סלט קולורבי גזר ודלעת מכינים בעשר דקות, אחרי שפותחים את המקרר ומגלים ירקות שעוד שנייה פג תוקפם. האיש שאיתי משתגע על קולורבי. תהרגו אותי לא מבינה מה האהבה הזו, אני לא נוגעת בו. הוא אוכל אותם כמו תפוח.
עם כל הכבוד, אני פותחת את המגירה ומגלה שעומדים להם חמישה או שישה קולורבים שתכף תכף פג תוקפם. מה נעשה איתם?
עם המנדולינה המשולבת שלי, עם הסכין בצורת גלים הכנו פרוסות, שמן זית מלח ולתנור והן יהיו אנטיפסטי קולורבי. תשמעו! זו היתה הצלחה היסטרית.
לא צילמתי אחרי ההכנה אבל הצלחת פשוט נעלמה. אנשים עפו על זה. וזה הרי כלום עבודה.
מרססים תבנית, פרוסות קולורבי, עוד תרסיס שמן, מלח קצת פלפל שחור ולתנור. 180 מעלות חצי שעה – בום! זה מוכן. אתם חייבים לנסות ממש טעים.
בכל זאת נשארו עוד, אז סלט. אותה מנדולינה עם חותכן של פסים רחבים, הכנתי גם גזר וגם שארית של דלעת חיה! שהיתה במקרר. כן כן, ללא בישול.
היתרונות ברורים, הקולורבי מוסיף פריכות וטעם מעט חריף. הגזר מוסיף מתיקות ומרקם קראנצ'י. הדלעת מוסיפה מתיקות ומרקם רך.
הצבעים הכתומים, הלבנים והירוקים של הירקות יוצרים סלט יפהפה ומושך.
יתן להוסיף לסלט מרכיבים נוספים כמו עשבי תיבול, אגוזים, גרעינים ותיבול שונים, ליצירת טעמים מגוונים, אם אתם אוהבים לכו על זה.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
מחפשים מתכונים לסלטים לפסח?
סלטים לפסח
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
סלט קולורבי גזר ודלעת

סלט קולורבי גזר ודלעת
סוויט דוליIngredients
- 1 קולורבי
- 1 גזר
- רבע דלעת טריה
- חצי כוס פטרוזיליה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- 1 כפית אורגנו יבש - אם אוהבים
Instructions
- מקלפים את הקולורבי ופורסים עם מנדולינה לגפרורים
- מקלפים את הגזר ופורסים עם מנדולינה לגפרורים
- את הדלעת גם מגרדים על המנדולינה שיהיו גפרורים
- מעבירים לקערה הכל ביחד ומערבבים
- מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ואת כל התבלינים ומערבבים הכל ביחד
- ניתן לשמור בקופסה סגורה במקרר לאחר התיבול
- או אפשר להכין את תערובת הרוטב בצנצנת סגורה במקרר, לפני ההגשה לנער להוסיף לסלט ולערבב. בתיאבון!
מראה וואוו!! חשבתי שדלעת חייבים לבשל לפני שאוכלים…לימדת אותי דבר חדש. בטוח שאנסה את זה!
דלעת אפשר לאכול ככה היא נהדרת. יש לי עוד מתכון נהדר עם דלעת חיה מה שנקרא(:
https://sweetdooly.co.il/924