מרק תאילנדי עם חמאת בוטנים הוא מרק טעים ומיוחד בטעמו. חמאת הבוטנים מוסיפה למרק מרקם קרמי ועשיר, ומעשירה את הטעמים הבסיסיים של המרק התאילנדי. השילוב הזה יוצר מרק עם טעמים ייחודי ומאוזן, מתוק-חמוץ-חריף, שמשאיר טעם של עוד.
המרק מתאים בול לימי החורף שנחתו עלינו.
אני השתמשתי בחמאת בוטנים של jif חמאת הבוטנים מספר 1 בארה"ב כבר לפני 60 שנה. חמאת בוטנים רכה וקרמית טעימה ונפלאה.
למרות שהמרק עשיר בטעמים, הוא יחסית קל להכנה, שמים את כל המצרכים אחד אחרי השני בסיר ובסוף יש לכם מרק עם טעמים מופלאים! פעם ראשונה שראיתי מישהו מהמשפחה שלנו אוכל שלוש קערות ברצף! כמה שהיה טעים.
הכנתי לכם סרטון כדי שתוכלו לראות איך הכנתי את המרק
המרק, מנה טעימה, מיוחדת במינה ומגוונת, שמציעה חוויה ייחודית. אם אתם מחפשים להפתיע את המשפחה או האורחים, המרק הזה הוא בחירה מושלמת עבורכם.
לגבי החריפות – אני שמתי חצי פלפל חריף כי אני וחריף לא חברים. לא אוהבת בכלל חריף, ודווקא במרק היתה לי הפתעה לטובה. חמאת הבוטנים מעדנת וממתיקה את המרק ולכן כשטעמתי הטעם היה מעולה ופיקנטי. תחליטו אם אתם מעדיפים שהמרק יהיה יותר חרפרף תשימו פלפל חריף שלם.
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים למרקים?
מתכונים למרקים
אתם חייבים לנסות את המרק הנפלא הזה – דרך מצוינת לחוות את טעמי המטבח התאילנדי ולהרחיב את האופקים הקולינריים
הפרסום בשיתוף jif
מרק תאילנדי עם חמאת בוטנים

מרק תאילנדי עם חמאת בוטנים
סוויט דוליIngredients
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף שמן זית
- 3 גבעולים ירוק ולבן - בצל ירוק
- 1 בצל סגול
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל אדום ארוך
- חצי פלפל ירוק חריף
- 5-6 גפרורי ג'ינג'ר מקולף
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 400 מל קרם קוקוס
- 3 כוסות מים
- 1 כוס איטריות נודלס מוכנות
- חצי כוס שברי בוטנים קלויים - לקישוט
Instructions
- מקלפים את הפלפלים ופורסים לפרוסות
- חותכים את הבצל הירוק לפרוסות ואת הבצל הסגול לחצאי עיגולים
- יוצקים את השמן לסיר ומוסיפים את הבצל הירוק והסגול ומאדים מספר דקות
- מוסיפים את כל הפלפלים והג'ינג'ר ומטגנים הכל ביחד עד שהירקות מתרככים
- בינתיים את הג'ינג'ר מקלפים ופורסים 5-6 גפרורים דקים ורק בהם משתמשים
- מאדים אותם יחד עם הירקות
- מוסיפים את החמאת בוטנים לתבשיל
- מוסיפים מים מלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים כשלושים דקות
- מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עוד כחמש דקות
- מוסיפים את הנודלס המוכנים והמרק שלכם מוכן להגשה.
- לפני ההגשה תפזרו מעל שברי בוטנים קלויים, פרוסות בצל ירוק ויש לכם מרק מ ע ו ל ה! בתיאבון!