מרק אפונה עם ניוקי

מרק אפונה עם ניוקי מרק קטיפתי ומנחם

שתף
הדפסה
מרק אפונה עם ניוקי
מה צריך

4 כפות שמן
1 בצל
800 גרם אפונה
מלח ופלפל שחור
מים
ניוקי קטנים

מה צריך

4 כפות שמן
1 בצל
800 גרם אפונה
מלח ופלפל שחור
מים
ניוקי קטנים

מרק אפונה עם ניוקי

מרק אפונה עם ניוקי  מרק קטיפתי ומנחם. זה ה"שמיכה" של המנה. הילדים של הבת שלי אוהבים את המרק שלהם בצבעים, מרק כתום, מרק ירוק, אבל הפעם החלטתי להוסיף למרק אפונה גם ניוקי ויצא מרק אש!

הניוקי? הוא מביא את ה"ביס"! הוא רך מבפנים ובעל מעטפת נגיסה מבחוץ – זהו ניגוד שמימי שמשדרג כל כף.

מנה משביעה ומאוזנת, בדרך הכי טעימה, האפונה מביאה את הצד הבריא: חלבון צמחי, סיבים תזונתיים וצבע ירוק חי.

אני תמיד מוסיפה תפוח אדמה אחד כדי שיסמיך את המרק.

הניוקי, תפוחי אדמה, מספק את הפחמימה המנחמת, שנותנת תחושת שובע אמיתית. זה לא סתם מרק פתיחה, תכל'ס ארוחה שלמה בקערה אחת.

הילדים אוהבים את המרק שלהם קטיפתי בלי "רעשים" ואני אוהבת את המרק שלי עם נגיסות של אפונה, לכן אני לא טוחנת את המרק למחית. תמיד משאירה בחוץ כוס אפונה וככה למרק יש גם מרקם קטיפתי אבל גם נגיסות של אפונה,

בנוסף, כל ניוקי הופך ל"פצצת טעם" קטנה שמפוצצת את החך בכל ביס הניוקי מוסיף למרק הירוק העמוק של המרק, מראה יפהפה ומזמין. שידרוג ויזואלי למנה פשוטה אבל טעימה אש!

 

מרק אפונה עם ניוקי

 

עוקבים אחרי  באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי  –
האינסטגרם של סוויטדולי

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאןק47– מתכונים לווטצ'אפ

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

מטחנת תבלינים חשמלית 200 וואט

מטחנת תבלינים חשמלית 200 וואט

הניוקי הוא המרכיב הסודי, זה פשוט שילוב שנעשה בגן עדן של אוכל מנחם

מרק אפונה עם ניוקי

 

מרק אפונה עם ניוקי

 

מרק אפונה עם ניוקי

סוויט דולי
מרק אפונה עם ניוקי מרק קטיפתי ומנחם
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 800 גרם אפונה
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

  • יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שקוף
  • מוסיפים את האפונה וקוביות תפוחי אדמה ומטגנים הכל ביחד מספר דקות
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור מערבבים ומוסיפים מים
  • מבשלים עד לרתיחה, אחרי הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאפונה רכה
  • מוציאים מהסיר כוס מגרגרי האפונה ואת יתר המרק טוחנים למחית חלקה
  • אחרי הטחינה מוסיפים את האפונה ואת הניוקי ומבשלים עוד כעשר דקות עד שהניוקי רך
  • מגישים לשולחן ונהנים מכל כף של מרק. בתיאבון.
Keyword מרק אפונה עם ניוקי

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים