שיפודי בצק פיצה ועשבי תיבול, הלהיט שלכם לסוכה. יופי של הפתעה לאירוח.
בסוכה יושבים הרבה, מדברים ונהנים. השיפודים האלה הם הנשנוש המושלם! תוספת נהדרת ומפתיעה. הם לא כבדים, לא דורשים צלחות וסכו"ם מיוחדים – פשוט תופסים שיפוד ואוכלים. זה כיף וזה טעים.
היתרון העצום, הם משתלבים היטב עם כל המנות.
הם מושלמים לטבול בגבינות רכות, ממרחים, חומוס משובח או סתם שמן זית בלסמי. מ-ע-ד-ן!
הם תוספת מדהימה לצד סלטים, מרקים, ואו ליד המרק זה ממש שוס וכמובן ליד כל מנה בשרית אחרת שאתם מגישים. הם מתאימים לכל מנה בצורה פשוט מושלמת.
הצבע הירוק של עשבי התיבול, יחד עם השחמה הקלה של הבצק על השיפוד, נותן מראה כפרי ויפהפה שמתאים בול לאווירת החג והסוכה.
את השיפודים הנהדרים האלה הכנתי עם בצק פיצה של שימרית, בצק שנמצא תמיד במקרר, לא צריך להפשיר, קל לעבוד איתו ושהוא פרווה לחלוטין, ולכן יתאים לכל ארוחה.
שיפודי פיצה הם הדבר הכי קל ומהיר להכנה. מורחים את הבצק עם תערובת עשבי התיבול, חותכים פסים, מניחים פס אחד על גבי השני ובסוף חותכים לריבועים. משפדים והופה – יש לכם יופי של הפתעה לאורחים.
היתרון, כמובן אפשר לאפות מראש ולהגיש בטמפרטורת החדר. אבל אם אתם מהמשתדלים יתר על המידה, אפשר לחמם כמובן בטוסטר כמה דקות לפני ההגשה.
הכנתי לכם סרטון שתראו כמה קל להכין
תדמיינו את זה: אתם יושבים בסוכה, קצת קריר בחוץ, השיפוד לידכם, וכל פעם מורידים מהשיפוד פיסת בצק, טובלים ברוטב או טובלים במרק – תשמעו אתם מסודרים עם הפתעה ביתית ומנחמת שאין שנייה לה.
להצלחה מושלמת, תקראו היטב באופן ההכנה במתכון איך מכינים.
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מניחים את שיפודי הפיצה על נייר אפיה ובזמן האפייה הם משחימים בתחתית וגם מעל.
שיהיה חג טעים עם בשורות טובות אהובות ואהובים
שיפודי בצק פיצה ועשבי תיבול
המתכון בשיתוף שימרית
שיפודי בצק פיצה ועשבי תיבול
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק פיצה של שימרית
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- רבע כוס שמן
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפית מלח
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית בזיליקום יבש
Instructions
- מכינים את התערובת, קוצצים את הפטרוזיליה דק דק
- מוסיפים לקערה, יוצקים שמן, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים הכל ביחד
- פותחים את בצק הפיצה ומרדדים אותו עם נייר אפייה מעל יהיה יותר קל שיהיה ישר
- מורחים את הבצק עם תערובת עשבי התיבול, תמרחו כל פעם שליש כדי שיהיה לכם יותר קל לעבוד
- שמים את הבצק אליכם כמלבן ומתחילים לפרוס פסים מלמטה
- פורסים פס, יש עליו רוטב עשבי תיבול, מניחים עוד פס, עוד רוטב עשבי תיבול, עוד פס וגם על הפס האחרון שיהיה עליו רוטב עשבי תיבול
- מכיוון שהבצק רך בעת העבודה, כשאתם מרימים אותו ממשטח העבודה, הוא ימתח, לא לדאוג, להניח על הפס הקודם, אבל תמיד שיהיה רוטב עשבי תיבול בין הפסים
- אחרי שיש לכם שורה עם כמה שכבות, פשוט חותכים לריבועים ומשפדים על שיפוד
- מניחים על נייר בתבנית אפייה וככה מכינים את כל שיפודי הבצק שלנו
- מניחים אותם אחד ליד השני ולתנור שחומם מראש ל 200 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כ-15 דקות עד שהם משחימים, אם צריך עוד חמש דקות אפשר, תלוי בחום התנור שלכם
- מוציאים, מורחים אותם שוב בתערובת ומחכים לאורחים שיטרפו אותם. בתיאבון.