אַשּׁוּרֶה קינוח חיטה ופירות יבשים פרווה, קינוח מתוק וטעים שגדלתי עליו בבית אמא. תגידו אַשּׁוּרֶה ובום! זכרונות מתוקים וטעימים מפעם שקשורים לט"ו בשבט.
אמא שלי, שתיבדל לחיים ארוכים, חוגגת יום הולדת בט"ו בשבט ואין כמו אשורה בשביל לחגוג באופן מיוחד.
אַשּׁוּרֶה, קינוח ספרדי מתוק של חיטה, שמבשלים עם פירות יבשים, קינוח טעים שגם ילדים אוהבים ואני בטוחה שאתם תאהבו גם.
בואו לאינסטוש שלי – תראו בדיוק איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
קל מאד להכין את האשורה,
מתחילים עם להשרות לשטוף את החיטה ולהשרות את החיטה לילה לפני,
אם לא הספקתם, אין בעיות, תשטפו היטב היטב
תשפכו מים רותחים, אפשר להרתיח פעם אחת ולשפוך את המים,
פשוט זמן הבישול של החיטה קצת ארוך.
אחרי ששטפתם, שמים בסיר עם סוכר, וניל ומבשלים
בינתיים חותכים פירות יבשים מה שאוהבים,
אני הוספתי אננס מיובש, פפאיה מיובשת, צימוקים,
שזיפים ללא גרעינים
אתם תוסיפו מה שאתם רוצים ומה שאת אוהבים,
אני לא הוספתי אגוזים
אבל אגוזים או פיסטוקים קצוצים ממש מתבקשים פה
כשהחיטה רכה, מסננים את שאריות המים,
מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים הכל ביחד
מעבירים לכלי הגשה.
אפשר לאכול חם,
אפשר לאכול קר – מה שאוהבים
אשורה – קינוח פרווה לט"ו בשבט.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו12 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לחג? בבקשה
מתכונים לט"ו בשבט
לאור בקשותיכם ממשיכים עם מבצע הסלייסר הנהדר
שיקצוץ לכם במטבח הכל
נפתחה קבוצת פייסבוק למכירות.
ממחר מתחילות הגרלות ומחירי אדמה!
מוזמנים באהבה רק לוחצים כאן
אמהות ואבות קונים חכם
אַשּׁוּרֶה קינוח ספרדי לט"ו בשבט
טעים – טעים!
אשורה קינוח חיטה ופירות יבשים פרווה

אשורה קינוח חיטה ופירות יבשים פרווה
סוויט דוליIngredients
- 1 כוס חיטה
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס פירות יבשים קצוצים כמו: אננס יבש, מישמשים, אגוזים וכו
- 1 כפית קינמון
- 3 כוסות מים
Instructions
- משרים לילה לפני את החיטה בסיר עם מים
- אם לא השרתם, שוטפים את החיטה היטב, שופכים עליה מים רותחים
- מבשלים, שופכים את המים
- מעבירים את החיטה לסיר עם הסוכר, סוכר וניל ומבשלים כשעה עד שעה וחצי עד שהחיטה רכה
- בינתיים קוצצים את הפירות היבשים שאוהבים, אפשר אננס מיובש, אפשר מנגו מיובש, שזיפים ללא גרעינים, חמוציות, אגוזים קצוצים - מה שאוהבים
- כשהחיטה רכה, שופכים את המים הנותרים
- לסיר מוסיפים את הפירות היבשים והקינמון ומערבבים הכל ביחד
- מעבירים לכוסות הגשה ונהנים מכל ביס. חג שמח!