מרק בשר עם שעועית וירקות מרק פיז'ונס, סיר שהוא ארוחה שלמה. אצלנו הסלוניקאים לכל מאכל יש שם בספרדית וכמו שהפידאו מעורר זכרונות, או הלינטז'ה שהוא מרק עדשים, יש לנו את הפיז'ונס שזה שעועית.
הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב איך מכינים את המרק הנהדר הזה
חורף או קיץ, אמא שלי נהגה להכין בימי שישי את סיר הפיז'ונס שעד היום איך אני מתגעגעת לטעם שלו.
פיז'ונס בלאדינו זה שעועית . וסיר פיז'ונס הוא תבשיל מבית אמא בטעם של פעם.
היא נהגה לטגן את הבצל לגוון חום כהה ואז יוצקת מים על הבצל וככה התבשיל כולו היה נצבע בחום. טריק היסטרי שלמדתי ועד היום אני מיישמת בהכנת המתכונים שלי. ככה הכנתי את סיר הבשר עם השעועית והירקות, סיר מלא בכל טוב, סיר שהוא ארוחה שלמה וטעימה. הילדים טבלו לחם במרק וביקשו שאכין אותו שוב. אצל אמא שלי, לפעמים היה גם עוף בסיר, לא תמיד היה בשר. מה שכן, היתה תוספת ליד, אורז לבן. תמיד.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
הפיז'ונס שמזכירים את המרק של אמא שלי
מרק בשר עם שעועית וירקות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
לכבוד חנוכה הורדנו את המחיר של סיר הטיגון!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
הבשר אחרי הבישול רך ונמס בפה
הירקות מקבלים את טעם המרק, תבשיל שאתם תאהבו ותכינו שוב ושוב
מרק בשר עם שעועית וירקות מרק פיז'ונס
מרק בשר עם שעועית וירקות מרק פיז'ונס
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 500 גרם בשר כתף
- 2 כוסות שעועית לבנה ושחורה
- 3 תפוחי אדמה
- 2 גזר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 100 גרם רסק עגבניות
- 5 כוסות מים
Instructions
- משרים לילה לפני את השעועית במים
- חותכים את הבשר לקוביות
- יוצקים שמן לסיר מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
- מוסיפים את קוביות הבשר לבצל ומטגנים את קוביות הבשר עד שהבשר משחים
- הופכים את קוביות הבשר ומטגנים מהצד השני עד שהצד השני של הקוביות משחים
- מטגנים היטב את קוביות הבשר בתוך השמן עם הבצל
- חותכים את תפוחי האדמה והגזר לריבועים
- מוסיפים לסיר עם הבשר ומטגנים הכל ביחד דקות ארוכות
- מוסיפים תבלינים, מלח, פלפל שחור, ואת השעועית
- מוסיפים את המים ומערבבים
- מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים ומביאים לרתיחה
- בזמן הרתיחה, נוצר קצף מעל עם כף מורידים את כל הקצף
- אחרי שהקצף ירד, מערבבים את המרק, מנמיכים את האש
- ומבשלים את המרק כשעתיים עד שהבשר רך. בתיאבון!