עוגיות גרנולה שעוד לא אכלתם הן עוגיות בריאות נפלאות שמכינים בעשר דקות והכל בקערה אחת.
בזמן האחרון הבת שלי החליטה שאנחנו מכינות עוגיות בריאות. "אמא אני רוצה שתכיני לי הפעם עוגיות שיבולת שועל עם חמוציות"
האמת, גם בפעם הקודמת רצתה אבל לא היו חמוציות בבית. הפעם התארגנתי מראש.
בפעם הקודמת הכנו עוגיות שיבולת שועל וקמח כוסמין . פתחה לה קונדיטוריה פרטית.
אדם בן השמונה הצטרף לחגיגה והוא זה שמזג את החומרים לקערה. היתרון האדיר, שמים את כל החומרים אחד אחרי השני במיקסר ועומדים ומסתכלים איך הבלילה שלנו נהפכת לעוגיות נהדרות.
עשר דקות ויש לכם עוגיות גרנולה בריאות שאצלנו הילדים מחסלים.
הפעם החלטנו להכין עם שוקולד לבן, מה שהקפיץ את הטעם של העוגיות לגמרי. גם החמוציות הוסיפו טעם נהדר. תנסו, הן נהדרות. מבחינתנו זהו חטיף בריא וטעים.
עוגיות גרנולה ביתיות ניתנות להתאמה אישית, כך שתוכלו לשלוט בכמות הסוכר והשומן המוספים. הן עשירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, ומכילות שומנים בריאים שמקורם באגוזים ובזרעים.
הכנת עוגיות גרנולה היא פעילות מהנה שניתן לעשות עם ילדים או הנכדים. הן בלאגן במטבח. המיקסר עובד אתם נותנים להם להכניס כל פעם את החומרים ובסוף מכינים עוגיות.
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו ממש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאןק47– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מתחילים להתכונן לפורים!
מארז חגיגי למשלוח מנות
לפרטים ומכירה
מארז חגיגי לפורים
עוגיות גרנולה שעוד לא אכלתם

עוגיות גרנולה שעוד לא אכלתם
סוויט דוליIngredients
- 100 גרם חמאה
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס סוכר חום
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה
- חצי כוס קמח מלא
- חצי כוס קמח רגיל
- כוס וחצי שיבולת שועל עבה
- חצי כוס חמוציות
- חצי כוס אגוזי מלך
- חצי כוס שוקולד לבן קצוץ
- 1 כפית אבקת אפייה
Instructions
- שמים במיקסר את החמאה הרכה עם הביצים עם הסוכר והסוכר וניל ומקציפים עד שהתערובת אחידה
- מוסיפים את הביצה ומערבבים ומחכים שהתערובת תהייה אחידה
- מוסיפים אחד אחרי השני את כל המוצרים. נותנים למיקסר לעבוד על פעולה איטית וככה מוסיפים את המוצרים
- מוסיפים את השיבולת שועל, אגוזים קצוצים, חמוציות והקמח ואבקת אפייה ונותנים למיקסר לעבוד ולעבד את כל הבלילה לתערובת אחידה
- מוסיפים את השוקולד בסוף ומערבבים הכל ביחד
- מרטיבים את הידיים, ומדליקים את התנור ל 170 מעלות
- לוקחים כף, לוקחים מהעיסה ועם הידיים הרטובות מכינים כדור
- משטחים אותו מעל ושמים על נייר אפייה בתבנית אפייה
- ככה מסדרים את כל העוגיות אחת ליד השנייה עם קצת רווחים כי הן מתרחבות בזמן האפייה
- לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו מכניסים את העוגיות ואופים כ-15 עד 20 דקות
- הן יכולות להיות בהירות כשמוציאים אותן מהתנור, הן יתקשו בחוץ. תהנו!