פשטידת בטטה ותפוחי אדמה פרווה קלה להכנה וטעימה, הכנתי לפי בקשת אחת הקוראות. בזמן האחרון אני מכינה המון לביבות ירק. הנכד שלי מאד אוהב את הלביבות וגם בתי הבכורה. האמת מאד קל להכין לביבות ירק וכשפירסמתי את הגירסה המטוגנת, מישהי שאלה אותי אם אפשר להכין פשטידה.
איך לא חשבתי על זה קודם! בטח שאפשר להכין פשטידה ורצתי להכין לי פשטידה עם בטטה ותפוחי אדמה פרווה שיצאה נפלאה. כן-כן אתם נותנים לי השראה ואני אוהבת את הבקשות של כל אחת ואחד מכם.
השבוע התפתח ויכוח באחד מהקבוצות שאני חברה בהן, על ההקדמות לפני המתכון ומישהי כתבה שהיא בכלל לא קוראת את ההקדמה, היא עוברת ישר למתכון ועלתה השאלה בינינו הבלוגרים, מה? רק לשפוך מתכון? בלי הקדמה?!
אני אמרתי שאצלי זו לא שאלה בכלל. כבר אמרו לי חברות שהן רק קוראות את הסיפורים שלי ולא מכינות את המתכונים, ויש כאלה שאפילו ריגשו אותי כי דרך הסיפורים חזרתי להכיר אנשים מהעבר. אז רציתי להגיד לכם שאם אתם רוצים לקפוץ ישר לרשימת המצרכים ואיך להכין את הפשטידה זה בסדר, אבל אני לא אפסיק עם הסיפורים שלי, כי זה הבית שלי וככה אני מרגישה בו הכי נוח.
ובקשר לפשטידה, תוכלו לראות כמה יפה היא
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו29 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לתפוחי אדמה תמצאו כאן
מתכונים לתפוחי אדמה
פשטידת בטטה ותפוחי אדמה פרווה


פשטידת בטטה ותפוחי אדמה פרווה
סוויט דוליIngredients
- 1 בטטה גדולה או 2 קטנות
- 3 תפוחי אדמה
- 1 בצל
- 3 ביצים
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 1 כוס קמח
גירסת פסח -בפסח יש להחליף את הקמח - לקמח מצה
Instructions
- מקלפים את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל ומעבירים למעבד מזון.
- אפשר גם לגרד על פומפיה, דק-דק
- סוחטים היטב את כל הירקות
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים פנימה
- ביצים, מלח פלפל, שמן ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים את הקמח ומערבבים הכל ביחד
- משמנים תבנית, מעבירים את הבלילה לתבנית
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ואופים כארבעים דקות
- פשטידה נפלאה ומתאימה לכל ארוחה
היי, האם צריך לסחוט את הבטטות ותפוחי האדמה אחרי שריסקתי על פומפיה?
בהחלט. תודה על ההערה כבר מוסיפה במתכון.