בצק אחד המון סוגי עוגיות יפתרו לכם את הבעיה להכין משלוח מנות לפורים. לא מתברברים עם המון מתכונים. מכינים בצק אחד ויוצרים מגוון רב של סוגי עוגיות.
חשבתי איך יהיה קל להכין עוגיות ולהכין עוגיות מבצק אחד מאפשרת לכם להיות יצירתיים ולנסות שילובים שונים של טעמים ומרקמים. כל אחד יכול לבחור את התוספות שהוא אוהב, וליצור עוגיות שמתאימות בדיוק לטעמו.
הכנתי את הבצק שלי עם נטורינה בטעם חמאה, שהיא עשירה במיוחד. הטעם והמרקם שלה מזכירים חמאה אמיתית, אך ללא רכיבים מהחי. העוגיות יצאו מופלאות בטעמן, רכות ונמסות בפה… פשוט מושלמות!"
העוגיות כמובן פרווה.
אתם יכולים להכין מראש ולשמור את העוגיות בקופסה סגורה, הם נשארו אצלי חמישה ימים וכל יום טעמם השתבח. הבצק נפלא.
כל כך להכין אותן. הכנתי לכם סרטון כדי שתראו בדיוק איך הכנתי
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
איך מכינים מבצק אחד להמון סוגי עוגיות?
אחרי שמכינים את הבצק, חותכים לחתיכות וכל חלק מכינים ממנו עוגיות מסוג אחר.
אזני המן – קורצים עיגולים מהבצק, ממלאים בשוקולד או תמרים ומכינים אוזני המן
עוגיות סנדויץ ריבה – קורצים עיגולים במספר שווה. חצי מהכמות קורצים באמצע פרח או עיגול, על פרוסה אחת מורחים ריבה, מזליפים אבקת סוכר על העיגולים ומכסים את עיגול הריבה.
את הפרחים הקטנים גם ממלאים בריבה ויש לנו סנדויצ'ים קטנים של עוגיות ריבה ממולאות.
עוגיות סנדויץ שוקולד – מוסיפים 2 כפות שוקולדית או קקאו לכדור הבצק, מעבדים לבצק אחיד. קורצים עיגולים, חצי מהמכות קורצים עיגולים באמצע ומזליפים באמצע שוקולד.
סנדויצ'ים קטנים ממולאים שוקולד – את העיגולים הקטנים שקרצנו מהשוקולד ממלאים ומכינים סנדויצ'ים קטנים עם שוקולד.
עוגיות שוקולד – אפשר להשאיר את הפרחים או העיגולים שקרצנו בתור עוגיות שוקולד.
ספירלה שוקולד וניל – מוסיפים קקאו או שוקולד לאחת מפיסות הבצק. יוצרים מלבן מבצק לבן, עליו מניחים מלבן בטעם שוקולד ומגלגלים. חותכים לפרוסות ויש לנו ספירלות בשני צבעים.
עוגיות שוקולד צ'יפס – מוסיפים שוקולד מגורד לבצק, מרדדים וקורצים עיגולים.
עוגיות מגולגלות – מרדדים בצק, מורחים תמרים או שוקולד ומגלגלים לרולדה ארוכה. אופים ואחרי האפיה פורסים לפרוסות.
עוגיות שיש – את הקצוות של בצק העוגיות המגולגלות, מכדררים ויוצרים כדורים.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הכי כיף לקבל הודעות כאלה
תסדרו את העוגיות אחת אחרי השנייה בצורות ותשלחו לאורחים. הם ישתגעו כמה שהעוגיות טעימות
מתחילים להתכונן לפורים!
המארז החגיגי לפורים כולל
תבנית אמייל 24 צבעונית
סט אפייה מסילקון
קורצנים לעוגיות
תוכלו להכין מעל 10 סוגים שונים של עוגיות. חג שמח
בצק אחד המון סוגי עוגיות
המתכון בשיתוף שימרית

בצק אחד המון סוגי עוגיות
סוויט דוליIngredients
- 200 גרם נטורינה בטעם חמאה
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה
- 500 גרם קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס שמנת צמחית
Instructions
- בקערת מיקסר שמים את הנטורינה בטעם חמאה עם הסוכר כשהיא רכה, סוכר וניל וביצה ומערבבים לתערובת אחידה
- כשהתערובת אחידה, מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים הכל ביחד
- אחרי מספר דקות כשהבצק מתגבש מוסיפים את השמנת הצמחית והמיקסר עובד עוד דקה או שתיים עד שהבצק אחיד
- מקמחים משטח עבודה ומעבירים את הבצק למשטח ומאחדים את הבצק הכל ביחד
- יוצרים גליל ארוך, חותכים שש או שבע חתיכות מגלגלים הכל ביחד ומכניסים למקרר לשעה
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומתחילים לעבוד מכל חתיכת בצק יוצרים עוגיות שונות.
- אזני המן – קורצים עיגולים מהבצק, ממלאים בשוקולד או תמרים ומכינים אוזני המן
- עוגיות סנדויץ ריבה – קורצים עיגולים במספר שווה. חצי מהכמות קורצים באמצע פרח או עיגול. אופים בתנור, לאחר האפייה על פרוסה אחת מורחים ריבה, מזליפים אבקת סוכר על העיגולים ומכסים את עיגול הריבה.
- את הפרחים הקטנים גם ממלאים בריבה ויש לנו סנדויצ'ים קטנים של עוגיות ריבה ממולאות
- עוגיות סנדויץ שוקולד – מוסיפים 2 כפות שוקולדית או קקאו לכדור הבצק, מעבדים לבצק אחיד. קורצים עיגולים, חצי מהמכות קורצים עיגולים. לאחר האפייה, מסדרים זוגות זוגות, כל עיגול מזליפים שוקולד ומכסים בפרח שוקולד.
- סנדויצ'ים קטנים ממולאים שוקולד – את העיגולים הקטנים שקרצנו מהשוקולד ממלאים ומכינים סנדויצ'ים קטנים עם שוקולד
- עוגיות שוקולד – אפשר להשאיר את הפרחים או העיגולים שקרצנו בתור עוגיות שוקולד
- ספירלה שוקולד וניל – מוסיפים קקאו או שוקולד לאחת מפיסות הבצק. יוצרים מלבן מבצק לבן, עליו מניחים מלבן בטעם שוקולד ומגלגלים. חותכים לפרוסות ויש לנו ספירלות בשני צבעים. אופים את העוגיות בתנור.
- עוגיות שוקולד צ'יפס – מוסיפים שוקולד מגורד לבצק, מרדדים וקורצים עיגולים, מניחים בתבנית אפייה ואופים.
- עוגיות מגולגלות – מרדדים בצק, מורחים תמרים או שוקולד ומגלגלים לרולדה ארוכה. אופים ואחרי האפיה פורסים לפרוסות ומפזרים אבקת סוכר מעל.
- עוגיות שיש – את הקצוות של בצק העוגיות המגולגלות, מכדררים ויוצרים כדורים.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כעשר עד 15 דקות
- עוגיות קטנות אופים פחות זמן. תכינו בתבנית סוגים דומים של עוגיות.
- את העיגולים לסנדויץ ריבה אפשר לאפות יחד עם המגולגות
- אחרי שהעוגיות מוכנות, בוזקים אבקת סוכר על אוזני המן - ושיהיה לנו חג שמח ושקט.