עוגת גבינה אפויה בחושה ללא גלוטן, ללא הפרדת ביצים, עוגה שמכינים בקערה אחת, היא העוגה הכי אהובה אצלנו בבית. כל פעם שאני מכינה אותה היא פשוט נעלמת מהתבנית. בואו תשמעו סיפור אמיתי.
החורף הזה חליתי המון. איך הילדים אומרים? חורף קשוח. השפעת לא עזבה אותי, אמנם לא קורונה, אבל הרגשתי רע המון זמן.
בואו לראות באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
כמובן שאין קשר לזה שאמא חולה וילדים באים להתארח נכון?!
באחד מימי שישי הגיעה האמצעית עם המשפחה לאכול ארוחת ערב. כשהסתיימה הארוחה אמרה, מה אין קינוח?
אמרתי לה שדווקא קניתי מצרכים להכין עוגת גבינה, אבל לא היה לי כח, כי לא הרגשתי טוב.
"יופי" ענתה עורכת הדין "יש לך עד מחר, כי מחר יבואו כולם". אמרתי לכם עורכת דין. ונכון, למחרת היו אמורים להגיע כולם לארוחת הצהריים.
עורכת דין, חוצפנית, תגידו מה שתגידו, אחרי שהלכה הביתה, קמתי למטבח והכנתי את העוגה בעשר דקות. עוגה שזורקים למיקסר אחד אחרי השני את המצרכים ובסוף יש לכם עוגה מהחלומות. כל ביס נמס בפה.
הכנתי את העוגה הזו בגירסה שונה כבר בעבר, עוגת גבינה אפויה אלוהית ללא גלוטן, ורחלי וויסמן המקסימה שלחה לי את ההודעה הזו.
תודה רבה לך רחלי המקסימה.
הנה סרטון שמדגים את דרך הכנת העוגה
השבוע מישהי שאלה בקבוצת האוכל שלנו, אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי שאלה על עוגת הגבינה. אז כמה כללים לדייק את האפייה של העוגה.
ראשית, מקציפים את הביצים עם הסוכר היטב מספר דקות עד שהקצף אוורירי ותפוח ואחרי זה מכניסים את כל הגבינות לקערה ושוב מערבבים הכל ביחד. מוסיפים את האבקות למיניהם ומערבבים.
מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהעוגה מוכנה להיכנס לתנור, מכניסים תבנית גדולה של תנור ועם כוס ממלאים אותה בשתיים שלוש כוסות מים ועל המים מניחים את התבנית של העוגה. האדים של המים יעשו לעוגה טוב.
היפה שלנו יצאה מהתנור
עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות
אחרי שהתקררה היטב, הוספתי שכבת קצפת מעל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות70
מתכונים לווטצאפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים מתכונים לפסח? בבקשה
מתכונים לפסח
מחפשים עוד מתכונים לעוגות גבינה? בבקשה
מתכונים לעוגות גבינה
היפהפייה מוכנה להגשה
עוגת גבינה אפויה בחושה ללא גלוטן

עוגת גבינה אפויה בחושה ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
- 250 מל שמנת חמוצה
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- חצי כוס קורנפלור
לציפוי
- 250 מל שמנת מתוקה
- 3 כפיות סוכר
Instructions
- מחממים תנור ל - 180 מעלות
- בקערת המיקסר שמים את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל ומקציפים היטב
- מקציפים דקות ארוכות עד שהקצף אוורירי לבן ותפוח
- עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הגבינות ומערבבים
- עוצרים את המיקסר, מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים
- כשיש לנו בלילה אחידה, מוסיפים את האינסטנט פודינג והקורנפלור ומערבבים הכל ביחד
- מערבבים לבלילה אחידה
- משמנים תבנית ויוצקים פנימה את הבלילה
- לתנור החם מכניסים תבנית גדולה של עוגה ויוצקים פנימה 2-3 כוסות מים
- על המים מניחים את התבנית עם העוגה
- אופים עשר דקות ב - 180 מעלות
- אחרי 10 דקות מורידים ל 160 מעלות ואופים כארבעים דקות
- אל תייבשו את העוגה!
- סוגרים את התנור, משאירים את העוגה בפנים עוד כחצי שעה
- אחרי כחצי שעה, מוציאים ומקררים לילה במקרר
- למחרת, מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ומצפים את העוגה. היידה, לטעום. חלום!
תודה על מתכונים ברורים וטעימים
רציתי לדעת אם אני מעוניינת בתבנית עגולה, באיזה גודל?
תבנית 24 או 26. ב 26 תהייה פחות גבוהה