איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

תבשיל חלומי של עלי מנגולד חמצמצים המתובלים בלימון ושום עם בשר. מאכל תאווה אמיתי!

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר – הכנתי לכם סרטון שתראו בדיוק איך מכינים:

כשהייתי בכיתה ו' עברנו דירה מקרית אליעזר לכרמל צרפתי.
לאלה שאינם חיפאים אסביר שמדובר במעבר דירה מהשכונה שהיא בתחתית העיר
לשכונה אחרת שהיא במעלה הר הכרמל. למעלה.
לכבוד המעבר הורי רשמו אותי לבית ספר חדש, ביה"ס "טשרניחובסקי".
שבוע או שבועיים לפני המעבר הסתבר שהדירה לא גמורה
ואנחנו נשארים לגור עוד שלושה חודשים לגור בקרית אליעזר.
"ומה יהיה עם בית הספר שלי?"
"אין בעיה. אני אלמד אותך את המסלול ואת תסעי לשם באוטובוס" הודיע לי אבא שלי
אני מזכירה לכם שאני ילדה בת 11 או 12 שגדלה כל החיים בחממה
של שכונה, דשא, טיילת ענקית ופתאם לנסוע לכרמל.  יואו איזה פחד!

לא היו אז מכוניות כמו היום ולכן זה נראה טבעי כשאבא שלי אמר שאין בעיה.
לא היו מכוניות לכולם, אוטובוס או מונית היתה הדרך היחידה לנוע.
העניין הוא שהייתי צריכה לנסוע לכרמל!
אבל אבא שלי אמר שאין בעיה ואם אבא שלי אמר אני האמנתי עד לאות האחרונה בדבריו.
מסלול האימונים התחיל למחרת.
לפני היציאה מהבית הצמיד לי פתק עם כתובת הבית שלנו.
"אם את הולכת לאיבוד או מתבלבלת תעצרי שוטר. רק שוטר. תגידי לו שיביא אותך הביתה"
אגב, עד היום כשאני מגיעה לכל בית מלון בעולם, דבר ראשון לוקחת כרטיס ביקור שאדע איך לחזור.
באותו היום לימד אותי איפה לעלות לאוטובוס, איפה לרדת וכשנגמר המסלול, איך לחזור בחזרה.

ביום הראשון ללימודים נסעתי עם אמא שלי אני זוכרת,
אולם למחרת אבא שלי ואני יצאנו לתחנת האוטובוס וכשעליתי על האוטובוס הוא נפנף לי ללשלום מהתחנה.
הייתי לבד בעולם למרבה הפלא הגעתי לבית הספר והפלא הנוסף שחזרתי גם הביתה בשלום.
אחרי שבוע כבר תפסתי אומץ ובדרך חזרה הביתה, הדבר הראשון שעשיתי, עצרתי ברחוב החלוץ,
שהיה רחוב מלא בחנויות פלאפל שהריח העביר אותי על דעתי,
קניתי לי פלאפל וחזרתי הביתה מאושרת עד אין קץ על העצמאות שניתנה לי.

לא אשכח בערב אחי הגיע הביתה צחק עלי ואמר :"היה כתוב ב"ידיעות" היום שאיזה ילדה קנתה פלאפל בהדר דוריניקה, זה היית את?"
כן. אלה היו זמנים אחרים.

זמנים אחרים טעמים אחרים. עלי מנגולד ממולאים בבשר.
מאכל תאווה חלומי! עלי המנגולד החמצמצים, מתובלים בלימון ושום ועם הבשר אתם פשוט תהנו.
את תבשיל עלי המנגולד הממולאים בבשר אנחנו מכינים בדרך כלל בחגים, אבל גם בארוחת שישי זה הולך נהדר.

מכינים סיר עם עלי מנגולד קצוצים עם שום מלח ולימון
את עלי המנגולד הממולאים בבשר מניחים על המשטח המרופד

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

עלי מנגולד ממולאים בשר

כדי שהכל יהיה ברור הנה בדיוק איך מכינים את העלים

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

עלי מנגולד ממולאים בבשר

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

עלי מנגולד ממולאים בבשר

ועכשיו כשאתם יודעים את כל התורה
תוכלו להכין את התבשיל המופלא הזה
איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

גירסה צמחונית/טבעונית תוכלו למצוא כאן
עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום

לעוד מתכונים של בשר או עוף רק ללחוץ כאן
מתכונים בשר ועוף

ובפינה האהובה עלי שנקראת – "בואי-בואי  תראי איך הצליח לי המתכון"
קבלו את מיכל שוורץ האלופה עם התמונות המרהיבות של עלי המנגולד הממולאים.
תודה רבה מיכלי אהובה!!

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר




מה צריך בשביל עלי מנגולד ממולאים בבשר?

מלית הבשר:
500 ג' בשר טחון
מלח פלפל שום כתוש
1 ביצה
פטרוזיליה קצוצה
מערבבים היטב את הבשר עם התבלינים ומניחים בצד.

כ-25 עלי מנגולד שטופים היטב.
3 כפות שמן זית
חצי כוס לימון סחוט
2-3 פרוסות לימון
3-4 שיני שום פרוסות לפרוסות
בערך שתי כוסות מים

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבשר?

קוצצים כ-5 עלי מנגולד.
ממלאים תחתית של סיר עם 5 עלי מנגולד קצוצים.
את השורשים הלבנים מנקים ומניחים על המשטח הירוק.
מפזרים פרוסות שום על המשטח.
את עלי המנגולד מניחים בצלחת ושמים במיקרו לדקה עד שתיים כדי שיהיו רכים ואפשר יהיה לעבוד איתם.
אפשר לחלוט במים חמים. לשפוך מים חמים על העלים עד שהם מתרככים.
מוציאים מהמיקרו הם נראים די סמרטוטים אבל ככה קל לעבוד איתם.
מניחים את העלה עם הצד הפחוס למעלה.
מניחים על העלה קציצת בשר ומתחילים לגלגל כמו בתמונה.
בהתחלה זה נראה קשה בשני בשלישי וברביעי זה יתחיל לרוץ.
את הקציצות העטופות במנגולד מניחים בסיר אחד ליד השני.
שהקציצות יהיו צמודות זו לזו.
אחרי שהסיר מלא, מפזרים מעל שום, פרוסות לימון.
מוסיפים מים עם מיץ הלימון הסחוט מתבלים במלח ועל הכל מניחים צלחת.
ככה בזמן הבישול הקציצות לא יזוזו לשום מקום.
כשאתם מוסיפים את המים, שהנוזלים יכסו את הקציצות.
מביאים לרתיחה. תטעמו אם יש מספיק לימון ומלח אם לא תוסיפו ולהנמיך את האש.
לבשל על אש נמוכה שעה עד שהמים מתאדים אבל לא נגמרים! שישאר רוטב.
אתם תהנו – תהנו – תהנו!

שבוע מבורך חברימים!!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

mangold with meat2

 

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!



תגובות

עוד מתכונים טעימים