עוגה לפסח קצף קצפת היא העוגה הכי טעימה שיש!
הכנתי לכם סרטון איך מכינים את העוגה, תוכלו לראות כאן.
בשבוע שעבר פירסמתי את המתכון הנהדר שלי לעוגת קצף קצפת
ומישהי שאלה אם יש לי גירסה לפסח.
לקראת פסח הכנתי עוגיות מגולגלות כשר לפסח
וישר הבנתי שיש פה פיצוח! תחתית העוגה תהייה עם הבצק הפריך של פסח.
רוצים לקבל במייל כל יום מתכון לפסח?
דולי, תשלחי לי מתכונים לפסח!
בואו הירשמו כאן
הכנתי את הבצק, ורידדתי אותו על נייר אפייה,
מכניסים לתנור ואופים
שומרים שלא יתייבש ומוציאים.
אם אתם רוצים את התחתית עם שכבה עבה יותר
תכפילו כמויות של הבצק.
משרטטים עיגול על תבנית אפייה
בדרך כלל אני שמה לשלוש שעות על 100 מעלות.
שכחתי. כן גם לי קורה.
שש שעות אחרי טסתי בריצה לתנור, בדרך התרחישים הכי נוראים קרו
פתחתי את התנור ו..יצא מושלם!
המרנג לא נשרף, היה קשה ונפלא!
תראו איזה צבע נפלא ואיזה מרנג משובח.
תפריט מתכונים לליל הסדר, כל המנות לשולחן במקום אחד
מתכונים לעוגות וקינוחים כשרים לפסח
היא באמת פנטסטית. הבצק נמס בפה, המרנג חלומי, עוגה שוס!
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ואם אתם לא יודעים מה לבחור בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים

מתכון לעוגת קצף וקצפת חלומית
העוגה נאפתה בתבנית 24
מה צריך עוגה לפסח קצף קצפת?
להכנת הבצק
100 גרם חמאה או מרגרינה לגירסת פרווה
1 סוכר וניל
רבע כוס שמנת מתוקה – רגילה או צמחית
1 חלמון
200 גרם קמח תופח של פסח – שקית אחת
למלית:
1 מכל שמנת מתוקה(250 מ"ל).
3 כפיות סוכר
1 כפית קפה נמס
אם לא אוהבים אצלכם נס קפה אפשר
1 שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
למרנג:
4 חלבונים
1 כוסות סוכר
ותשאלו מה לעשות עם החלמונים?
המתכון הכי קל – קרם ברולה חלומי
להכין גאנש שוקולד:
200 ג' שוקולד
1 שמנת מתוקה
מרתיחים שמנת מתוקה, שמים בתוכו את השוקולד ושוכחים לעשר דקות.
לאחר מכן מערבבים היטב לעיסה אחידה.
בגאנש נשתמש רק לקישוט, נשתמש רק בשתיים עד שלוש כפות,
את יתר הגאנש אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה עד שבוע ימים.
איך מכינים עוגה לפסח קצף קצפת?
על נייר אפיה מציירים את קוטר תבנית האפיה.
במיקסר, שמים את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות בינונית ועוברים למהירות מהירה במשך חמש דקות.
רק אחרי חמש דקות כשהקצף לבן מוסיפים את הסוכר כל פעם כף.
איך יודעים שהקצף יציב?
הופכים את הקערה והקצף לא זז.
מזליפים על נייר האפיה את הקצף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 100 מעלות למשך שלוש שעות.
מכינים בצק פריך לפסח
במעבד מזון שמים את כל החומרים או פשוט לשים עד לקבלת בצק אחיד.
תבנית 24, מצפים בנייר אפיה ועליו מרדדים את הבצק.
אופים את הבצק בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כעשר עד 12 דקות.
שימו לב שהבצק לא ישחים יתר על המידה.
מוציאים ומקררים.
מקציפים את הקצפת עם הסוכר והנס קפה ושמים בצד.
מכינים את הגאנש שוקולד לפי ההוראות שלמעלה.
מלאכת הרכבת העוגה:
מניחים את הבצק הפריך
מורחים על הקצפת
מניחים את המרנג על הקצפת
מקשטים בשוקולד ואמרתי לכם עכשיו הכי קשה זה להתאפק
כי העוגה הולכת למקרר כי היא תהיה משובחת יום אחרי.
חג פסח טעים וכשר!