מתכון לקונפי שום ביתי שהוא כזה רך ונימוח כמו שמגישים במסעדות, שמתבשל לאט לאט בשמן זית וכל הבית מתמלא ריחות נהדרים ובסוף יש לכם קונפי שום מהחלומות. אחרי פעם אחת שתכינו, תתנו ביס תגידו – יה-אללה של הדולי הזו! שוב הצליח לה! היידה בואו,
הכנתי לכם סרטון הדגמה איך הכנתי את הקונפי שתראו כמה קל
טוב תשמעו, אחרי הפעם הראשונה שתכינו את הקונפי קחו פרוסת לחם, תמעכו שן שום אחת או שתיים על הפרוסה, תפזרו קצת מלח ופלפל שחור גרוס והיידה ביס. אמא'לה ואבא'לה אף אחד לא הכין אותי כמה טעים זה יכול להיות! הללויה! תכינו תכינו ונראה אתכם לא באים לספר לי ולהגיד – דולי צדקת! זה משגע!
עכשיו, חוץ מלמרוח על הלחם. תוסיפו את זה לכל התבשילים שרק תרצו והופה! זה ישדרג לכם את התבשיל ממש.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
כמה טריקים חשובים כדי שהקונפי יצליח לכם.
אני השתמשתי ב – 4 ראשי שום אבל אם אתם רוצים להכין יותר, לכו על זה. אחרי שמקלפים את שיני השום שמים בסיר ומצפים אותם בשמן זית. ל -4 ראשי שום השתמשתי בכוס וקצת יותר. אני הוספתי מלח, צ'ילי גרוס וגבעול טימין, אבל אתם יכולים להוסיף מרווה או כל ירק אחר שאתם חושבים שאתם אוהבים.
חשוב לא להרתיח את השמן, לבשל על אש נמוכה. אחרי כשעה, השום מתרכך ואתם יכולים ישר להתחיל לטעום וזה טעים אש!
אחרי שאתם מבשלים, תנו לשמן להתקרר, תעקרו צנצנת זכוכית ורק אחרי זה תעבירו את הקונפי לצנצנת.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן53– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לממרחים ומטבלים? בבקשה
מתכונים לממרחים ומטבלים
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אחרי ההכנה, סוגרים היטב ומעבירים למקרר. תהנו.
מתכון לקונפי שום ביתי
מתכון לקונפי שום ביתי
סוויט דוליIngredients
- 4 ראשי שום שלמים
- 1 כוס שמן זית
- חצי כפית מלח
- חצי כפית צ'ילי גרוס
- 1 גבעול טימין
Instructions
- מקלפים את ראשי השום ואת שיני השום ושמים בסיר
- כששיני השום מקולפות
- יוצקים שמן על השום שהשמן יכסה את השום
- שמים על האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה
- כשהשום מתבשיל לרתוח, מוסיפים את המלח, הצ'ילי והטימין
- וממשיכים לבשל עד שהשום רך לגמרי, כל הבישול יהיה כשעה
- מכבים את האש ונותנים לשמן להתקרר
- שמים צנצנת זכוכית ריקה שטופה ונקייה לדקה במיקרו
- אנחנו מעקרים את הצנצנת כדי שלא יכנסו חיידקים והשום ישמר
- מעבירים את השום לצנצנת וסוגרים היטב.
- אפשר לשמור במקרר אבל קודם! קחו פרוסת לחם תמרחו שום עליה
- תוסיפו קצת מלח ופלפל שחור גרוס ותגידו - יאללה של הדולי הזו. שוב הצליח לה. בתיאבון!
תודה על מתכונייך המפלאים,❣️לא הבנתי את הנאמר לא להרתיח את השמן ומצד שני לבשל כשעה.אשמח להבהרה😊
הכוונה כשהשמן מתחיל לרתוח, להנמיך את האש.