לאנגוש הוא מאכל רחוב פופולרי במיוחד בהונגריה וברומניה, וגם בפראג אכלתי אותו. ולמרות ויכוחים על מוצאו, הוא אהוב על רבים במזרח אירופה. מדובר בבצק שטוח, מטוגן בשמן עמוק, ומוגש בדרך כלל עם ממרח שום, שמנת חמוצה וגבינה מגוררת.
לאנגוש זו הסופגניה הרומנית/הונגרית/מזרח אירופאית – ואין מה להגיד – היא טעימה אש.
בהכנות לחנוכה שלחתי מתכוניות לסופגניות מיוחדות מכל העולם קבלתי הערה צודקת, ממישהו שאמר, שבכל המבחר הוא לא מצא לאנגוש. מיד התגייסתי למשימה.
אני מכירה את הלנאגוש כשהיינו ברומניה לפני כמה שנים ושם מכרו את זה עם שמנת חמוצה מעל וגבינות. בפראג מכרו את זה עם גבינות צהובות ורוטב אדום. אני הלכתי על הקלאסי ואמא'לה ואבא'לה – אתם חייבים להכין!
יש לי מתכון הורס לספינג' , אמרתי לעצמי בואי תצ'פרי אותו ותכינו לאנגוש. יצא פנטסטי. מוש מוש מושלםםם.
הכנתי לכם סרטון כדי שתראו בדיוק איך הכנתי
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
מה הופך את הלנגוש למיוחד?
הבצק של הלנגוש, עם טעם עשיר ומיוחד. התוספות השונות, כמו שום וגבינה, משלימות את הטעם ומאפשרות לכל אחד להתאים את הלנגוש לטעמו האישי.
הלנגוש משלב בין מרקם חיצוני פריך ופנימי רך, מה שהופך אותו למנה משביעה ומנחמת.
למרות שהתוצאה מרשימה, הכנת לנגוש היא די פשוטה ומהירה. הבצק קל להכנה, מטגנים ויש לנו לנגוש.
איך מכינים לאנגוש? כמה כללים כדי שהלאנגוש שלכם יהיה מושלם
תכינו את הבצק עם מיקסר וו לישה לפחות שבע שמונה דקות, עד שהבצק נתלה על הוו לישה רך.
ממליצה להכין לילה לפני ולשים במקרר, חוסך עבודה וזמן המתנה. אבל אפשר כמובן להכין ולתת לבצק לתפוח.
אחרי ההתפחה, פותחים כל כדור בצק, אני רידדתי במערוך ואחרי זה מותחים את הבצק עם הידיים.
נותנים לבצק לנוח עוד קצת ואחרי זה מטגנים. עומדים ליד ושומרים שלא יישרף כי הם משחימים במהירות. אחרי זה – הללויה! נפלאים בטעמם.
החיסרון – אין להכין את הלאנגוש יום מראש. הוא טעים ישר אחרי ההכנה. אני הכנתי בצהריים ובערב הגיעו הילדים להדלקת נרות. חיממתי בנינג'ה בתוכנית גריל והאמת זה חוסל, כי זה נעשה יותר קריספי, אבל ההמלצה היא להכין במקום כמובן.
אל תשכחו להכין את ממרח השמנת החמוצה עם השום – למרוח מעל, ולפזר גבינה צהובה. זה ואו!
עוד מתכונים לחנוכה תמצאו כאן
מתכונים לחנוכה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
לרכישה
מארז להכנות טורטיה אכילה בתנור
סרטון הדגמה
סט קערות להכנת טורטיה אכילה
רוצים לקנות 4 קערות להכנת טורטיה בהנחה? בבקשה
הלאנגוש עם השמנת החמוצה והגבינה הצהובה
מתכון ללאנגוש שמכינים בבית

מתכון ללאנגוש שמכינים בבית
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות קמח
- 1 כף שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים פושרים
להכנת קרם שמנת
- 200 גרם שמנת חמוצה
- 2 שיני שום כתושות
- פחות מרבע כפית מלח
- גבינה צהובה מגורדת אפשר קשקבל או כל גבינה אחרת לפזר על ממרח השמנת
Instructions
- שמים במיקסר את הקמח עם השמרים ומערבבים
- מוסיפים את הסוכר לתערובת ו מערבבים, מוסיף את המלח ומערבבים הכל ביחד
- יוצקים את המים ומעבירים למיקסר
- מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית 7-10 דקות עד שהבצק נתלה על הוו לישה
- מעבירים לקערה משומנת, מכסים, משאירים לילה במקרר או מתפיחים עד שמכפיל את נפחו
- מקמחים משטח עבודה מרדדים את הבצק וחותכים ל-6 חתיכות
- כל פיסה מקמחים ומרדדים עם מערוך לצורה עגולה
- תכינו את כל הכדורים ורק אחרי זה תתחילו לטגן
- ממלאים מחבת בשמן, טובלים ידית מעץ ואם יש בועות השמן חם מספיק
- מכניסים כל פעם לנגוש אחד ומטגנים, מספר דקות, השחים, הופכים לצד שני
- מוציאים מהאש ומעבירים לרשת שהשמן יטפף
- מטגנים כל פעם אחד, אחד אחרי השני.
- מוציאים מהאש ומניחים במסננת לטפטוף השמן.
הכנת שמנת חמוצה עם שום
- מערבבים שמנת חמוצה עם שום, מלח ומערבבים הכל ביחד
- מניחים שתי כפיות על הלנגוש החם, מפזרים גבינה צהובה מעל ומגישים. חג שמח!