מדריך להכנת אוזני המן מושלמים לפורים יעשה לכם סדר איך מכינים אוזני המן שלב אחרי שלב.
איך אוזני המן לא יפתחו באפייה? עם איזה בצקים מכינים אוזני המן? הכנתי לכם מדריך מסודר, שלב אחרי שלב\ איך מכינים עם הסברים מדוייקים ומתכונים – כדי שאוזני המן שלכם יהיו הכי מושלמים שיש! היידה מתחילים.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
מדריך להכנת אוזני המן מושלמים מתחיל בדרך הכנת הבצק.
הבצק
אוזני המן מכינים מבצק פריך. בצק פריך לא אוהב שמעבדים אותו יותר מדי.
הכנתם את הבצק? יש פירורים? יופי. לא להתעסק איתו יותר מדי, לאחד לכדור, ניילון נצמד ולמקרר לכחצי שעה שיתאחד.
לא כל אוזני המן חייבים קירור.
הכנתי אוזני המן פרווה תמרים ואגוזים שיצאו מושלמים גם בלי קירור.
אבל אם הכנתם עם בצק פריך שדורש קירור, ניילון נצמד ולמקרר.
רידוד הבצק
אחרי שמוציאים את הבצק מהמקרר, אני ממליצה לחתוך אותו לשלושה או ארבעה חלקים, כדי שיהיה קל לעבוד איתו.
בואו נשים את הדברים על השולחן או על השיש, לא תמיד קל לעבוד עם בצק פריך, הבצק נדבק לשיש, הבצק נדבק למערוך.
המלצה – תרדדו בין שני ניירות אפייה זה אש! לא נדבק הבצק ננהפך לדק – קל לעבוד איתו.
גודל העיגול = גודל אוזן המן
תלוי איך אתם אוהבים את אוזני המן שלכם. גדולים או קטנים. זה תלוי בגודל הקורצן או הכוס שתשתמשו בה.
אני כבר הכנתי בכל הגדלים, גם גדולים וגם קטנים
הכנתי אוזני המן ללא גלוטן – בגודל ביס שהיו מיוחדות במינן.
אחרי שתקרצו עיגולים אפשר להמשיך למילוי.
אם הבצק מסרב להשתחרר, הסירו דאגה מלבכם, זה קורה הרבה פעמים.
תשתמשו בסכין או מרית מפלסטיק להרים את הבצק.
מלית
שאלתי בקבוצת האוכל שלי איזה מלית מועדפת עליכם וקבלתי כל כך הרבה תשובות!
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו, וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אני חושבת שהשוקולד שאהוב על הילדים, לקח מקום ראשון, אבל היה כמובן גם פרג, תמרים, אגוזים וסוכר, ועוד המון אפשרויות.
הנה עוד אפשרויות למלית
אוזני המן פאי לימון – הכינו הבנות של עוגה ממבט ראשון – פשוט טעים!
אפשר להכין גם אוזני המן צבעוניים במילוי שוקולד
אני אפילו ניסיתי לשים סוכריות
הטריק – לא לשים הרבה מלית באוזן המן, כי אז המלית תגלוש החוצה.
אם אתם מכורי פרג – בבקשה הנה איך להכין מלית פרג בבית –
מלית פרג למילוי עוגות קלה להכנה
אני ניסיתי המון מילויים. שוקולד, סוכריות צבעוניות, תמרים – מודה – הכל טעים.
אם עובדים עם שוקולד למריחה
אפשר להזליף שוקולד על הבצק, ואז יותר קל לעבוד איתו.
שלב הקיפול
לקפל אוזני המן רק נראה מפחיד, אחרי אחד-שניים, זה ירוץ לכם.
מרימים צד אחד וכבר יש לכם צלע אחד של משולש, מצמידים את שני הצדדים האחרים ויש לכם משולש.
הטריק הכי חשוב – להדק היטב את הקצוות, כדי שהבצק לא יפתח.
טריק נוסף – אחרי שהכנתם את אוזני המן, שימו את אוזני המן המוכנים במקרר כחצי שעה,
אחרי זה תכניסו לאפייה. אוזני המן לא יפתחו לעולם.
הנה סרטון איך הכנתי בדיוק אוזני המן
אפייה
לא צריך המון זמן לאפות אוזני המן, תלוי בהחלט חוזק התנור שלכם אבל 10-15 דקות יהיו זמן מעולה להכנת אוזני המן.
תשגיחו על התנור שאוזני המן לא ישחימו יתר על המידה.
מוציאים, נהנים מהמראה, נותנים להם לנוח קצת ומפזרים אבקת סוכר.
אפשר לשמור בקופסה סגורה או להתחיל לנשנש – הכל מותר.
מחפשים עוד מתכונים? בבקשה
מתכונים לפורים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו51 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים לאוזני המן בבקשה כל הקולקציה
מתכונים לאוזני המן
מחפשים מתכונים למשלוח מנות? בבקשה
מתכונים למשלוח מנות לפורים
מדריך להכנת אוזני המן מושלמים