פסטה עם עגבניות וזיתים פסטה אליולי,
סרטון של דקה וחצי איך מכינים את הפסטה הנפלאה הזו, בבקשה.
כבר סיפרתי לא פעם שאצלנו במשפחה יש את אנשי התפוחי-אדמה ויש את אנשי האורז.
מודה, אני מאנשי האורז, אורז יכול לשבור לי כל דיאטה אפשרית.
כן, יש גם בנושא הפחמימות את הפסטה ושם, וזה ממש וידוי, פסטה לא ממש מדברת אלי.
אולי בצורת רביולי או בנוסח אסייתי זה כן, ברוטבים רגילים ממש לא.
אבל! כל יום אנחנו לומדים משהו חדש וזה בדיוק מה שקרה לי עם הפסטה אליולי, פסטה עם עגבניות וזיתים.
השבוע, דנה כלתי הוזמנה למסיבת רווקות והוטל עליה להכין שני סוגי פסטה.
"אני אכין פסטה אליולי יש לך רעיון לעוד סוג?" שאלה אותי
"פסטה אלי-יולי?"
"כן ממש קל להכין אותה"
"מצויין, את תכיני את האליולי ואני אכין עם תרד"
וככה, בזמן שהפסטה התבשלה, למדתי איך מכינים בשבע דקות רוטב אליולי.
זה כל כך קל, זה כל כך מהיר ואלוהים כמה טעים! שאתם חייבים לדעת גם!
פסטה עם עגבניות שרי וזיתים, פסטה ברוטב אליולי,
הפסטה הכי מהירה שתכינו.
טוב ברור לכם שרצתי לד"ר גוגל לבדוק אם אני כותבת את השם נכון,
ומסתבר שרוטב אליו-אוליו הוא רוטב איטלקי. אני נשארת עם השם המקוצר של דנה.
אגב, אפשר להכין גם עם זיתים שחורים, פשוט באותו רגע היו בבית רק זיתים ירוקים.
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
במחבת, מטגנים במעט שמן, עגבניות שרי, שום, זיתים וכל פעם מוסיפים מהתבלינים
כשהפסטה מוכנה פשוט מוסיפים למחבת ומערבבים הכל ביחד
קל-קל טעים טעים

הקוצץ המושלם לכל מטבח במבצע מיוחד !
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן82– מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

פסטה עם עגבניות וזיתים פסטה אליולי
פסטה עם עגבניות וזיתים פסטה אליולי
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם פסטה
- 5 כפות שמן זית
- 15 עגבניות שרי
- 3 שיני שום פרוסות
- 1 כוס זיתים ירוקים/שחורים פרוסים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית בזליקום יבש
- 1 כפית צ'ילי חריף - לא חייבים
Instructions
- מרתיחים סיר עם מים וכשהמים רותחים מכניסים את הפסטה פנימה שתתבשל,בינתיים מכינים את הרוטב.
- למחבת רחב יוצקים שמן, חותכים את עגבניות השרי לרבעים ושמים במחבת
- מוסיפים את פרוסות השם ומטגנים הכל ביחד
- מוסיפים את המלח, פלפל וכל יתר התבלינים ומערבבים הכל ביחד
- אם אתם לא אוהבים חריף אל תוסיפו את הצ’ילי הגרוס או אפשר בכמות פחותהזה מוסיף המון
- מטגנים מספר דקות, נותנים לשמן לספוג את הטעמים, תיזהרו שהעגבניות לא ישרפו
- כשהפסטה מוכנה, מסננים מהמים הרותחים ומוסיפים למחבת
- מערבבים הכל ביחד שתיים שלוש דקות, שהפסטה תתערבב עם התבלינים
- הפסטה מוכנה וטעימה אש!

