
כן. בדיוק כמו שאתם חושבים – היא חלומית בטעמה
לעוד מתכונים לעוגות מכל הסוגים לחצו כאן
מתכונים לעוגות
שערורייתית כמו שאני אוהבת.
השוקולד הבננות והקצפת גורמים לה להיות עוגה חלומית.
עוד מתכונים לעוגות שוקולד תמצאו כאן
מתכונים לעוגות שוקולד
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצאפ?
בואו20 לחצו כאן – מתכונים לווטצ'אפ
עוגת בראוניז שוקולד בננות וטופי
מה צריך בשביל עוגת בראוניז שוקולד בננות מקורמלות וטופי?
עבור הבראוניז
2 ביצים
כוס סוכר
300 גרם שוקולד מריר – מעל 60% קקאו בשוקולד
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1/2 כוס קמח תופח – כוס חד פעמית חמה
הצעה- אבקת סוכר לקישוט
6 בננות
2-3 כפות שמן
מערבבים בכוס:
3 כפות דבש
3 כפות מים
רבע כפית קינמון
2 שמנת מתוקה
6 כפיות סוכר
כ-20 סוכריות טופי בטעם חמאה
איך מכינים עוגת בראוניז שוקולד בננות מקורמלות וטופי?
ראשית מכינים את הבראוניז.
גודל תבנית האפיה בינונית : 20X30 או תבנית 24
אפשר עם אפשר עם קערה ומטרפה, אפשר עם מעבד מזון.
אני הכנתי במיקסר על מהירות בינונית.
שמים בקערת המיקסר חמאה, ביצים, סוכר ומקציפים עד לקבלת עיסה בהירה ואוורירית.
ממיסים במיקרו את השוקולד המריר.
מוסיפים לקערת המקסר וממשיכים בהקצפה עוד דקה.
מוסיפים את אינסטנט הפודינג ועוד שני סיבובים בלבד עם המיקסר.
נשארה אבקה על הדפנות? לא משנה.
מוסיפים את הקמח ועוד שני סיבובים.
לא לערבב הרבה. עם מרית לאסוף הכל ולערבב עוד פעמיים וזהו.
בתבנית חד פעמית בינונית מרססים מעט שמן ויוצקים הבלילה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כ-30 דקות.
שימו לב, אם מכניסים קיסם הוא יכול להיות טיפה רטוב, הבראוניז מתקשים באויר
שמים במקרר וממשיכים הלאה.
חותכים שלוש בננות לפרוסות.
מזליפים שמן על המחבת ומתחילים לטגן את הבננות משני הצדדים עד שישחימו.
לאחר שטוגנו יש ליצוק את נוזל הדבש עם המים למחבת.
אתם תשמעו פסססס כזה והנוזלים יתחילו לבעבע. סבבה.
על אש נמוכה לבשל מספר דקות ולהפוך.
תעבדו בזריזות שהבננות לא ישרפו.
את טיגון הבננות יש להכין בכמה נגלות.
לטגן, לבשל ולשים בצד.
לנקות את המחבת ולצקת כחצי כוס שמנת מתוקה.
להוסיף את סוכריות הטופי ועל אש נמוכה להמיס את הסוכריות.
לערבב מדי פעם עד שנוצר לכם רוטב טופי.
לחתוך 3 בננות לפרוסות ולבשל בתוך הרוטב גם בשני נגלות.
לבשל מצד אחד ואח"כ להפוך את הבננות ולבשל עוד קצת.
להוציא את הבננות שעטופות ברוטב טופי ולשים בצד.
להקציף 2 שמנת מתוקה עם 6 כפיות סוכר עד לקבלת קצף לבן ואוורירי.
זה הזמן להתחיל לקשט את העוגה.
על הבראוניז למרוח שכבה של קצפת ולהניח עליה את הבננות המקורמלות.
לכסות את הבננות המקורמלות בשכבת קצפת נוספת.
עם כפית בזהירות להניח את הבננות עם הטופי אחת על השניה בצורת רעפים.
נשאר לנו רוטב טופי ועם כפית או שקית זילוף
להזליף על הבננות ולקשט על הקצפת.
אחרי שהעוגה מוכנה למקרר לפחות לשלוש שעות.
להוציא כחצי שעה לפני ההגשה.
עוגה פנטסטית אין מילה אחרת.
חג שמח!