עוגת גזר בחושה עם תמרים, היא עוגה נפלאה.
בט"ו בשבט חל יום הולדתה של אמי ולכן זהו חג מיוחד עבורנו יותר מפירות יבשים.
כמובן שפירות יבשים ופירות טריים הם סיבה מצויינת לחגיגה,
אבל יום ההולדת של אמי גורם לחג להיות חגיגי יותר
ולכן התחדשתי בעוגה חדשה, עוגת גזר בחושה עם תמרים, עוגה במיוחד ליום ההולדת.
אמא שלי נולדה בסלוניקי שביוון והוריה היו אנשים דתיים.
לילדים היהודים נרשם תאריך עברי בתעודה הלידה, לא חגגו אז בתאריכים "לועזיים".
כשעלו הוריה לארץ נרשמה בתעודת הלידה שלה שנת הלידה בלבד.
כל השנים חגגנו לה יום הולדת בט"ו בשבט, כי זה היום בו נולדה.
מכיוון שבמשך השנים, בעת חידוש התעודות, נשאלה תמיד השאלה באיזה תאריך נולדה,
בגלל שט"ו בשבט נופל בחודשים ינואר-פברואר בדרך כלל, נרשם לה בתעודת הזהות,
חודש ינואר, אבל כולם יודעים שנוניקה נולדה בט"ו בשבט.
לכבוד יום הולדתה של אמי הכנתי עוגת גזר בחושה עם תמרים, עוגת פרווה נפלאה.
היא רכה, עסיסית, נפלאה!
לעוד מתכונים של עוגות רק לחצו כאן
מתכונים לעוגות
לעוד מתכונים לעוגות בחושות קלות להכנה רק ללחוץ כאן
מתכונים לעוגות בחושות
לעוד מתכונים לעוגות וקינוחים פרווה לחצו כאן
עוגות וקינוחים פרווה
אתם מוזמנים לקהילת האוכל – אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לעוד מתכונים טעימים לט"ו בשבט לחצו כאן
מתכונים לט"ו בשבט
עוגת גזר בחושה עם תמרים


עוגת גזר בחושה עם תמרים
סוויט דוליIngredients
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר חום דמררה (לא הכהה מדי)
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 3 גזרים מרוסקים (בפומפיה או במעבד מזון)
- 1 כפית קינמון
- 8 תמרים מג'הול – מגולענים – חתוכים לריבועים
- 2 כוסות קמח תופח
- אבקת סוכר – לקישוט
לגירסה טבעונית
- להחליף את הביצים ברסק תפוחים – במקום 3 ביצים חצי כוס רסק תפוחים.
Instructions
- מגרדים 3 גזרים בינונים על פומפיה או במעבד מזון.
- שמים במיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים לקצף תפוח.
- מוסיפים את השמן ומערבבים.
- מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים.
- מוסיפים את הגזר והקינמון ומערבבים.
- מוציאים את הגרעינים מהתמרים, חותכים לריבועים קטנים. מערבבים את התמרים עם הקמח מוסיפים את הקמח עם התמרים לקערה ומערבבים הכל ביחד.
- יוצקים לתבנית את העוגה לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את העוגה. אופים את העוגה כחמישים דקות. בודקים עם קיסם ומוציאים מהתנור.
- מפזרים מעל אבקת סוכר.
לגירסה טבעונית
להחליף את הביצים ברסק תפוחים – במקום 3 ביצים חצי כוס רסק תפוחים.
מה צריך לעוגת גזר בחושה עם תמרים?
3 ביצים
1 כוס סוכר חום דמררה (לא הכהה מדי)
שלושת רבעי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
3 גזרים מרוסקים (בפומפיה או במעבד מזון)
כפית קינמון
8 תמרים מג'הול – מגולענים – חתוכים לריבועים
2 כוסות קמח תופח
אבקת סוכר – לקישוט
איך מכינים העוגת גזר בחושה עם תמרים?
מגרדים 3 גזרים בינונים על פומפיה או במעבד מזון.
שמים במיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים לקצף תפוח.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים.
מוסיפים את הגזר והקינמון ומערבבים.
מוציאים את הגרעינים מהתמרים, חותכים לריבועים קטנים.
מערבבים את התמרים עם הקמח
מוסיפים את הקמח עם התמרים לקערה ומערבבים הכל ביחד.
יוצקים לתבנית את העוגה
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את העוגה.
אופים את העוגה כחמישים דקות.
בודקים עם קיסם ומוציאים מהתנור.
מפזרים מעל אבקת סוכר.