לזניית דפי אורז ללא גלוטן הכנתי בחג השבועות האחרון.
גלי, בתי הבכורה, עברה בחצי השנה האחרונה לתזונה ללא גלוטן והייתי חייבת להכין לה גם דברים טעימים לחג ולזנייה דפי אורז עם גבינות, ללא גלוטן היתה הבחירה.
עשרים דקות הכנה והלזנייה נכנסת לתנור ויוצאת חלום.
כדי שתראו כמה קל להכין את הלזנייה, הכנתי לכם סרטון.
לזניית דפי האורז מאד קלה להכנה אבל ישנם כמה כללים חשובים להכנה.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
בפעם האחרונה הכנתי לגלי בורקס מעלי אורז ללא גלוטן והיא מאד אהבה את זה.
בדרך כלל שעובדים עם דפי האורז צריך לטבול אותם במים על מנת שיתרככו. לא הפעם.
אין צורך לטבול את הדפים במים, כי הם מתרככים מבלילת הגבינה והרוטב.
דבר נוסף, תכינו את הלזניה בתבנית שתתאים לדפי האורז.
אני בחרתי בתבנית 22 שהתאימה בול לגודל דפי האורז.
אחרי שהלזניה יוצאת מהתנור, תנו לה לנוח קצת ורק אחרי זה תפתחו אותה.
מחפשים עוד מתכונים לפשטידות? בבקשה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן17 – מתכונים לווטצ'אפ
סט קערות ומסננת נהדר למטבח
מתנה מושלמת
קל מאד להכין את הלזנייה
בדיוק כמו בלזניה רגילה רק עם דפי אורז
שמים דף אורז עליו מורחים
רוטב עגבניות, גבינה לבנה, גבינה צהובה
ועליו מניחים עוד דף אורז
אני עבדתי עם 5 דפי אורז
והלזנייה יצאה נפלאה.
תראו, ממש עמו עוגה יפה.
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
עוד מתכונים ללא גלוטן תמצאו כאן
מתכונים ללא גלוטן וללא סוכר
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
לזניית דפי אורז ללא גלוטן


לזניית דפי אורז ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 5 דפי אורז
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 100 גרם גבינה מלוחה
- 15 פרוסות גבינה צהובה
- 400 גרם עגבניות מרוסקות - קופסה
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 6 פרוסות גבינת מוצרלה
Instructions
- מעבירים את העגבניות המרוסקות לקערית ומוסיפים את השום הכתוש,מלח ופלפל ושמן ומערבבים
- מערבבים את הגבינה הלבנה עם הגבינה המלוחה
- לוקחים תבנית, מורחים על בסיס התבנית מעט מהרוטב ועליו מניחים דף אורז
- מורחים על דף האורז מרוטב העגבניות
- מורחים על רוטב העגבניות שכבת גבינה לבנה
- על הגבינה הלבנה מפזרים גבינה צהובה ומניחים דף אורז נוסף
- על דף האורז הנוסף מורחים שוב רוטב עגבניות,גבינה לבנה,גבינה צהובה ומניחים דף אורז
- ככה מכינים את הלזנייה
- שכבת אחרונה, מניחים דף אורז, רוטב עגבניות, גבינה לבנה, שכבת דפי מוצרלה
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הלזניה
- אופים כשלושים דקות עד שהגבינה נמסה מעל
- מוציאים מהתנור, נותנים לה לנוח מעט ואז מגישים לשולחן
- אתם תהנו מכל ביס!