שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה

שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה נפלאים וטעימים

שתף
הדפסה
שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה
מה צריך

1 חבילת פילו "שימרית"
500 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינה מלוחה
250 גרם קוטג'
4 כפות שמן
1 ביצה
לציפוי
3 ביצים
250 מל' שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור

סוויט טיפ

7 שבלולים

מה צריך

1 חבילת פילו "שימרית"
500 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינה מלוחה
250 גרם קוטג'
4 כפות שמן
1 ביצה
לציפוי
3 ביצים
250 מל' שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור

סוויט טיפ

7 שבלולים

שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה

שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה מאפה טעים ומיוחד. בעבר הכנתי עם תרד וגבינות ואופן ההכנה ביוטיוב הגיע לכ- 100 אלף צפיות! בזמן האחרון שאלתם על הכנה רק עם גבינות, אז הכנתי הפעם בצורת שבלולים.

את השבלולים הנהדרים האלה הכנתי עם בצק פילו של שימרית, שהוא תמיד במקרר, לא במקפיא, מוציאים מהמקרר ומתחילים לעבוד. מצוין לעבודה!

בחבילת עלי פילו של שימרית יש 14 דפים, לכן בסוף תהייה לכם תבנית מלאה עם 7 שבלולים. בתמונה תוכלו לראות שיש אחד שהכנתי לחוד.

ניתן לשחק עם סוגי הגבינות כשאתם מכינים, יש כאלה שמוסיפים גבינה צהובה, אני הלכתי על הגירסה הקלאסית. גבינות לבנות וגבינה מלוחה.

שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה

הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך הכנתי

לא בכדי קוראים לבורקס הזה, בורקס מים. אחרי שאנחנו מכינים את השבלולים, מצפים את השבלולים בבלילה של שמנת מתוקה, ביצים, תבלינים והם גורמים לבצק להיות בפנים רך-רך.

ככה נראית התבנית שלנו לפני שנכנסה לתנור.

שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה

אחרי שהבורקס מוכן, השכבה העליונה נשארת קריספית אבל הבצק בתוכו רך רך ומלא בטעמים.

תגישו את המנה עם צזיקי והאנשים יעופו עליכם.

מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה

 

להיט בלעדי בסוויט דולי
המנדולינה המשולבת שמונה באחד
מנדולינה משולבת שמונה ב - 1
לפרטים ורכישה לוחצים כאן
מנדולינה משולבת
רוצים לראות איך עובדים עם המנדולינה? הכנתי לכם סרטון

 

בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט

 

עוד מתכונים לבורקס תמצאו כאן
מתכונים לבורקס

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

השבלולים עם צזיקי – אושר שלם בארוחה אחת

שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה

 

הפרסום בשיתוף "שימרית"

 

שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה

 

שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה

סוויט דולי
שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה מופלאים בטעמם
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לבורקס
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק פילו "שימרית"
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 250 גרם גבינת קוטג'
  • 250 גרם גבינה מלוחה
  • 1 ביצה
  • 4 כפות שמן

בלילה לציפוי

  • 3 ביצים
  • 250 מל שמנת מתוקה
  • חצי כוס חלב
  • 1 כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור

Instructions
 

הכנת בלילת הגבינות

  • שמים בקערה את הגבינות והביצה, ומערבבים לבלילה אחידה ומניחים בצד
  • פותחים את חבילת עלי הפילו של שימרית ומניחים דף עבודה על משטח העבודה
  • הופכים את דף הפילו שיהיה לרוחב
  • מורחים אותו בשמן ומניחים עליו דף נוסף ומהדקים
  • מניחים 2 כפות של בלילה בקצה דף הפילו ועוד כף אחת מורחים על כל העלה
  • מגלגלים לרולדה ארוכה ובסוף מסובבים לשבלול
  • ככה מכינים את כל השבלולים
  • משמנים תבנית ומניחים את השבלולים בתבנית. רצוי תבנית זכוכית אטומה או תבנית אחרת, אבל לא תבנית עוגה כדי שהנוזלים לא ינזלו מהתבנית
  • מניחים את השבלולים בתבנית כשהד "הפתוח" של השבלול נוגע בגב התבנית. ככה השבלול ישמור על צורתו

הכנת בלילה לציפוי

  • שמים בקערה את השמנת המתוקה, חלב, ביצים מלח ופלפל ומערבבים לבלילה אחידה
  • יוצקים את הבלילה על כל התבנית, רצוי להשאיר שכבה דקה למעלה חשופה, ככה הבורקס למעלה יהיו קריספיים
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כארבעים דקות
  • בזמן האפייה יתכן והבורקס יתנפחו, אל דאגה, אחרי שמוציאים מהתנור, הם חוזרים לצורתם בתבנית
  • מגישים חם עם צ'זיקי זה חלום! בתיאבון.
Keyword שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
3 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות
גילה
גילה
2 חודשים לפני

היי, אני אוהבת מאוד את המתכונים שלך שהם מתכונים של בית ואוספת אותם באדיקות.
הפעם נראה שמשהו לא בסדר בשורה 5 בסעיף הכנת בלילת הגבינות:

  • מניחים 2 כפות בקצה דף הפילו ועוד כף אחת מורחים על כל העלה

2 כפות של מה? של בלילת הגבינות או של השמן שעליו דובר בשורות הקודמות?
תודה מראש
גילה

גילה
גילה
2 חודשים לפני

תודה רבה

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים