ללזניית גזר בעגבניות ובשמל זו לזנייה נפלאה
שהחתן השבדי שלי, לימד אותי להכין. אגב, לבחור יש יומולדת היום,
אחד באפריל וזו לא בדיחה, הבחור חוגג יומולדת. מזל טוב דיוויד!
באחד הביקורים אצלנו הוא הכין את הלזנייה, שנטרפה במיידי.
אני כמובן נצמדתי אליו, עקבתי אחרי כל השלבים,
תיעדתי וצילמתי.
הכנתי לכם תמונות כדי שתדעו בדיוק איך להכין אותה.
טיפים חשובים:
-את עלי הפסטה אין צורך לבשל אבל כדאי שיהיו רכים,
יש צורך בהרבה רוטב ולכן אל "תתקמצנו" בשכבות הרוטב שאתם שמים בין דפי הלזניה
-בשכבה אחרונה של הלזניה לא ניזוק רוטב בשמל רק את הגזרים עם רוטב העגבניות,
לכן נצלו את רוטב הבשמל בשכבות הקודמות.
-שכבה אחרונה תהייה עם גבינה צהובה, פרורי לחם ותבלינים מה שתוסיף לפריכות של הלזניה.
אז איך מכינים לזניית גזר בעגבניות ובשמל?
מטגנים בצל ומוסיפים את הגזר פנימה ומאדים.
מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ומבשלים עד לשלב הבא.

מכינים רוטב בשמל וכשהוא מוכן
שמים שכבה אחרי שכבה
שכבת בצק, שכבת בשמל, שכבת גזר וככה כל פעם מחדש.

הנה דוגמא

שכבה אחרונה מפזרים את הגזר,
ועל זה מפזרים גבינה צהובה עם פרורי לחם ותבלינים
ולתנור.

ככה נראית הלזניה אחרי שיצאה מהתנור

מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ?
בואו5 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
לעוד מתכונים עם חצילים לחצו כאן
מתכונים עם חצילים
מתנה נפלאה להעניק מכשיר להכנת עוגיות
ויש לי מתכון נהדר בשבילכם להכנת העוגיות
מתכון לעוגיות חמאה עם מכשיר
לעוד מתכונים עם ירקות לחצו כאן
מתכונים עם ירקות
בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לזניית גזר בעגבניות ובשמל
מה צריך בשביל לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמל?
חבילת פסטה לזניה. אין צורך לבשל את הפסטה לפני.
18 גזרים מגוררים
2 בצלים גדולים
5 כפות שמן זית
רוטב עגבניות:
1 קופסה עגבניות מרוסקות – 400 גרם
2 קופסאות קוביות עגבניה – 800 גרם
3 כפות רסק עגבניות גדושות
1 כוס מים
8 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
(המלצה שלי לפחות 2 כפיות מלח וכפית וחצי פלפל שחור גרוס)
2 כפיות אורגנו יבש
חצי כפית צי’לי חריף (לא חובה)
חצי כפית סוכר
רוטב בשמל:
100 גרם חמאה
4 כפות קמח
חצי כפית פלפל שחור
3 כוסות חלב
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית וחצי מלח
שיכבה אחרונה:
כוס גבינה צהובה מגוררת
מערבבים ביחד
חצי כוס פרורי לחם עם חצי כפית מלח וחצי כפית אורגנו
איך מכינים לזניית גזר ברוטב עגבניות ובשמל?
בסיר גדול שמים את השמן ומטגנים את הבצל עד שנעשה שחום.
מוסיפים את הגזרים המרוסקים, מערבבים ומטגנים מספר דקות, עד שהגזרים מתרככים.
מוסיפים את החומרים של רוטב העגבניות לסיר וגם את כל התבלינים,
מביאים לרתיחה, מערבבים מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כעשר דקות.
בינתיים כשהגזרים מתבשלים מכינים את רוטב הבשמל.
בסיר שמים את החמאה וממיסים.
כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים.
מוסיפים את החלב בכמה פעמים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את המלח, הפלפל והאורגנו וכל הזמן מערבבים-מערבבים-מערבבים, עד שהרוטב מסמיך.
מבשלים על אש קטנה ומערבבים מדי פעם כעשרים דקות עד שהרוטב מסמיך.
עכשיו מתחילים לסדר את הלזנייה בתבנית.
שכבה ראשונה מרפדים את התבנית בעלי הלזניה.
יוצקים שכבת בשל על העלים ומרפדים בשכבת גזר.
ככה יוצרים את הלזניה כל פעם שכבה על גבי שכבה.
עם רוטב הבשמל תשתמשו בנדיבות, כי בשכבה האחרונה אין צורך ברוטב רק בגזרים עם העגבניות.
שכבה אחרונה – לשים את עלי הלזנייה,
למרוח את שכבת הגזר, לפזר מעל את הגבינה הצהובה עם פרורי הלחם המלח והאורגנו.
לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות להכניס את התבנית
ולאפות כחצי שעה.
הלזנייה הזו פשוט מעולה!
