פרחי בקלאווה מבצק עלים פרווה יהיו ההפתעה שלכם לאורחים לט"ו בשבט. פרחים קטנים ונהדרים מבצק עלים, מלאים באגוזים, סוכר וקינמון ומצופים בסירופ סוכר חלומי.
כל ביס חגיגה בפה והם כל כך יפים!
אצלי, בקלאווה זה אהבה. השכבות של הבצק שמלאות באגוזים, קינמון והכל טבול בסירופ סוכר, כל פעם מחדש זו חגיגה בפה.
יש לי מתכון קלאסי לבקלאווה בבקשה מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו – הפעם החלטתי להכין עם בצק עלים ויצא מושלם.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך הכנתי את הפרחים היפים האלה שלב אחרי שלב
את פרחי הבקלאווה הכנתי עם הבצק עלים של שימרית
שתמיד נמצא במקרר ולא צריך להפשיר אותו.
אתם מכירים את הבצקים של שימרית שאני תמיד עובדת איתם
אני מרוצה מהם אש!
נפלאים וקלים לעבודה והתוצאות מעולות.
אגב, מישהי אמרה לי שהיא לא מוצאת במקררים את הבצק,
אז הבצק לא נמצא במחלקת הקפואים
הוא נמצא יחד עם כל הגבינות במקרר הרגיל, שתדעו.
תראו את היופי של הפרח בקלאווה.
אחרי שהפרחים יוצאים מהמקרר
מרטיבים אותו בסירופ סוכר ונותנים להם לעמוד כמה דקות,
זה השלב שאתם יכולים כבר להתחיל לחסל אותם
כי הם מתפרקים בפה שזה חלום.
שאלות בקשר להקפאה אם אתם רוצים להכין לפני
לא מקפיאים, מכינים ושמים במקרר
אופים מצפים בסוכר ומגישים.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו71 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הקופסאות שיעשו לכם סדר במטבח
עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
מחפשים עוד מתכונים לטו בשבט? בבקשה
מתכונים לט"ו בשבט
הם פריכים, עם טעימים, הם מלאים באגוזים וקינמון
ואתם תהנו מכל ביס. חג שמח!
פרחי בקלאווה מבצק עלים פרווה
המתכון בשיתוף שימרית
פרחי בקלאווה מבצק עלים פרווה
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק עלים שימרית
- 1 כוס אגוזים קצוצים
- חצי כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 2 כפות שמן
- 1 ביצה טרופה
סירופ
- חצי כוס מים
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית לימון סחוט
Instructions
- מערבבים הקערה את האגוזים הקצוצים עם הסוכר והקינמון לתערובת אחידה
- פותחים את הבצק, מרדדים לבצק דק ומורחים אותו במעט שמן
- מפזרים את תערובת האגוזים עם הסוכר והקינמון על הבצק ומהדקים את התערובת לבצק
- חותכים פסים לאורך הבצק, כל פס יהיה פרח או שניים
- כל פס מקפלים לחצי ומהדקים היטב
- חורצים פסים בתחילת הבצק אולם לא עד הסוף מהתחלת הפס עד הסוף
- מגלגלים את פס הבצק ויש לנו פרח
- עם הידיים אנחנו פותחים את הפרח קלות ושמים בתבנית
- ככה מכינים את כל הפרחים
- מורחים על הפרחים ביצה טרופה ואפשר לפזר מעל עוד קצת מהתערובת
- לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשלושים דקות עד שהפרחים שלנו משחימים
- בינתיים מכינים את הסירופ
- יוצקים לסיר את הסוכר עם המים, וניל ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש מבשלים עוד מספר דקות ומכבים
- כשהפרחים יוצאים מהתנור מורחים את הבקלאווה עם סירופ הסוכר. חלום!
- יהיה לכם קשה להתאפק אבל זה השלב שאפשר לקחת ביס. תהנו וחג שמח!
