מתכון לרוסטביף בתנור עם תפוחי אדמה תהייה מנה נהדרת לשבת.
להכין רוסטביף זה קצת טריקי כי לא אמורים לייבש את הרוסטביף, לא צולים אותו שעות כמו הצלי, ממש לא, דרך קצרה יותר כי אין לו שומן שיגן עליו.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
ציפיתי את הבשר בשכבה של חרדל מלח ופלפל. אל תפחדו לרפד את הבשר כי התבלינים לא חודרים לתוך הבשר.
הנחתי מתחת פרוסות תפוחי אדמה מתחת לרוסטביף וגם מסביב, ותראו את צבע תפוחי האדמה לאחר השהייה בתנור.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו84 כאן- מתכונים לווטצא'פ
אני התחלתי את הכנת הרוסטביף
עם צליית נתח הרוסטביף על מחבת.
מטגנים בשמן את הנתח מכל הצדדים עד שהוא השחים,
הכנתי תבנית לתנור עם תפוחי האדמה והעברתי
לצלייה בתנור לבערך שעה.
בדרך כלל ממליצים להכין את הרוסטביף זמן קצר כדי שישאר ורוד בפנים,
אבל – אם אני אגיש לשולחן אצלנו נתח ורוד יזרקו לי אותו בפרצוף
או להיות יותר עדינה – הצלחות יחזרו למטבח מלאות.
אין מצב של צבע ורוד בבשר בהגשה ולכן
אפיתי את הבשר קצת יותר.
אבל! אם אצלכם אין בעיה כזו – חצי שעה בתנור ותוציאו את הבשר
אבל תנו לו לעמוד לפני שחותכים אותו.
תנו לו לעמוד כעשר דקות ורק אחרי זה
אפשר להגיש כנתח בשר שלם לשולחן
ולפני המשפחה לפרוס את הבשר
עם התוספת של התפוחי אדמה זה טעים אש.

כוסות מושלמות בעיצוב מושלם
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בשבוע שהכנתי את הבשר, נשאר לנו רבע נתח בשר רוסטביף.
אני פרסתי את פרוסות הבשר לפרוסות דקות בקופסה להמשך השבוע.
פעמיים הכנתי כריך לאיש שלי בערב עם הפרוסות הרוסטביף
הבשר נשאר מעולה!!
מתכון לרוסטביף בתנור עם תפוחי אדמה
מתכון לרוסטביף בתנור עם תפוחי אדמה
סוויט דוליIngredients
- 1 ק"ג רוסטביף
- רבע כוס שמן
- 1 בצל
- 5 תפוחי אדמה
- 2 כפות חרדל עם גרגרים
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כף מלח
Instructions
- יוצקים שמן מוסיפים קוביות בצל ומשחימים את הבצל
- מכניסים את נתח הבשר למחבת ומטגנים את הבשר מכל הצדדים היטב
- בקערית קטנה מערבבים את החרדל עם המלח והפלפל השחור לבלילה אחידה
- את הבשר לאחר הטיגון, עוטפים בבלילה עם החרדל המלח והפלפל
- אל תפחדו כי המלח והפלפל לא ממש חודרים לבשר
- מרפדים תבנית אפייה עם תפוחי אדמה
- שופכים על תפוחי האדמה את השמן שנשאר במחבת עם הנוזלים של הבשר
- ומעבירים את הבשר על תפוחי האדמה
- מכסים את הבשר עם נייר אפייה על זה נייר כסף ולתנור
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות וצולים את הבשר בתנור כחצי שעה עד ארבעים דקות
- אם אתם אוהבים את הבשר שלכם ורוד אחרי חצי שעה תוציאו את הבשר מהתנור
- מוציאים את נייר הכסף, מוציאים את הבשר מהתבנית
- אבל משאירים את תפוחי האדמה עוד חצי שעה בתנור
- מגישים לשולחן, פורסים לפרוסות ועם תפוחי האדמה זה פשוט ביס פצצה!
