שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה מאפה טעים ומיוחד. בעבר הכנתי עם תרד וגבינות ואופן ההכנה ביוטיוב הגיע לכ- 100 אלף צפיות! בזמן האחרון שאלתם על הכנה רק עם גבינות, אז הכנתי הפעם בצורת שבלולים.
את השבלולים הנהדרים האלה הכנתי עם בצק פילו של שימרית, שהוא תמיד במקרר, לא במקפיא, מוציאים מהמקרר ומתחילים לעבוד. מצוין לעבודה!
בחבילת עלי פילו של שימרית יש 14 דפים, לכן בסוף תהייה לכם תבנית מלאה עם 7 שבלולים. בתמונה תוכלו לראות שיש אחד שהכנתי לחוד.
ניתן לשחק עם סוגי הגבינות כשאתם מכינים, יש כאלה שמוסיפים גבינה צהובה, אני הלכתי על הגירסה הקלאסית. גבינות לבנות וגבינה מלוחה.
הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך הכנתי
לא בכדי קוראים לבורקס הזה, בורקס מים. אחרי שאנחנו מכינים את השבלולים, מצפים את השבלולים בבלילה של שמנת מתוקה, ביצים, תבלינים והם גורמים לבצק להיות בפנים רך-רך.
ככה נראית התבנית שלנו לפני שנכנסה לתנור.
אחרי שהבורקס מוכן, השכבה העליונה נשארת קריספית אבל הבצק בתוכו רך רך ומלא בטעמים.
תגישו את המנה עם צזיקי והאנשים יעופו עליכם.
המנדולינה המשולבת שמונה באחד
מנדולינה משולבת
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
עוד מתכונים לבורקס תמצאו כאן
מתכונים לבורקס
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
השבלולים עם צזיקי – אושר שלם בארוחה אחת
הפרסום בשיתוף "שימרית"
שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה
שבלולי בורקס מים סו בורק גבינה
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק פילו "שימרית"
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 250 גרם גבינת קוטג'
- 250 גרם גבינה מלוחה
- 1 ביצה
- 4 כפות שמן
בלילה לציפוי
- 3 ביצים
- 250 מל שמנת מתוקה
- חצי כוס חלב
- 1 כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
Instructions
הכנת בלילת הגבינות
- שמים בקערה את הגבינות והביצה, ומערבבים לבלילה אחידה ומניחים בצד
- פותחים את חבילת עלי הפילו של שימרית ומניחים דף עבודה על משטח העבודה
- הופכים את דף הפילו שיהיה לרוחב
- מורחים אותו בשמן ומניחים עליו דף נוסף ומהדקים
- מניחים 2 כפות של בלילה בקצה דף הפילו ועוד כף אחת מורחים על כל העלה
- מגלגלים לרולדה ארוכה ובסוף מסובבים לשבלול
- ככה מכינים את כל השבלולים
- משמנים תבנית ומניחים את השבלולים בתבנית. רצוי תבנית זכוכית אטומה או תבנית אחרת, אבל לא תבנית עוגה כדי שהנוזלים לא ינזלו מהתבנית
- מניחים את השבלולים בתבנית כשהד "הפתוח" של השבלול נוגע בגב התבנית. ככה השבלול ישמור על צורתו
הכנת בלילה לציפוי
- שמים בקערה את השמנת המתוקה, חלב, ביצים מלח ופלפל ומערבבים לבלילה אחידה
- יוצקים את הבלילה על כל התבנית, רצוי להשאיר שכבה דקה למעלה חשופה, ככה הבורקס למעלה יהיו קריספיים
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כארבעים דקות
- בזמן האפייה יתכן והבורקס יתנפחו, אל דאגה, אחרי שמוציאים מהתנור, הם חוזרים לצורתם בתבנית
- מגישים חם עם צ'זיקי זה חלום! בתיאבון.
היי, אני אוהבת מאוד את המתכונים שלך שהם מתכונים של בית ואוספת אותם באדיקות.
הפעם נראה שמשהו לא בסדר בשורה 5 בסעיף הכנת בלילת הגבינות:
2 כפות של מה? של בלילת הגבינות או של השמן שעליו דובר בשורות הקודמות?
תודה מראש
גילה
של הבלילה. תסתכלי בסרטון מראים בדיוק. יום טוב.
תודה רבה