בלילה אחת שתי עוגות זה שוס! מכירים את זה שאתם מגישים עוגה ושואלים אתכם מה יש בעוגה, ואני עונה "סוכר וקינמון".
"אה תודה" אומרים לי "אבל אני לא נוגע בקינמון" או, אנשים מוזרים אחרים שאומרים לי "אני לא אוהבת שוקולד". אין בעיה, בשביל זה נכין בלילה אחת שנחלק אותה לשתי תבניות ונכין בטעמים שאנחנו אוהבים.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
אני בחרתי להכין עוגת שיש עם קקאו והשניה עם סוכר וקינמון. השתמשתי בנטורינה, המורכבת משומן צמחי, נהדרת לאפייה, ומתאימה במיוחד למאכלי פרווה או לטבעוניים. העוגות יצאו רכות ונהדרות.
אתם יכולים להכין כמובן עם טעמים אחרים שאוהבים. אפשר להוסיף עוגה בחושה עם תפוחים, עוגה עם אגוזים, ואפילו עוגה עם פירות יבשים לכבוד ט"ו בשבט.
אותה בלילה בסיסית שמוסיפים לה כל פעם מה שאוהבים.
חייבת להודות בפניכם שהכנתי את העוגה הזו פעמיים. כדי להיות בטוחה שהמתכון עובד. בפעם הראשונה הכנתי עם תבניות חד פעמיות. תוכלו לראות בתמונה שצירפתי. העוגות לפני האפייה ואחרי האפייה.
הבעייה היחידה שהפריעה לי בעוגות האלה, שיצאו רכות ועסיסיות ונהדרות, שאחרי האפייה בתבנית חד פעמית, העוגה "מתרחבת" לצד.
לא אהבתי את זה, ולכן הכנתי שוב בתבניות רגילות. הפעם העוגות יצאו יציבות ונהדרות. חשוב שתדעו, בזמן האפייה העוגות תופחות נהדר והן רכות ועסיסיות. אחרי שהן יוצאות מהתנור הן קצת נופלות אבל עדיין רכות ונהדרות.
תראו את היפה שלנו אחרי שנאפתה בתבנית רגילה
מחפשים עוד מתכונים לעוגות בחושות? בבקשה
מתכונים לעוגות בחושות
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
תבנית נהדרת להכנת עוגות גבוהות במיוחד
היא תהייה מושלמת לעוגות גבינה
תהנו אהובות ואהובים
ותספרו לי איזה טעמים אתם בוחרים לשים בעוגה
בלילה אחת שתי עוגות
הפוסט בשיתוף "שימרית"
בלילה אחת שתי עוגות
סוויט דוליIngredients
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 200 גרם נטורינה
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- רבע כוס מים חמים
- 1 כף קקאו
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית קינמון
Instructions
- שמים במיקסר או בקערה את הביצים עם הסוכר ומערבבים הכל ביחד
- מקציפים לקצף בהיר ותפוח
- מוסיפים את הנטורינה הרכה ומערבבים
- מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים
- מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים
- מוציאים כחצי כוס מהבלילה לקערית קערה, מנפים פנימה את הקקאו ומערבבים
- מחלקים את הבלילה שתי תבניות אינגלישקייק
- בתבנית אחת נכין עוגת שיש עם קערית הקקאו ובשנייה נכין את העוגה עם סוכר וקינמון
- לתבנית הראשונה יש להעביר כפית אחרי כפית את הבלילה ובסוף לערבב בעדינות ככה שיווצרו לנו צורות על גבי העוגה
- מערבבים בקערית קטנה את הסוכר והקינמון
- מפזרים על התבנית השניה ומערבבים לתוך הבלילה
- עכשיו יש לנו שתי עוגות בטעמים שונים
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו מכניסים את שתי התבניות
- אופים כארבעים דקות עד שהעוגות תופחות ומשחימות
- כשהן מוכנות, מוציאים מהתנור
- אחרי שמוציאים את העוגות מהתנור הן טיפה "נופלות" בגובה אבל עדיין מושלמות בטעם
- מפזרים אבקת סוכר ויש לנו עוגות טעימות אש! בתיאבון
נראה פיגוז. אפשר שמן במקום נטורינה?
בטח. תשימי כוס שמן