מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמל

לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמל לזנייה צמחונית נפלאה בטעמה

שתף
הדפסה
לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמל
מה צריך

חבילת פסטה לזניה. אין צורך לבשל את הפסטה לפני.
18 גזרים מגוררים
2 בצלים גדולים
5 כפות שמן זית

רוטב עגבניות:
1 קופסה עגבניות מרוסקות – 400 גרם
2 קופסאות קוביות עגבניה – 800 גרם
3 כפות רסק עגבניות גדושות
1 כוס מים
8 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
(המלצה שלי לפחות 2 כפיות מלח וכפית וחצי פלפל שחור גרוס)
2 כפיות אורגנו יבש
חצי כפית צי’לי חריף (לא חובה)
חצי כפית סוכר

רוטב בשמל:

100 גרם חמאה
4 כפות קמח
3 כוסות חלב
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית אורגנו

שיכבה אחרונה:

כוס גבינה צהובה מגוררת
חצי כוס פרורי לחם
חצי כפית מלח
חצי כפית אורגנו
לערבב הכל ביחד.

מה צריך

חבילת פסטה לזניה. אין צורך לבשל את הפסטה לפני.
18 גזרים מגוררים
2 בצלים גדולים
5 כפות שמן זית

רוטב עגבניות:
1 קופסה עגבניות מרוסקות – 400 גרם
2 קופסאות קוביות עגבניה – 800 גרם
3 כפות רסק עגבניות גדושות
1 כוס מים
8 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
(המלצה שלי לפחות 2 כפיות מלח וכפית וחצי פלפל שחור גרוס)
2 כפיות אורגנו יבש
חצי כפית צי’לי חריף (לא חובה)
חצי כפית סוכר

רוטב בשמל:

100 גרם חמאה
4 כפות קמח
3 כוסות חלב
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית אורגנו

שיכבה אחרונה:

כוס גבינה צהובה מגוררת
חצי כוס פרורי לחם
חצי כפית מלח
חצי כפית אורגנו
לערבב הכל ביחד.

לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמל

ללזניית גזר בעגבניות ובשמל זו לזנייה נפלאה
שהחתן השבדי  שלי, לימד אותי להכין. אגב, לבחור יש יומולדת היום,
אחד באפריל וזו לא בדיחה, הבחור חוגג יומולדת. מזל טוב דיוויד!
באחד הביקורים אצלנו הוא הכין את הלזנייה, שנטרפה במיידי.
אני כמובן נצמדתי אליו, עקבתי אחרי כל השלבים,
תיעדתי וצילמתי.
הכנתי לכם תמונות כדי שתדעו בדיוק איך להכין אותה.
טיפים חשובים:
-את עלי הפסטה אין צורך לבשל אבל כדי שיהיו רכים,
יש צורך בהרבה רוטב ולכן אל "תתקמצנו" בשכבות הרוטב שאתם שמים בין דפי הלזניה
-בשכבה אחרונה של הלזניה לא ניזוק רוטב בשמל רק את הגזרים עם רוטב העגבניות,
לכן נצלו את רוטב הבשמל בשכבות הקודמות.
-שכבה אחרונה תהייה עם גבינה צהובה, פרורי לחם ותבלינים מה שתוסיף לפריכות של הלזניה.

אז איך מכינים לזניית גזר בעגבניות ובשמל?
מטגנים בצל ומוסיפים את הגזר פנימה ומאדים.
מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ומבשלים עד לשלב הבא.

לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמל

מכינים רוטב בשמל וכשהוא מוכן
שמים שכבה אחרי שכבה
שכבת בצק, שכבת בשמל, שכבת גזר וככה כל פעם מחדש.
לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמלהנה דוגמא

לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמל

שכבה אחרונה מפזרים את הגזר,
ועל זה מפזרים גבינה צהובה עם פרורי לחם ותבלינים
ולתנור.
לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמל

ככה נראית הלזניה אחרי שיצאה מהתנור
לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמל

 מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ?
בואו5 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים

לעוד מתכונים עם חצילים לחצו כאן
מתכונים עם חצילים

לעוד מתכונים עם ירקות לחצו כאן
מתכונים עם ירקות

מתכונים לעוד סלטים במקום אחד
מתכונים לסלטים

בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
אופים ומבשלים עם סוויט דוּל
י

לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמל

לזניית גזר בעגבניות ובשמל


מה צריך בשביל לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמל?

חבילת פסטה לזניה. אין צורך לבשל את הפסטה לפני.
18 גזרים מגוררים
2 בצלים גדולים
5 כפות שמן זית

רוטב עגבניות:
1 קופסה עגבניות מרוסקות – 400 גרם
2 קופסאות קוביות עגבניה – 800 גרם
3 כפות רסק עגבניות גדושות
1 כוס מים
8 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
(המלצה שלי לפחות 2 כפיות מלח וכפית וחצי פלפל שחור גרוס)
2 כפיות אורגנו יבש
חצי כפית צי’לי חריף (לא חובה)
חצי כפית סוכר

רוטב בשמל:

100 גרם חמאה
4 כפות קמח
3 כוסות חלב
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית אורגנו

שיכבה אחרונה:

כוס גבינה צהובה מגוררת
חצי כוס פרורי לחם
חצי כפית מלח
חצי כפית אורגנו
לערבב הכל ביחד.

איך מכינים לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמל?

בסיר גדול שמים את השמן ומטגנים את הבצל עד שנעשה שחום.
מוסיפים את הגזרים המרוסקים, מערבבים ומטגנים מספר דקות, עד שהגזרים מתרככים.
מוסיפים את החומרים של רוטב העגבניות לסיר וגם את כל התבלינים,
מביאים לרתיחה, מערבבים מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כעשר דקות.
בינתיים כשהגזרים מתבשלים מכינים את רוטב הבשמל.
בסיר שמים את החמאה וממיסים.
כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים.
מוסיפים את החלב בכמה פעמים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את המלח, הפלפל והאורגנו וכל הזמן מערבבים-מערבבים-מערבבים, עד שהרוטב מסמיך.
מבשלים על אש קטנה ומערבבים מדי פעם כעשרים דקות עד שהרוטב מסמיך.

עכשיו מתחילים לסדר את הלזנייה בתבנית.
שכבה ראשונה מרפדים את התבנית בעלי הלזניה.
יוצקים שכבת בשל על העלים ומרפדים בשכבת גזר.
ככה יוצרים את הלזניה כל פעם שכבה על גבי שכבה.
עם רוטב הבשמל תשתמשו בנדיבות, כי בשכבה האחרונה אין צורך ברוטב רק בגזרים עם העגבניות.
שכבה אחרונה – לשים את עלי הלזנייה,
למרוח את שכבת הגזר, לפזר מעל את הגבינה הצהובה עם פרורי הלחם המלח והאורגנו.
לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות להכניס את התבנית
ולאפות כחצי שעה.
הלזנייה הזו פשוט מעולה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?