בורגול עם חצילים ברוטב עגבניות

בורגול עם חצילים ברוטב עגבניות תבשיל צמחוני / טבעוני נהדר

שתף
הדפסה
תבשיל בורגול עם חצילים ברוטב עגבניות
מה צריך

5 כפות שמן
1 בצל
1 חציל
2 שיני שום
1 כוס בורגול
400 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
2 כוסות מים
מלח
פלפל שחור

מה צריך

5 כפות שמן
1 בצל
1 חציל
2 שיני שום
1 כוס בורגול
400 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
2 כוסות מים
מלח
פלפל שחור

תבשיל בורגול עם חצילים ברוטב עגבניות

בורגול עם חצילים ברוטב עגבניות, תוספת צמחונית/טבעונית נהדרת לכל ארוחה.

בתקופה האחרונה אני מקפידה להוסיף לתפריט האוכל שלנו מנה צמחונית, שמסתבר שבסוף כולם אוהבים אותה. אני אוהבת חצילים, הילדים אוהבים שולבטה, החלטתי לשלב בין השניים.

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו69כאן – מתכונים לווטצ'אפ

 ורק שתדעו שהתבשיל הוא לא רק ארוחה טעימה ומזינה, אלא גם בריאה ומגוונת.

שילוב של הטעמים העמוקים של הבורגול, עם החצילים החצילים והחמיצות של רוטב העגבניות יוצר חגיגה של טעמים.

הבורגול הוא מקור מצוין לפחמימות מורכבות, חלבון וסיבים תזונתיים. החצילים עשירים בנוגדי חמצון וויטמינים, והעגבניות מספקות כמויות נדיבות של ויטמין C וליקופן.

היידה מתחילים. חותכים חציל לקוביות, טיפת שמן על המחבת וקולים את קוביות החצילים. אפשר כמובן גם לאפות בתנור או בנינג'ה כמובן.

הכנתי את קוביות ואחרי זה ערבבתי עם הבורגול. עשרים דקות ויצא תבשיל פצצה.

התבשיל מתאים לצמחונים וטבעונים, והוא יכול להיות גם ללא גלוטן אם משתמשים בבורגול ללא גלוטן.

בורגול עם חצילים ברוטב עגבניות

 

 

סט הג'רזי האהוב עליכם חזר עם צבעים חדשים

סט ג’רסי חלק 100% כותנה - 8 צבעים לבחירה + 4 מידות
החל מ- 59 ₪

לעוד מתכונים צמחוניים לוחצים כאן
מתכונים צמחוניים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

 

תוספת נפלאה לכל ארוחה

בורגול עם חצילים ברוטב עגבניות

בורגול עם חצילים ברוטב עגבניות

 

בורגול עם חצילים ברוטב עגבניות

סוויט דולי
בורגול עם חצילים ברוטב עגבניות תבשיל צמחוני טבעוני בחצי שעה
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 38 minutes
Course מתכונים טבעוניים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 חציל
  • 2 שיני שום
  • 400 גרם קוביות עגבניות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

Instructions
 

מכינים את החציל

  • פורסים את החציל לפרוסות וחותכים לקוביות
  • ניתן לצרוב על מחבת עם מעט שמן או לקלות בתנור.
  • כשהחציל מוכן שמים בצד

הכנת התבשיל

  • יוצקים שמן לסיר ומוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל לגוון שקוף
  • שוטפים את הבורגול
  • מוסיפים את קוביות העגבניות ואת הרסק, המים, המלח והפלפל ושיני שום כתושות
  • מערבבים הכל ביחד. מוסיפים את הבורגול לסיר ומביאים לרתיחה
  • אחרי שהסיר רתח, מנמיכים את האש ומוסיפים את קוביות החצילים
  • מערבבים מדי פעם, מבשלים עוד כעשרים דקות עד שהמים מסתיימים והבורגול מוכן. בתיאבון!
Keyword בורגול עם חצילים ברוטב עגבניות

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
2 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות
adi
adi
1 חודש לפני

מצאתי טעות במתכון של בורגול עם חצילים ברוטב עגבניות. נרשם פעמיים שיש להכניס את הבורגול. פעם בתחילת המתכון (3) ובפעם כמרכיב אחרון (5). אז מה נכון לעשות?

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים