מתכון לצלי בקר בתנור, מתכון נהדר לשבת שבסופו הצלי שלנו יהיה רך, עסיסי וטעים.
צלי הבקר נהפך לאורח קבוע אצלנו על שולחן השבת, כל פעם תוספת אחרת, כי כל כך קל להכין אותו והתוצאה שווה הכל.
גם הקטנים וגם הגדולים מלקקים את האצבעות.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
הפעם החלטתי לשנות את דרך בישול הבשר. בדרך כלל אני מכינה את הבשר, בתהליך שמיד אפרט אותו ואחרי זה, מעבירה לאש קטנה ומבשלת לאט לאט.
הפעם החלטתי להתחיל עם בישול על הגז, כי ככה יותר נוח לי ובסוף "שיגרתי" את הצלי לתנור לשלוש שעות – התוצאה יצאה משובחת.
הטריק המרכזי להכנת הבשר הוא להתחיל עם טיגון הבשר היטב. חשוב מאד לטגן את הבשר לגוון שחום זה מה שיגרום לבשר להיות עסיסי אחרי זה בבישול.
מטגנים בצל מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים דקות ארוכות עד לקבלת גוון שחום של הבשר
אחרי שהקוביות שינו את צבען היטב מצד אחד
הופכים את הקוביות לצד השני ומטגנים היטב מהצד השני
את הקוביות בשר עד שהן שחומות לגמרי,
בשלב הבא, מוסיפים את התבלינים והמים מביאים לרתיחה ומכניסים לתנור
שלוש שעות בתנור עם מכסה
וככה הסיר שלנו יצא מהתנור, צילמתי לכם שתראו בדיוק.
המכסה התמלא כולו בצבע של הצלי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו16 כאן- מתכונים לווטצא'פ
ואחרי שפתחתי את הסיר
בדקתי כמה הבשר רך בבקשה תראו
הוא ממש התפורר מרוב רכות.
רך, עסיסי, נהדר!
מחפשים קופסאות לסידור הביצים? בבקשה
תכינו סיר אורז ליד ויש לכם יופי של ארוחה לשבת
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לצלי בקר? בבקשה
מתכונים צלי בקר
מתכון לצלי בקר בתנור
מתכון לצלי בקר בתנור
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם בשר כתף מספר 5
- 5 כפות שמן
- 2 בצל
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית פלפל שאטה חריף - לא חייבים
- 10 שיני שום פרוסות
- 3 כוסות מים
Instructions
- יוצקים שמן למחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל
- מטגנים את הבצל דקות ארוכות עד שהוא משחים
- מניחים את קוביות הבשר על הבצל ומטגנים היטב דקות ארוכות
- מטגנים מצד אחד היטב עד שהבשר משנה צבעו לשחום
- הופכים את הבשר לצד השני ומטגנים היטב מהצד השני עד לקבלת גוון שחום
- מטגנים את הבשר היטב, זה מה שיעשה את הבשר אחרי זה רך ועסיסי
- כשהבשר שחום, מפזרים את התבלינים על הבשר
- פפריקה, מלח, פלפל, סויה, פרוסות שיני שום מפזרים הכל על הבשר
- יוצקים מים על הבשר והתבלינים, מנענעים את הסיר שכל המים יכסו את הבשר
- מביאים את הסיר לרתיחה, כשהסיר רותח מעבירים את הסיר לתנור
- לתנור שחומם מראש ל - 130 מעלות מכניסים את הסיר לשלוש שעות
- בזמן הזה הבשל יתבשל, יקבל את המיצים ויהיה רך ועסיסי.
- בתיאבון!
היי דולי תודה רבה על המתכונים הטובים שלך ועל האתר המדהים, מהיכן אפשר לרכוש את הסיר היפה מהמתכון צלי בשר כתף 5 בתנור , מהמם ????, תודה לך יום טוב !
איזה כיף לשמוע! תודה רבה לך. לקראת החגים אנחנו מביאים את הסט הזה. שבוע מבורך.