מתכון ללחם כוסמין קל הכנה הכנתי בתבנית קסטן. הלחם יצא ארוך, לא גבוה, אבל מאד רך וטעים. פעם נהגתי להכין לחם כוסמין די הרבה.
בחודשים האחרונים חזרתי לזה, וכן, כבר שכחתי כמה קל להכין, ושכחתי כמה הלחם טעים. אזכיר לכם שלחם כוסמין בריא יותר מקמח רגיל.
את הלחם מכינים בקערה אחת. שמים את כל המצרכים מערבבים ומניחים בצד לכמה שעות, לא נוגעים. אחרי מספר שעות, מעבירים לתבנית ולתנור ויש לכם לחם נהדר.
בגלל שהכנתי בתבנית קסטן הלחם לא יצא גבוה אולם היה רך וטעים. אני פרסתי פרוסות, והקפאתי כל 4 פרוסות בשקית.
אחרי שמוציאים מהמקפיא, אפשר להפשיר בחוץ ולפני האכילה לשים בטוסטר, ותכלס אפילו את זה לא צריך.
כוסמין מלא הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, המסייעים לשמור על מערכת העיכול בריאה, לתחושת שובע ממושכת ויכולים לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם.
כוסמין מכיל כמות גבוהה יחסית של חלבון, מה שהופך אותו למזון משביע ומספק אנרגיה לאורך זמן.
בעבר הכנתי סרטון כמה קל להכין בואו תראו כאן
הכוסמין מכיל מגוון של מינרלים חשובים לגוף, כגון אבץ, נחושת ומגנזיום, התורמים לבריאות העצמות, מערכת החיסון ותפקודים מטבוליים אחרים.
לחם כוסמין מלא מאופיין בטעם אגוזי ועשיר יותר מלחם חיטה לבן, והוא יכול להוסיף עומק וטעם למגוון מאכלים.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
בעבר הכנתי עוד מתכונים עם קמח כוסמין תוכלו לראות כאן –
מתכונים וטיפים לקמח כוסמין
מבצע בלעדי בסוויט דולי!
המנדולינה ששברה את הרשת חזרה למלאי!
רוצים לקנות סט מנדולינות בהנחה? בבקשה
פירסמתי את המתכון בעבר ותראו איזה לחמים יפים יצאו
מתבנית שהיא לא קסטן
מחפשים עוד מתכונים ללחם ולחמניות? בבקשה
מתכונים ללחם ולחמניות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
לחם שמתאימה לו כל תוספת שאתם אוהבים
מתכון ללחם כוסמין קל הכנה
מתכון ללחם כוסמין קל הכנה
סוויט דוליIngredients
- 3 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 ורבע כוס מים
Instructions
- שמים בקערה את הקמח ומלח ומערבבים
- מוסיפים את השמרים ומערבבים, הכל ביחד
- מוסיפים את המים ומערבבים לבלילה אחידה
- הבלילה לא ממש מוצקה וזה בסדר
- מכסים במגבת ומניחים על השיש לשש שעות בלי לגעת
- אחרי שש שעות, הבצק תפח
- מוציאים מהתבנית יוצרים כיכר לחם
- מקמחים תבנית ושמים את הבצק בתוכה
- לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות מכניסים את הלחם ואופים כחצי שעה עד שהלחם אפוי
- מוציאים, מקררים ובתיאבון!
כמה מ"ל הכוס?!
כוס מדידה בינלאומית – 250 מל
כמה מ"ל הכוס מים ?!
האים הכוס מדידה של הקמח זהה לכוס מדידה של המים או ששתיהם המ"ל הוא שונה ?!
מידת הכוס הבינלאומית היא 250 מל' זה בדיוק כמו כוס חד פעמית קטנה חמה.תמדדי הכל באותה הכוס.