צלי בקר מספר5 בדבש וחרדל, צלי כתף רך ונמס בפה מנה חגיגית וטעימה. צלי בקר מספר 5 הוא נתח צלי כתף הכי פופולארי והכנתי לכם את הצלי ברוטב דבש וחרדל, מושלם למנה חגיגית לשולחן החג.
מסביב לצלי יש את הירקות שנחו בסיר עם הבשר וספגו את כל הטעמים, הם רכים-רכים מלאי טעם, הכנתי לכם שלב אחרי שלב איך הכנתי את המתכון.
רק ללחוץ ולראות את הסרטון
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
קל מאד להכין את צלי הבקר שלנו.
כתף בקר מספר 5 זה מה שאנחנו קונים בסופר, או מבקשים מהקצב..
חצי שעה לפני שמתחילים לעבוד עם הבשר הוא חייב להיות מופשר.
צורבים אותו מצד אחד, צורבים מצד שני, מסדרים את כל הירקות מסביב ברוסטר, ומכניסים את הסיר לתנור לארבע שעות לאט-לאט שהבשר שלנו יתבשל.

אחרי ארבע שעות פותחים את התנור ומגלים שהבשר שלנו פשוט מושלם!
הוא רך רך והירקות מלאי טעם ונמסים בפה.
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
אפשר בהחלט להכין לילה לפני ולשמור ברוסטר במקרר,
כשעה לפני שהאורחים מגיעים מכניסים לתנור לחימום.
תדאגו שיהיו נוזלים כדי שהבשר לא יתייבש בעת החימום
ויש לכם מנה מושלמת לחג!
מחפשים עוד מתכונים לפסח?
מתכונים לפסח
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן49 – מתכונים לווטצ'אפ
הרוסטר שתוכלו להכין איתו את התבשיל
והמחיר כולל משלוח!
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
מבחר מתכונים לראש השנה תמצאו כאן
מתכונים לראש השנה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תהנו אהובות ואהובים,
שיהיה חג שמח וטעים לכולנו,
רק עם בשורות טובות.
צלי בקר מספר5 בדבש וחרדל
צלי בקר מספר5 בדבש וחרדל
סוויט דוליIngredients
למרינדה
- 2 ק"ג בשר כתף מספר 5
- רבע כוס דבש
- 2 כפות חרדל
- רבע כוס שמן זית
- 2 כפות פלפל שחור גרוס
לתבשיל
- 1 ראש שום מפורק
- 8 תפוחי אדמה
- 1 בצל
- 3 גזר
- 1 כוס עלי סלרי ירוקים
- 1 כף עלי טימין/קורנית
- 1 כף מלח
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כוס מים רותחים
Instructions
- שמרים בקערית את הדבש והשמן ומערבבים היטב, מוסיפים את הדבש ומערבבים
- מוסיפים את הפלפל השחור ומערבבים לבלילה אחידה.
- הבשר חייב להיות מופשר ובטמפרטורת החדר כחצי שעה לפחות.
- מעבירים את הבשר לקערה ומעסים אותו היטב בחומרי המרינדה.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים ללילה.
- למחרת, מחממים תנור ל-250 מעלות.
- כשהתנור חם, מכניסים את הרוסטר לתנור לעשר דקות.
- בזהירות עם הידיים כשמוציאים אותו.
- מעבירים את הבשר לרוסטר ושומעים פססססס כזה כי הבשר נצרב היטב.
- מכניסים לעשר דקות נוספות לתנור על חום של 250 מעלות.
- בינתיים מקלפים את הירקות וחותכים לריבועים.
- מוציאים מהתנור ומפזרים מסביב לבשר את הירקות.
- מפזרים את שיני השום, את עלי הטימין, מפזרים על הירקות מלח ופלפל שחור.
- יוצקים מים רותחים לתוך הסיר ומחזירים לתנור.
- מורידים את חום התנור ל – 150 מעלות ושוכחים מהסיר לארבע שעות. זהו.
- מדי פעם אתם יכולים להסתכל על התבשיל ולהתפעל איך הוא מבעבע בשמחה בתנור.
- כשהתבשיל יוצא מהתנור, הבשר רך-רך, ממש נמס בפה
- הירקות מלאים בטעם ויש לכם תבשיל מושלם לערב החג. חג שמח!
