מתכון לסלט קפרזה איטלקי שבא היישר מאיטליה. סלט איטלקי המורכב מירקות ומגבינה. הסלט נחשב לסלט פשוט יחסית, ומורכב מעגבניות, פרוסות מוצרלה, עלי בזיליקום, שמן זית ותבלינים.
מקורו של הסלט בחבל קמפניה שבדרום איטליה, ופירוש שמו הוא "סלט מקפרי", כלומר מהאי קפרי הסמוך לנאפולי.
סלט קפרזה הוא סלט איטלקי קלאסי ופשוט להכנה, שנחשב לאחד הסלטים הטעימים והמרעננים ביותר. הוא מורכב מכמה מצרכים בסיסיים אך איכותיים, שביחד יוצרים הרמוניה של טעמים ומרקמים.
להכנת סלט קפרזה משתמשים בעגבניות. בדרך כלל משתמשים בעגבניות בשלות ועסיסיות, העגבניות חתוכות לפרוסות או לרבעים מוסיפות מתיקות וטעם עז לסלט.
גבינת מוצרלה טרייה היא מרכיב חיוני בסלט קפרזה. היא מוסיפה קרמיות, מליחות עדינה ומרקם נעים. עלי בזיליקום טריים מוסיפים לסלט ארומה רעננה וטעם מעט חריף. הם משלימים את טעמי העגבניות והמוצרלה. השתדלו לשים עלים קטנים.
אפשר להוסיף צלפים וזה ישביח לכם את טעם הסלט.
לא חייבים להשתמש רק בעגבניות גדולות, אפשר להשתמש בעגבניות שרי, וכדורי מוצרלה בייבי שניתן למצוא בכל סופר. כך למדתי להכיר את הסלט הזה. הנכדה הגדולה שלי משתגעת על כדורי המוצרלה.
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
בדרך כלל משתמשים בחומץ בלסמי כתבלין העיקרי, אבל גם שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס, ואפשר להוסיף כמובן גם אורגנו או בזליקום יבש. כמה צלפים מעל, ישדרגו לכם את המנה. ניתן כמובן לשלב בין העגבניות או המוצרלה – הכי חשוב מה שאתם אוהבים.
השילוב של מתיקות העגבניות, מליחות המוצרלה, ארומת הבזיליקום ועושר שמן הזית יוצר חגיגה של טעמים. המרקמים השונים של המרכיבים – רך, עסיסי, קריספי – הופכים כל ביס לחוויה.
צבעי הסלט – אדום, לבן וירוק – מזכירים את דגל איטליה ויוצרים מראה יפהפה. הסלט מוכן תוך דקות ספורות ומתאים לכל אירוע.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן95– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים לירקות? בבקשה
מתכונים לסלטים
המארז שלכם לחג
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דול
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לסלט קפרזה איטלקי
מתכון לסלט קפרזה איטלקי
סוויט דוליIngredients
- 4 עגבניות טריות ובשלות
- 100 גרם גבינת מוצרלה
- 1 כוס עלי בזילקום
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- רבע כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
Instructions
- לחתוך את העגבניות לפרוסות
- לחתוך את המוצרלה לפרוסות
- לקחת צלחת ולהניח פרוסת עגבניה ועליה פרוסת מוצרלה ושוב פרוסת עגבניה ופרוסת מוצרלה וככה את כל הכמות.
- לפזר עלי בזיליקום מעל
- לפני ההגשה מוסיפים מלח, פלפל שחור, שמן זית וחומץ בלסמי ומגישים. נהדר!